som van een kolom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tony Tony

Tony Tony

07/04/2015 16:13:28
Quote Anchor link
het resultaat van mijn zoekfunctie geeft mij een tabel met waarden. 1 kolom daarvan is een prijs. ik heb onderaan een rij bijgevoegd waarin ik de som van de resultaten in die kolom wens te zien, maar dit lukt niet.
ik heb in het stukje php code waar mijn waarden worden opgevraagd het volgende toegevoegd :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$totaal += prijs ;

en dan onder mijn stukje php code heb ik in html de rij gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<tfoot>
<tr><td colspan='4'>Totaal</td><td><?php echo($totaal)?></td></tr>
</tfoot>


Als ik dit run, komt volgende foutmelding op het scherm:
Notice: Use of undefined constant prijs - assumed 'prijs' in C:\Users\Tony\Desktop\USBWebserver v8.5 - kopie\8.5\root\Eigen website120\publiek\Mijn_gezin\Lara\zoek_paard_sessie3.php on line 99

de kolomtittel waar ik het bedrag bijhoud is "prijs"
ik denk dat de fout ontstaat waar ik in php $totaal maak.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:19:22
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

07/04/2015 16:15:10
Quote Anchor link
Omdat er voor 'prijs' geen dollarteken staat is het geen variable en word het dus een 'constant' die niet bestaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2015 16:15:25
Quote Anchor link
Bedoel je niet $totaal += $prijs ;
 
Tony Tony

Tony Tony

07/04/2015 16:20:27
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie,
Als ik dit aanpas krijg ik volgende fout :
Notice: Undefined variable: prijs in C:\Users\Tony\Desktop\USBWebserver v8.5 - kopie\8.5\root\Eigen website120\publiek\Mijn_gezin\Lara\zoek_paard_sessie3.php on line 99
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

07/04/2015 16:21:53
Quote Anchor link
Dat betekend dat 'prijs' nu wel een variable ($pijs) is maar niet bestaat, daarom 'Undefined variable: prijs'.
Gewijzigd op 07/04/2015 16:24:46 door Marthijn Buijs
 
Tony Tony

Tony Tony

07/04/2015 16:32:04
Quote Anchor link
raar, net voor ik de variable totaal maak, haal ik alles uit mijn database. ik post even mijn volledig scripje die dit weergeeft.




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<table border="1" width="80%" align="center">
<tr>
    <td colspan="8"><h2 align="center">Paard sessie</h2></td>
</tr>
<tr>
    <th>ID</th>
    <th>Datum</th>
    <th>Naam v/h paard</th>
    <th>Dienst of product</th>
    <th>Prijs</th>
    <th>Arts of winkel</th>
    <th>Naam v/h product</th>
    <th>Opmerking</th>
</tr>



<?php


// controleer eerst of er records werden gevonden
if ($aantal == 0){
    // Nee
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["trefwoord"]. " </b><br>\n");
        
}
else { echo("<b>Er werden $aantal records gevonden:</b><br>");
    while ($rij = mysqli_fetch_array($result)){
        echo ("<tr><td>". $rij['id'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['datum'] . " </td> " .
                "<td>" . $rij['paard_naam'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['dienst_product'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['prijs'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['arts_winkel'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['naam_product'] . " </td>".
            "<td>" . $rij['opmerking'] . " </td> " .
            "</td></tr>\n ");
            
            
            echo("<b></b>");
    // Ja
    //echo("<b>query</b> : $query <hr>");

    
    
    }
}

$totaal = 0;
$totaal += $prijs ;
?>


            <tfoot>
            <tr><td colspan='4'>Totaal</td><td><?php echo($totaal)?></td></tr>
            </tfoot>

</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2015 16:34:14
Quote Anchor link
Maar je hebt nog steeds geen $prijs.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

07/04/2015 16:35:49
Quote Anchor link
$totaal = 0 moet voor de while
$totaal += $prijs moet in de while
En $prijs moet waarschijnlijk $rij['prijs'] zijn.
 
Tony Tony

Tony Tony

07/04/2015 16:44:26
Quote Anchor link
Dank je Daan, je hebt gelijk.Zoals jij het zegt werkt het.
Nu je het zegt lijkt het me logisch, voor de lus geef je mee dat de variable totaal 0 is, telkens er een rij bijkomt , moet hij hiervan de prijs bijtellen bij het totaal.dus doe je dit in de lus.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

07/04/2015 16:44:58
Quote Anchor link
Ja inderdaad, mooi dat het duidelijk is.
 
Tony Tony

Tony Tony

07/04/2015 16:52:26
Quote Anchor link
Merci om jullie kennen en kunnen te delen met anderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.