Simpele taal switch?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een website die in 2 talen moet komen.

2 linkjes NL en EN.
De default taal is NE.

Bij NE moet ie de Nederlandse tekst echo'en.
Bij EN moet ie logischerwijs de Engelse tekst echo'en.

Kan dit zonder de pagina te refreshen?
Kan iemand mij met een opzetje van een script de goede richting induwen, ik heb al gegoogle'd, maar kom er niet echt uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 23:30:39
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 19:28:00
Quote Anchor link
Het zóú zonder refresh kunnen maar dit is lelijk en slechte code.

Maar waarom is de pagina refreshen zo moeilijk dan? Elke user is gewend dat een pagina opnieuw moet laden als je een andere taal kiest..
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:47:00
Quote Anchor link
Omdat er een flash onderdeel op de website zit die niet gerefreshed mag worden... :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
Pagina mag trouwens wel refreshen, want volgens mij kan ik niet echt op een goede manier flashvars doorgeven zonder te refreshen.

Heeft iemand een voorbeeld script of een link naar een tutorial?
Dank.
 
Computer

Computer

10/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Één ding is zeker, hij kan niet achteraf iets anders echoën als de pagina al geladen is, of je zou AJAX moeten gebruiken.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 23:48:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit. Hoe kan ik met een linkje de $lang veranderen naar 'en'?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $lang
= 'nl';

    if ($lang == 'nl')
      echo "nederlands";
    else
    echo "engels";

?>
 
Leon

Leon

10/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
ik zou voor dit doel $_GET gebruiken; probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

          # Instellen als NL
          $_GET['lang'] == "nl";
           echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         # Instellen voor NL (opnieuw, maar moet)
         echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

          # Instellen als EN
          echo "engels";
      }

# En als je het wil linken:
  <a href="naam_pagina.extentie?lang=*">Asteriks is moet de taal worden....</a>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 00:28:00
Quote Anchor link
Dank. Hier kan ik wel wat mee!
Thanks! :)
 
Producted

Producted

11/01/2010 13:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// GET oid om te bepalen welke taal het is
$lang = "nl";
// Checks of de taal wel bestaat
require_once("lang/" . $lang . "lang.php");

echo $welcome . "<p />";
echo $bye . "<p />";
?>


___
nl.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welkom op mijn website!";
$bye = "Veel plezier nog!";
?>

___
en.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welcome on my website!";
$bye = "Have a nice day!";
?>


Je kan de zinnen etc natuurlijk ook in een array opslaan, XML bestand w/e.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Producted
 

11/01/2010 13:44:00
Quote Anchor link
Wellicht is het dan ook handig om maar gelijk een template te nemen. Alles in variabelen zetten is ook niet alles.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 17:34:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo.
Alleen is het zo niet echt Google friendly denk ik?
Misschien dan toch maar alle tekst echo'n inplaats van een file includen waar de tekst in staat?

De include tekst file is toch maar 3kb.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

print '<div id="tekstKader">';
        include 'en.php';
        print '</div>';      }
# En als je het wil linken:

?>
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:21:00
Quote Anchor link
Pff, als ik alle tekst echo ipv in een aparte file wordt het wel erg onoverzichtelijk.

In bovenstaande code heb ik dus "nl.php".

Als een bezoeker via Google of direct naar http://www.url.nl/nl.php gaat moet ie naar http://www.url.nl geredirect worden. Kan dit? Zo ja, heeft er iemand een voorbeeld?

Mijn dank is groot :)
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:23:00
Quote Anchor link
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.
 
Pim -

Pim -

11/01/2010 19:22:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wil je niet zo veel text in beide talen, als het vooral om je flash app gaat. Dan kan je het best JS gebruiken om te switchen, zonder AJAX. Je laadt dus alle data vooraf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
In de head
<script type="text/javascript">
var langArray =
   {
      "en" : {
         "div" : "I hereby salute you",
         "par" : "Another text"
      },
      "nl" : {
         "div" : "Gegroet!",
         "par": "Nog een text"
      }
   }

function languageSwitch(lang) {
   try {
      var array = langArray[lang];
      for(id in array) {
         try {
            docuement.getElementById(id).innerHTML = array[id];
         } catch(e) {}
      }
   } catch(e) {}
}
body.onload(languageSwitch('nl'));
</script>



<a href="#" onclick="languageSwitch('en')">EN</a>
<a href="#" onclick="languageSwitch('nl')">NL</a>

<div id="div"></div>
<div id="par"></div>


Kan iemand de code aub ff nakijken, ben niet zo heel goed in JS.

Je kan het nog uitbreiden voor SEO door de taal in de anchor (na de # in de url) te zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// In de functie
window.location.hash = lang
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Producted

Producted

12/01/2010 15:21:00
Quote Anchor link
Philip schreef op 11.01.2010 18:23:
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.


Als je google friendly wilt zijn, zou het een verstandige zet zijn om de taal meta tag ook wijzigen met je PHP script.

http://www.seoconsultants.com/meta-tags/language.asp
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

12/01/2010 16:44:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.