Simpele shoutbox, toch niet simpel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Ik probeer het script van 'Simpele shoutbox' te gebruiken, maar krijg de volgende error als ik op 'Shout' druk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
Error 404

The requested URL /shout.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.34 Server at www.hardcoreunderground.nl Port 80
?>

en zodra ik "shout.php" in "../shoutbox/shout.php" verander krijg ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@hardcoreunderground.nl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
?>


ik dacht dat dit aan me script lag maar zo te zien heb ik alles goed gedaan.

mijn shoutscript bestaat uit
shout_inc.php -> hier voeg ik de include van shout.txt en de shout form samen
shout.txt -> leeg txt bestand, ge-CHMOD naar 777 voor het opslaan van de berichten
shout.php -> verwerking van ingevoerd bericht

shout_inc.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<
title>Shoutbox</title>
<
link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style.css">

<
/head>

<
body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<
table width="750" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <
tr>
    <
td width="550" height="175" valign="top">[code]<?php include("shout.txt"); ?>
</td>
    <td width="200" height="175" valign="top"><form method="POST" action="shout.php">
<p align="center">
<span class="style1">Naam:
<br>
<input size="20" maxlength="20" type="text" name="name">
<br>
Bericht:
<br>
<textarea name="shout" cols="20" rows="3"></textarea>
</span><span class="style1"><br>
  <input type="submit" value="Shout">
  </span>
</form>
    </td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>

?>


shout.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?

[code]<?php
$datfile
= "shout.txt";
$MAX_LENGTH = 251; //Zet hierhoe lang de berichten maximaal mogen zijn (Doe deze altijd 1 meer als in de input form op de normale pagina, anders kan hij errors aangeven als je dus 50 tekens hebt.
$NUM_COMMENTS = 20; //Zet hier de hoeveelheid berichten hij maximaal mag weergeven.
if (!$name)
{
$name = "Anoniem"; } //Als je geen naam invoert, verschijnt je IP als naam.
else $name .= ":";

$shout = preg_replace("/</","&lt;",$shout);
$shout = preg_replace("/>/","&gt;",$shout);

$comfile = file($datfile);
if ($shout != "") {
if (strlen($shout) < $MAX_LENGTH) {
$fd = fopen ($datfile, "w");
$shout = stripslashes($shout);
$date_time = date('d-m-Y/H:i:s'); //Even simpele timestamp invoeren.
fwrite ($fd, "<div style='overflow:hidden'><b>[$date_time]</b> <b><i>$name</i></b> $shout</div>\n");
for ($i = 0; $i < $NUM_COMMENTS; $i++) {
fwrite ($fd, $comfile[$i]);
}
}

fclose($fd);
}

Header("Location: $HTTP_REFERER"); //Dit zorgt ervoor dat je weer terug gaat naar de normale pagina.
?>


?>


Tevens heb ik op me index een iframe genaamd waarin shoutbox.php staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<
title>Shoutbox</title>
<
/head>
<
body>[code]<?php include("shoutbox/shout_inc.php"); ?>
</body>
</html>

?>


(www.hardcoreunderground.nl onderaan de index)

weet iemand wat het probleem kan zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 05:40:58
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 22:59:00
Quote Anchor link
Plaats alles eens in dezelfde map...

Dit is je shoutbox:

http://www.hardcoreunderground.nl/shoutbox.php

Die verwijst naar:

../shoutbox/shout.php

Dat kan dus niet... maak daar eens shoutbox/shout.php van. Of pak een ander script want waarom zou je een textfile gebruiken?
 
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 23:02:00
Quote Anchor link
shoutbox.php verwijst naar shoutbox/shout_inc.php

of heb ik ergens wat over het hoofd gezien?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 23:05:00
Quote Anchor link
<form method="POST" action="../shoutbox/shout.php">
 
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 23:08:00
Quote Anchor link
aha gevonden, ik heb hem veranders in shoutbox/shout.php

maar zodra ik nu op Shout druk krijg ik een lege pagina!?

//edit: heeft dat toevalling niet iets te maken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
Header("Location: $HTTP_REFERER");
?>

?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 23:21:00
Quote Anchor link
Ik denk eerder met het feit dat het een ranzig script is. Register Globals als $naam enzo werken al sinds 22-Apr-2002 niet meer..

http://nl2.php.net/ChangeLog-4.php#4.2.0

ATTENTION!! register_globals defaults to 'off' now !!!
 
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 23:28:00
Quote Anchor link
shit,

toch bedankt :)

iemand tip voor een goeie shoutbox?
het liefst met admin, smileys en database..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.