Size van een map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Woffer

woffer

25/08/2006 14:16:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

simpel vraagje: bestaat er een soort van filesize() functie voor mappen ?

Mercikes !
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 00:53:20
 
Woffer

woffer

25/08/2006 14:45:00
Quote Anchor link
En nog een klein vraagje:
is het mogelijk als ge de value van een arrayveld hebt, om daar het indexnummer van terug te vinden ?

vb:
$dagen[0] = "maandag";
$dagen[1] = "dinsdag";
$dagen[2] = "woensdag";
$dagen[3] = "donderdag";
$dagen[4] = "vrijdag";
$dagen[5] = "zaterdag";
$dagen[6] = "zondag";

nu wil ik bvb van woensdag het indexnummer in de array te weten komen, is dit mogelijk ?

Mercikes !
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/08/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Niet in de standaardfuncties van PHP, maar zo kan het ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function get_size($path)
   {

       if(!is_dir($path)) return filesize($path);
   if ($handle = opendir($path)) {
       $size = 0;
       while (false !== ($file = readdir($handle))) {
           if($file!='.' && $file!='..'){
                   $size += filesize($path.'/'.$file);
               $size += get_size($path.'/'.$file);
           }
       }

       closedir($handle);
       return $size;
   }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Woffer

woffer

25/08/2006 14:49:00
Quote Anchor link
Dus eigenlijk gewoon de filesize van alle bestanden in die map optellen als ik het goed begrepen heb, daar had ik nog niet aan gedacht...
dankuwel !
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/08/2006 14:49:00
Quote Anchor link
woffer:
En nog een klein vraagje:
is het mogelijk als ge de value van een arrayveld hebt, om daar het indexnummer van terug te vinden ?

vb:
$dagen[0] = "maandag";
$dagen[1] = "dinsdag";
$dagen[2] = "woensdag";
$dagen[3] = "donderdag";
$dagen[4] = "vrijdag";
$dagen[5] = "zaterdag";
$dagen[6] = "zondag";

nu wil ik bvb van woensdag het indexnummer in de array te weten komen, is dit mogelijk ?

Mercikes !


Is eigenlijk een ander topic. Gebruik array_search
 
Woffer

woffer

25/08/2006 14:52:00
Quote Anchor link
Thx !!!
 
Zero Dead

Zero Dead

25/08/2006 14:54:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.