Som van de totaal aantal rijen in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pierre Web

Pierre Web

21/02/2017 11:45:02
Quote Anchor link
Hallo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql_test = "SELECT id, naam , volgorde  ,  tonen
FROM `$tabel` WHERE tone = 'ja' ORDER BY  'id' ASC "; }

  $query = mysqli_query($conn,$sql_test);
                          
                          
                           while($result=mysqli_fetch_array($query,MYSQLI_ASSOC))
                           {  ........


Ik had graag het totaal aantal rijen in een var, maar kom niet tot goed resultaat.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$row_cnt = mysqli_num_rows($sql_test); // regel 100

    printf("Result set has %d rows.\n", $row_cnt);


Foutmelding>

Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, string given in ...regel 100

zie ook http://php.net/manual/en/mysqli-result.num-rows.php
Gewijzigd op 21/02/2017 11:46:03 door Pierre Web
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:44:28
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/02/2017 12:08:30
Quote Anchor link
Pas eens wat foutafhandeling toe, zie ook http://www.php.net/mysqli_error. Je query zal niet goed zijn.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/02/2017 12:09:41
Quote Anchor link
$sql_test bevat geen rijen, maar een tekst.

$query bevat wel het aantal rijen.

Gewoon goed doen, dus.
 
Pierre Web

Pierre Web

21/02/2017 14:29:17
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Nog niet duidelijk.
 
Ivo P

Ivo P

21/02/2017 14:39:20
Quote Anchor link
Je hebt een database server en daar kun je tegen praten.

Bijvoorbeeld met een zin die begint met SELECT

iets zeggen tegen de database gaat met de functie mysqli_query()

dus zoals jij doet op regel 4.

Dan krijg je ofwel een resultaatset terug, ofwel een boolean (true in het geval het gelukt is, false als er een fout was).

Met een resultset kun je verder iets doen, zoals de losse records opvragen met de *fetch-functies, of het aantal met mysqli_num_rows()

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $row_cnt = mysqli_num_rows($query); ?>


(waarbij $query een beroerde naam is, want het is een resultset en geen query (want dat is een string zoals je die in $sql_test opsloeg)
 
Pierre Web

Pierre Web

21/02/2017 15:04:36
Quote Anchor link
Bedankt het werkt ook voor de uitleg.


Zal die foutafhandeling nog eens op mijn gemak nalopen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/02/2017 15:11:58
Quote Anchor link
Hetgeen je terugkrijgt van mysqli_query() noem je geen query meer maar een resultaat ofwel result in het engels

(Begrijpen wat er gebeurt begint met het gebruik van de juiste begrippen)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
// de query is de SQL taal
$query = "SELECT * FROM table WHERE id='1'";

// het resultaat dat terugkomt van de mysql server
$result = mysqli_query($conn, $query);

// Als je query (taal) of connectie (verbinding) niet klopt krijg je een FALSE terug  
if($result === false)
{

    throw new Exception('Je query klopt van geen kant');
}


// Het aantal rijen. Dit kan ook 0 rijen zijn!
echo mysqli_num_rows($result);

// Fetch betekent "Halen". Je haalt één rij tegelijkertijd op uit het resultaat
while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
{

    // doe iets met $row
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.