Slim foto's weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

12/12/2014 23:05:53
Quote Anchor link
Beste mensen,

Op mijn site wil ik een slideshow maken en dit zal allemaal wel lukken. Maar dit betekent dat ik ook alle foto's op de site moet uploaden. Normaal heb ik hier niet zon problemen mee en lukt dit wel aardig. Maar nu gaat het anders want ik moet namelijk voor bijna 700 MB aan fotos uploaden en zou ze graag per jaar willen laten zien. Dus 2013 alle fotos va 2013 in het klein met een show erboven voor de foto die je selecteert en dit ook voor 2014. Hoe kan ik hier nou verstandig mee omgaan? Hoe gaan jullie verstandig om met foto's en zeker als er per jaar veel foto's bij komen?

Enkele opties:
- Weinig foto's weergeven en een download link naar de zip in dropbox.
- De foto's allemaal verkleinen tot een paar KB als tiff bestand?
- Alleen van het afgelopen jaar weergeven en niet alle voorgaande jaren.

Suggesties?

Groeten,
Dennis

ps: Ik weet niet of ik het hier goed plaats, maar ik weet even niet waar het anders zou moeten omdat ik niet opzoek ben naar hulp in programmeren ofzo maar meer tips hoe ik ermee om moet gaan.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 15:46:29
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/12/2014 11:25:37
Quote Anchor link
Er is veel mogelijk als het om foto's gaat. Je moet vooraf inderdaad goed nadenken over welke opties je wilt aanbieden.

Persoonlijk vind ik dat een database onmisbaar is.

Hierin kun je allerlei informatie opslaan per foto zoals:
-bestandsnaam
-categorienaam (verjaardagen, vakantie, natuur, dieren etc etc)
-datum van de foto
-tags (wie staan er op de foto)
-locatie
-titel
-bijschrift

Je kunt de bestandsnaam na de upload veranderen naar een timestamp. bijv. 14506369985.jpg
Door een timestamp te genereren (evt met daar achter een random getal) zit je nooit met dubbele bestandsnamen.

Je structuur zoals je dat met directories deed waarschijnlijk doe je met de database.

- thumbnails kun je on the fly genereren met de php extensie GD. Om de snelheid in je systeem te houden sla je na het genereren de thumbs op (in een cache).
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

13/12/2014 16:51:56
Quote Anchor link
Bedankt voor je tip ;) Nog een vraagje er over want ik geef plaatjes of afbeeldingen weer met de volgende regel:

<IMG SRC="" WIDTH="700" HEIGHT="auto" ALIGN="center">

Tussen de "" staat dan de link naar de afbeelding. Maar nu wordt deze op mijn site op chrome perfect weer gegeven maar op internet explorer worden alle afbeeldingen dunne streeptjes...

Net of de Height="auto"het daar niet doet.

Groeten,
Dennis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2014 16:55:10
Quote Anchor link
Voor mijn site upload ik grote groepen foto's via PLupload. Met GDlib resize ik ze naar twee formaten, en sla ik per geuploadde foto wat gegevens op zoals de auteur (haal ik standaard uit de EXIFheaders op), categorie en ItemID om ze te koppelen.

HEIGHT="auto" werkt niet in HTML. Je kan deze attribuut ook weglaten, dan blijven de verhoudingen gelijk.
Ik raad aan de 'properties' voor je images in CSS af te handelen.
Gewijzigd op 13/12/2014 16:58:58 door - Ariën -
 

13/12/2014 17:20:32
Quote Anchor link
De foto's op Flickr uploaden is gratis voor 1TB aan ruimte.
Dan kan je een script schrijven die de foto's ophaalt uit de API van Flickr.

En natuurlijk kan je er een download-link bijzetten die de foto als download aanbiedt.

Zo kost het je 0,0 webruimte.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2014 17:50:22
Quote Anchor link
Ook een goede oplossing wat Rickert zegt.
Maar laat dan wel de geresizede foto's zien. Je doet niemand een genoegen met foto's van 1 MB of > per stuk.
 

14/12/2014 11:29:49
Quote Anchor link
- Aar - op 13/12/2014 17:50:22:
Ook een goede oplossing wat Rickert zegt.
Maar laat dan wel de geresizede foto's zien. Je doet niemand een genoegen met foto's van 1 MB of > per stuk.


