Show form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stan Kiggen

Stan Kiggen

28/02/2012 17:45:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een pagina met een form en hieronder een iframe.
Nu wil ik dat dit deze form er alleen staat als er in het iframe het bestand lijst.php is geopend. Wanneer er een ander bestand staan moet dit niet zichtbaar zijn.

Heeft iemand een idee hoe ik dit zou moeten doen?
Kan dat met display = no? Of zoiets?

Gr.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:59:14
 
Reshad F

Reshad F

28/02/2012 18:14:21
Quote Anchor link
display: hidden;
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/02/2012 18:24:40
Quote Anchor link
vanuit je lijst.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
window.top.window.document.getElementById('formdiv').style.display = 'block';

is tonen
op dezelfde manier kun je het verbergen vanuit je andere scrips met ....display = 'none'
 
Stan Kiggen

Stan Kiggen

28/02/2012 18:24:50
Quote Anchor link
Maar hoe kan ik dit declareren?
if iframe src=(verwerk.php)?
 
Wouter J

Wouter J

28/02/2012 18:29:41
Quote Anchor link
Met CSS3: http://tinkerbin.com/guYD1ze5

Of met JavaScript: http://tinkerbin.com/A54UHOGs (klik op run om het voorbeeld te zien)
 
Stan Kiggen

Stan Kiggen

28/02/2012 18:55:18
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/02/2012 18:24:40:
vanuit je lijst.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
window.top.window.document.getElementById('formdiv').style.display = 'block';

is tonen
op dezelfde manier kun je het verbergen vanuit je andere scrips met ....display = 'none'


Maar ik heb er ook nog iconen staan boven en die wil ik wel blijven zien.
Kan ik dan evengoed dit gebruiken, maar wel met wat aanpassingen?



Toevoeging op 28/02/2012 18:56:39:

Wouter J op 28/02/2012 18:29:41:
Met CSS3: http://tinkerbin.com/guYD1ze5

Of met JavaScript: http://tinkerbin.com/A54UHOGs (klik op run om het voorbeeld te zien)


Ik zie niks. Het is maar een heel klein blokje waarin het wordt ge'run'd. En kan het niet uitrekken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/02/2012 19:10:36
Quote Anchor link
Eigenlijk had ik je eerst de vraag moeten stellen waarom je een iframe gebruikt.
Daarnaast kan je dat form dan toch ook gewoon in lijst.php tonen
 
Stan Kiggen

Stan Kiggen

28/02/2012 19:16:24
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/02/2012 19:10:36:
Eigenlijk had ik je eerst de vraag moeten stellen waarom je een iframe gebruikt.
Daarnaast kan je dat form dan toch ook gewoon in lijst.php tonen


Nou ik vond dat wel mooier. Onze leraar zei dat het zo moest. Het gaat trouwens wel via een db. (Ik weet niet ofdat wat uitmaakt).

Kan ik het form niet id geven, en dan deze gebruiken?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/02/2012 19:33:13
Quote Anchor link
Nee, je plaatst het form in een div met een id op de parent page, die maak je standaard verborgen (diplay:none).
Je kunt vanuit een (i)frame via javascript functies aanroepen dmv van window.top of window.parent. De laatste is het eerst bovenliggende als je geneste frames hebt.
 
Stan Kiggen

Stan Kiggen

28/02/2012 20:18:19
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/02/2012 19:33:13:
Nee, je plaatst het form in een div met een id op de parent page, die maak je standaard verborgen (diplay:none).
Je kunt vanuit een (i)frame via javascript functies aanroepen dmv van window.top of window.parent. De laatste is het eerst bovenliggende als je geneste frames hebt.


Moet ik dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<iframe src="lijst.php" name="iframe" width="95%" height="500px">
if (src="lijst.php"){
window.top.window.document.getElementById('formdiv').style.display = 'block';} </iframe>

?
Gewijzigd op 28/02/2012 20:34:35 door Stan Kiggen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.