Sommige afbeeldingen worden niet geüpload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »
Rick Okkersen

Rick Okkersen

14/07/2020 16:00:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een simpel php script geschreven dat afbeeldingen upload naar de server, er een naam aan geeft, opslaat in een SQL database etc.

Dit heb ik al vaker gedaan, en er waren eigenlijk geen problemen. Het script werkte prima.

Na ongeveer 23 afbeeldingen succesvol geüpload te hebben ging het mis. Het PHP bestand werd niet meer geladen (de browser bleef laden....) Uiteindelijk verscheen er een wit scherm, geen errors of niks... Als ik het formulier verstuur, en alleen een var_dump($_POST) doe, geeft dit ook een langdurige laadtijd en uiteindelijk een witte pagina. Als ik het formulier verstuur zonder een bestand toe te voegen, is alles in orde.

- Er was nog ruimte op de server, want de eerder geüploade bestanden deden het nu ook weer.
- Omdat ik dit formulier alleen zelf gebruik, checkt PHP niet of het bestand te groot is. De upload_max_filesize is 32M (de afbeeldingen zijn allemaal ongeveer 1,5MB)
- Ik heb uiteraard niks veranderd aan het script.

Kan iemand mij helpen?

HTML FORM:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<form class="form-signin" method="post" action="includes/form/fotos.php" enctype="multipart/form-data">

    <h1 class="h3 mb-3 font-weight-normal">Voeg foto's toe</h1>
    <input type="hidden" name="id" value="<?php echo generateRandomString(); ?>">
    <input type="file" name="fileToUpload" id="fileToUpload"><br>
    <br>
    <p>Past bij vraag:</p>
    <select class="form-control" name="vraag">
      <option>--</option>
      <option>1</option>
      <option>2</option>
      <option>3</option>
      <option>4</option>
      <option>5</option>
      <option>6</option>
    </select>
    <br>
    <input type="checkbox" name="containingperson[]" value="Frans">
    <label>Frans</label><br>
    <input type="checkbox" name="containingperson[]" value="Mia">
    <label>Mia</label><br>
    <input type="checkbox" name="containingperson[]" value="Wanda">
    <label>Wanda</label><br>
    <input type="checkbox" name="containingperson[]" value="Cecile">
    <label>Cecile</label><br>
    <input type="checkbox" name="containingperson[]" value="Anderen">
    <label>Anderen</label><br>
    <select class="form-control" id="gelegenheid" name="gelegenheid">
      <option>--</option>
      <?php foreach($gelegenheden as $value) {?>
        <option><?php echo $value; ?></option>
      <?php } ?>
      <option>Anders</option>
    </select><br>
    <input style="display: none" id="anders_gelegenheid" class="form-control" type="text" name="anders_gelegenheid" placeholder="Gelegenheid (anders)">
    <br>
    <button class="btn btn-lg btn-primary btn-block" name="submit" type="submit">Opslaan</button>
  </form>


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

include "../dbconn.php";

$target_dir = "../uploads/fotos/";
$imageFileType = strtolower(pathinfo($_FILES["fileToUpload"]["name"],PATHINFO_EXTENSION));
$target_file = $target_dir . $_POST['id'] . "." . $imageFileType;

//Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
  if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
    $vraag = $_POST['vraag'];
    $personen = json_encode($_POST['containingperson']);
    $gelegenheid = htmlspecialchars(stripslashes($_POST['gelegenheid']));
    if ($gelegenheid == "Anders") {
      $gelegenheid = htmlspecialchars(stripslashes($_POST['anders_gelegenheid']));
    }

    $foto = $_POST['id'] . "." . $imageFileType;
    $sql = "INSERT INTO vriendenboek_fotos (`vraag`, `personen`, `gelegenheid`, `foto`) VALUES ('$vraag', '$personen', '$gelegenheid', '$foto')";
    mysqli_query($conn, $sql);
    header('Location: ../../fotos.php');
  }
else {
    echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
  }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 09:14:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2020 16:08:20
Quote Anchor link
Ik zou dan toch even wat meer debugging inbouwen in je script.
$_FILES['fileToUpload']['error'] zal vast wel wat meer details geven.

Zie ook: https://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php

PS: Er zit wel SQL-injection in je query, dus je bent behoorlijk vatbaar voor misbruik.

Ook adviseer ik om niet te filteren en te escapen op je input, maar dit te doen op je output.
Gewijzigd op 14/07/2020 16:10:26 door - Ariën -
 
Rick Okkersen

Rick Okkersen

14/07/2020 16:09:50
Quote Anchor link
Er is helaas 1 probleem. Het lijkt wel alsof de browser gewoon heel lang doet over het laden van een lege pagina. Als ik op de verwerkingspagina alle code weghaal, en vervang door echo 'hi'; werkt dat ook niet....

SQL injection is niet erg, deze pagina staat op een lokale server in mijn netwerk, en alleen ik gebruik m
Gewijzigd op 14/07/2020 16:10:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2020 16:14:34
Quote Anchor link
Quoten van het eerst voorgaande bericht is niet nodig hoor, ik heb je quote even verwijderd. Je kan onderin gewoon de 'Snel reageren' functie gebruiken.

Er is een timeout, misschien zie je wel wat meer. Zorg ervoor dat je alle foutafhandeling in PHP aanzet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

En kijk dus ook naar de errors van je upload. Misschien krijg je daar nog een interessante error-code uit?

Over de SQL-injection: Dan alsnog kan je met een fout teken ook meteen je query vernachelen. Dus ik raad aan om de SQL-injection alsnog op te lossen. Anders heb je kans dat je wel foto's uploadt, maar dat je het pad niet in de database plaatst. Bovendien kan ook je query mislukken, dus zou een controle daarop ook niet misstaan.

En dan nog iets: Wat als iemand nu een PHP-script uploadt? Of wat anders?
mag dat ook? Want ik zie geen enkele veiligheid...
Gewijzigd op 14/07/2020 16:24:45 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/07/2020 17:13:50
Quote Anchor link
Wit scherm -> check je errorlog. Waarschijnlijk raakt het geheugen dat het PHP-bestand mag gebruiken op tijdens de uitvoer. Maar als dit allemaal aparte uploads zijn, waarbij je maar 1 foto per keer upload... apart?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.