100% correct wat Aar zegt. Met Flickr kan je aangeven welke foto's er worden weergegeven. Niemand wilt grote foto's zien nee.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/12/2014 13:27:09
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 14/12/2014 11:29:49:
100% correct wat Aar zegt. Met Flickr kan je aangeven welke foto's er worden weergegeven. Niemand wilt grote foto's zien nee.


En met het <img width="" /> attribuut wordt de foto niet kleiner. Gat moet je dan dus echt met de GDlib doen.
 

14/12/2014 13:28:48
Quote Anchor link
@frank. Je kan met Flickr aangeven wat voor formaat je wilt opvragen. Dan heb je het width attribuut niet nodig in het img element.
Er hoeft totaal niets gedaan te worden met de GBlibrary o.i.d

Alleen maar API aanspreken en data verwerken in een loop.

Thats all.
Gewijzigd op 14/12/2014 15:04:37 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/12/2014 14:04:44
Quote Anchor link
Dat wist ik niet Rickert. Hoe geef je dan het formaat te kennen aan Flickr? ah snap het al. Middels de api natuurlijk.
 

14/12/2014 15:04:21
Quote Anchor link
Geen probleem, niemand weet alles. Heb zelf een lib. geschreven voor me module die dit afhandelt.

Hier kan je zien welke sizes er teruggegeven worden.
https://www.flickr.com/services/api/flickr.photos.getSizes.html

Het is niet de mooiste API die ik heb gezien maar het werkt wel.

PS: Ook mijn library is niet het mooist haha, werkt nog met php_serial i.p.v JSON. Maar zolang het werkt vindt ik het voor nu prima.
http://www.tvmoordrecht.nl
Daar wordt de API gebruikt (in de slider)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/12/2014 15:17:22
Quote Anchor link
Ziet er goed uit. Moet me eens verdiepen in Flickr dus. Dank je Rickert.
 

14/12/2014 15:50:12
Quote Anchor link
@frank hier de Lib. die ik gebruik om de API aan te spreken.
Nogmaals, het is echt geen mooie code maar het werkt wel. Moet het nog eens refactoren en netjes met JSON en correct OOP.

http://pastebin.com/0msF8sXY
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/12/2014 16:52:51
Quote Anchor link
Altijd Handig Rickert. Thanks.
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

15/12/2014 19:40:31
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de reacties ;)

Geweldig forum met veel hulp!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/12/2014 22:02:48
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 14/12/2014 13:28:48:
@frank. Je kan met Flickr aangeven wat voor formaat je wilt opvragen. Dan heb je het width attribuut niet nodig in het img element.
Er hoeft totaal niets gedaan te worden met de GBlibrary o.i.d

Denk je dat Flickr (klinkt als ...) niets doet met GD?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/12/2014 23:00:04
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/12/2014 22:02:48:
Denk je dat Flickr (klinkt als ...) niets doet met GD?


De eigenaar spreekt vast geen Nederlands :-D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2014 23:04:22
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook met de Imagemagick-binairy foto's resizen en bewerken.
 

16/12/2014 00:38:46
Quote Anchor link
Flicker zal zelf vast de nodige tools hebben om foto's te resizen, misschien zelfs out-sourcen naar aparte servers.
Maar het ging erom dat Dennis niet zoveel ruimte wilt verbruiken, dus waarom niet bij een aparte provider stoppen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/12/2014 09:58:05
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 16/12/2014 00:38:46:
Flicker zal zelf vast de nodige tools hebben om foto's te resizen, misschien zelfs out-sourcen naar aparte servers.
Maar het ging erom dat Dennis niet zoveel ruimte wilt verbruiken, dus waarom niet bij een aparte provider stoppen.


Hoe Flickr dit oplost interesseert me geen ... :p. Het is in elk geval geen zorg voor de gebruikers..
 

16/12/2014 14:25:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 16/12/2014 09:58:05:
Rickert Bombaklats op 16/12/2014 00:38:46:
Flicker zal zelf vast de nodige tools hebben om foto's te resizen, misschien zelfs out-sourcen naar aparte servers.
Maar het ging erom dat Dennis niet zoveel ruimte wilt verbruiken, dus waarom niet bij een aparte provider stoppen.


Hoe Flickr dit oplost interesseert me geen ... :p. Het is in elk geval geen zorg voor de gebruikers..


Mij ook niet, weet alleen dat het werkt en mijn klanten er bij genoeg gebruik van kunnen maken.
Sliders, fotoalbums alles zit in me CMS.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.