Sockets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2012 09:31:51
Quote Anchor link
Hallo, ik heb vragen over PHP sockets

Wat is beter voor een chat bijvoorbeeld?
Steeds een ajax request doen met javascript of PHP sockets gebruiken?

Hoe doe je iets verzonden naar een socket? Ik neem aan dat je nog steeds javascript nodig hebt als je met een socket werkt, maar ik zou niet weten hoe je nu communiceert.

Hoe is een socket eigenlijk verbonden over het internet? is het een soort verbinding die pas sluit als er opdracht voor wordt gegeven?

Als iemnd in de chat iets zegt, dan komt dat ook bij de ander natuurlijk op het beeldscherm, maar PHP kan toch niks met de browser, de server kan niks sturen naar de client, maar wel andersom.
En heb je dus daarom javascript nodig?

Kan iemand me dus uitleggen hoe zoiets werkt? ik wist eerst niet eens dat sockets in PHP bestonden (wel in JAVA)
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 21:56:40
 
Henk Verhoeven

Henk Verhoeven

12/12/2012 10:48:32
Quote Anchor link
FF googelen:
uitleg
script
(zijn wel engelstalig)

Heel het internet draait trouwens op sockets. Als bijvoorbeeld een http server on line komt opent die een server socket. Als iemand een url in een browser opvraagt opent die een client socket die verbinding legt met die server socket. Die verbinding is een soort tweeweg buis waar je tekst doorheen kunt sturen. De browser stuurt een tekstje dat we een 'http request' noemen door die socket. Dat moet wel aan bepaalde standaarden voldoen anders gaat de server het natuurlijk niet snappen. De server leest dat tekstje door en stuurt afhankelijk van wat daar in staat de inhoud van een pagina terug. De browser beeldt die inhoud af op het scherm. Zo'n soort verhaal kun je ook over e-mail vertellen, over DNS, en al het andere: onder de oppervlakte worden er strings via sockets heen en weer gestuurd. Het versturen zelf is vrij ingewikkeld, gelukkig hoef je dat niet te begrijpen om met sockets te werken. Wat wel handig is om te weten:
- je kunt de verbinding open houden (sneller)
- je kunt als de verbinding nog open staat ook van de server strings naar de client pushen. De server hoeft dus niet te wachten tot de client weer met een request komt. Dat is wel handig voor chat applicaties.
Als je toch wilt weten hoe de verzending werkt zie packet switching.
Gewijzigd op 12/12/2012 11:18:52 door Henk Verhoeven
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2012 14:58:59
Quote Anchor link
Als het om een pagina opvragen via internet gaat weet ik precies hoe browser en server werken en communiceren.
Maar bij sockets kwam ik in de war.
Ik wil dus ook echt een soort verbinding die zo min mogelijk belastend is, zo min mogelijk dataverkeer kost, en ook nog eens door vele mensen kan worden gebruikt.
Dan moet je natuurlijk goed nadenken.

Als ik nou bijvoorbeeld 2 bezoekers op dezelfde pagina (de chat) heb, op een website.
Dan heb ik 2 clients.
Als ik nu van de ene client data (tekst) wil versturen naar de andere client, dan gaat die data via de webserver naar de andere client.
De server is dus een doorgeefluik. Dat doorgeefluik kan dus ook controles uitvoeren (grootte van data, etc.)
Als ik dit bovenstande wil doen, hoe maak ik dat dan? En heb je nog iets speciaals nodig naast PHP?

Het is natuurlijk ook mogelijk om d.m.v computerprogramma's via internet tussen computers te communiceren (via internet, of via LAN in het zelfde gebouw), maar dat is
iets anders als via een website.

Toevoeging op 12/12/2012 20:42:28:

En hoe weet je eigenlijk welke server poort je moet gebruiken?
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

12/12/2012 20:46:24
Quote Anchor link
Kijk op PHP.net of zoek een voorbeeld op internet. Ik heb eigenlijk weinig kunnen vinden, maar ik weet dat het best vaak wordt gebruikt voor chats. Het is zelfs beter dan elke seconde javascript een request te laten doen, omdat dat veel belastender is.
 
Henk Verhoeven

Henk Verhoeven

13/12/2012 14:44:05
Quote Anchor link
Ik begrijp eigenlijk niet wat er zo moeilijk is aan de code op
http://www.flynsarmy.com/2012/02/php-websocket-chat-application-2-0/
Het zijn maar 60 regels code serverside en 68 regels client-side.

OK, de code van de WebSocket class is een stuk lasiger, die begrijp ik ook zo snel niet, en de documentatie op php.net is ook niet echt duidelijk over wat er nu precies gebeurt in blocken en in non-blocking mode, maar alle begin is moeilijk, waarom probeer je het niet gewoon uit en probeer je door ervaring te leren?
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

15/12/2012 21:06:15
Quote Anchor link
En denken jullie dat een host dit wel leuk vindt als ik hiermee ga experimenteren? Of maakt dat helemaal niks uit?
 
Henk Verhoeven

Henk Verhoeven

16/12/2012 14:16:42
Quote Anchor link
De script met de serversocket wordt gewoonlijk op de comaand line gestart. Om te experimentern kun je dat op je eigen computer thuis doen. Je hebt wel een webbpagina nodig om de form in te zetten en de script mee te laden. Dat kan gewoon statische html zijn, ik zie niet waarom je hosting provider daar bezwaar tegen zou hebben. Start twee verschillende browsers, dat lijkt sterk op twee verschillende gebruikers (gebruik verschillende poorten op de clients).

Als je het in het echt wilt gaan doen, aan het internet, wordt het een ander verhaal. Sommige providers hebben misschien een firewall. Firewalls kunnen zowiezo roet in het eten gooien voor socket-verbindingen. Niet de firewalls die de meeste mensen thuis in hun router hebben, maar wel die op kantoren enzo. En niet bij alle providers kun je de command line gebruiken. Je kunt dan een gewoon php script via http starten door het met je browser op te vragen, met daarin set_time_limit(0), maar dat zal bij veel providers niet werken (safe mode) en als het wel werkt kan het leiden tot allerlei nooit-eindigende threads, dus als dat mis gaat kan ik mij voorstellen dat je provider daar niet blij mee zal zijn. En tenslotte ondersteunen niet alle browsers html 5...

Maar het blijft natuurlijk een interessante techniek en problemen zijn er om op te lossen ;-)
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

23/12/2012 21:19:00
Quote Anchor link
Er zijn toch zo veel dingen die met sockets werken?

Als ik het goed begrijp heb je dus ook javascript nodig om ajax requesten te doen? Omdat het PHP script dat voor de socket verbinding zorgt niet opnieuw voor een client moet worden opgestart (dus de pagina waar de PHP op staat mag niet worden herladen)

Je hebt toch geen html 5 nodig? Het gaat er toch om dat je het PHP script kan laten weten wat er moet worden doorgegeven aan de andere clients? Dan geef je dat door met een ajax request aan de PHP pagina. Maar dan vind ik het wel weer raar dat een ajax request eigenlijk ook de PHP pagina herlaadt. Dat vind ik nou zo raar. Is een PHP socket zoiets als een session? Ik dacht altijd dat PHP alleen kan worden uitgevoerd op het moment dat een pagina laadt.
Gewijzigd op 23/12/2012 21:22:39 door Mark Hogeveen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.