snelheid webserver hosting provider

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »
Creator90

creator90

07/09/2006 08:14:00
Quote Anchor link
ik ben op zoek naar een hosting provider die
snelheid kan leveren ook al heb je bv 1 miljoen records. Ik zit momenteel bij sohosted.
werkt allemaal goed zolang je database niet te groot is. Nu ben ik aan het testen geslagen en de sql database met 300.000 records gevuld. Deze records worden in mijn website veel benaderd voor zoeken en filteren van gegevens. De snelheid varieerd van minder dan een halve seconde tot 10 seconden. Het is de bedoeling om straks meer dan 1 miljoen records te hebben dan gaat mijnsnelheid nog verder naar beneden. (de webste werkt lokaal als een speer)

Mijn vraag is nu:

Hebben jullie ook deze ervaringen en graag hoor ik hou jullie dit hebben opgelost.

Gr Creator
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 09:40:42
 
Mark D

Mark D

07/09/2006 08:24:00
Quote Anchor link
andere host kiezen zoals Yourhosting
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark D
 
Jelmer -

Jelmer -

07/09/2006 09:01:00
Quote Anchor link
Of misschien een andere database? Ik weet niet hoe bijv. PostgreSQL (wat ook door veel hosters wel aangeboden wordt) presteert bij zulke aantallen records.

Ook kan het nuttig zijn nogmaals je indexes & queries na te lopen. Indien je een en dezelfde, of een vergelijkbare query hebt is het misschien ook lovend om een soort van cache-tabel, een tabel met geoptimaliseerde data die sneller doorzoekbaar is, aan te maken en deze op de zoveel tijd even opnieuw te genereren.

Wat is als laatste nog kan bedenken en nuttig kan zijn bij echt grotere projecten & websites: dedicated hosting. Een machine voor jouw alleen. Jij hebt geen last meer van de andere websites die door de server geserveerd worden en de webhoster hoeft niet meer bang te zijn dat jij de hele database opeet.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

07/09/2006 09:18:00
Quote Anchor link
En het ligt in grote mate aan hoe jij je datamodel en je queries opgebouwd hebt.

Een ruk datamodel en querie als SELECT * FROM tabel vreten nu eenmaal geheugen.
Uiteaard zal de processor snelheid en de hoeveelheid geheugen wel iets uitmaken maar echt niet alles.

Snelheid staat of valt met jouw gegevens
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/09/2006 13:55:00
Quote Anchor link
Ik zou inderdaad eens naar de structuur van je query's kijken, daarmee kan je heel veel snelheidswinst halen.
 
Niek s

niek s

07/09/2006 15:36:00
Quote Anchor link
Mark:
andere host kiezen zoals Yourhosting


andere host kiezen zoals Signet
 
- wes  -

- wes -

07/09/2006 15:41:00
Quote Anchor link
niek:
Mark:
andere host kiezen zoals Yourhosting


andere host kiezen zoals Signet


andere host kiezen zoals Sollie.Comm B.V. , heb je meteen gezellige medewerker aan de lijn, cestmoi
 
Niek s

niek s

07/09/2006 15:48:00
Quote Anchor link
wes:
niek:
Mark:
andere host kiezen zoals Yourhosting


andere host kiezen zoals Signet


andere host kiezen zoals Sollie.Comm B.V. , heb je meteen gezellige medewerker aan de lijn, cestmoi


Neee, signet :p dan heb je meteen een gezellige medewerker aan de lijn! mijn pa! :D :p
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

07/09/2006 15:49:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=21294&cat=14&replies=20

wroden nog meer gegeven.

Van mij kun je je daar wel in vinden.
 
Frank -

Frank -

07/09/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Ga je verdiepen in het gebruik van indexen en ga de queries optimaliseren. 1 probleem blijf je houden, MySQL kan per query slechts 1 index gebruiken. Bij eenvoudige queries maakt dat niet zo veel uit, maar wordt het complex, dan mis je de grote kracht van meerdere indexen. Hoewel, bij het gebruik van teveel indexen wordt het systeem ook weer langzamer... Het is dus een delicate balans tussen datamodel, queries, subqueries en indexen.

Geen eenvoudig onderwerp!
 

07/09/2006 16:16:00
Quote Anchor link
Mijn lokale database, MySQL op 1,3 Ghz, heeft 2,3 miljoen records en een select * via de mysql prompt duurt gemiddeld tien minuten.

Niet echt snel dus. Misschien kan je beter eerst op je eigen lokale server een paar testen uitvoeren en dan concluderen of het aan je scripts/opbouw/query's ligt of echt bij de provider.
 
T H

T H

13/09/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Mischien kan je op http://www.swprozee1.com ook ff aanmelden, kan je ff testen of ie daar snel gaat of niet :D (aanmelden kan volgens mij door ff een post te plaatsen op hun infocenter: http://www.swprozee1.com/_Infocenter )
De host is geheel gratis, no ads, support, php, gdlib, mysql, max 2 gb opslag enz

Is het proberen waard zou ik zeggen :D

groetjes tim
 
Arend a

Arend a

13/09/2006 22:29:00
Quote Anchor link
Neem eens contact op met je webhosting club, vaak kunnen zij al dingen voor je regelen om je als klant te houden. Je hebt een redelijk specifiek probleem wat je op verschillende fronten kan aanvallen (ik betwijfel of switchen naar een andere shared hosting provider het zal oplossing)

o Zoals eerder gezegd: je database optimaliseren, hier in ongetwijfeld nog wel wat te willen

o Het aantal requests beperken, door bijvoorbeeld cachen (erg afhankelijk van je situatie)

o De databaseserver optimaliseren: stel het voor aan je hosting club

En technische oplossingen:
o Een dedicated/colocating: een eigen machine, alles in eigen hand. Misschien wel nodig als je echt een miljoen records snel wilt accessen. Shared hosting accounts zijn simpelweg niet gebouwd op enorme loads, al adverteren ze wel met 'unlimited'. In de praktijk bestaat dat natuurlijk niet.

o Een Virtual private server: een oplossing om goedkoop een 'eigen' server te draaien, waarmee je een hele machine met ongeveer 5 tot 10 andere klanten deelt en je meer gebruik kan maken van resource van de machine. Ook kan je je databaseserver beter optimaliseren voor betere load.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.