Sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 01:11:00
Quote Anchor link
Hallo, een tijd geleden had ik een post aangemaakt en dit ging over het sorteren van een datum. Nu heb ik iets anders bedacht en dat is dat ik een kolom kwartaal toegevoegd heb. Hetvolgende is het probleem. De onderstaande code die ik gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
        $array
= array();
        

             $fin_q = mysql_query("SELECT * FROM financieel WHERE Datum LIKE '%-". $filterjaar ."%' AND Kwartaal LIKE '%". $filterkwartaal ."%' AND BTW='19' ORDER BY ID ASC") or die(mysql_error());
             while($fin = mysql_fetch_object($fin_q)){
                     $array[] = $fin->ID ."|". round(str_replace(",", ".", $fin->Bedrag), 2) ."|". round(((str_replace(",", ".", $fin->Bedrag)) * (($fin->BTW  / 100))), 2) ."|". $fin->BTW;
         }

             if($_GET['sort'] == 1){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort']);
             }

             elseif($_GET['sort']){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort'], null);
             }

             else{
                     $array = sorteerLijst($array, 1, null);
             }


             for($index=0; $index < sizeof($array); $index++){
                     $los = explode("|", $array[$index]);
}

                     
?>

zorgt ervoor dat ik een bedrag kan zien in de lijst. Alleen het probleem is dat hij er maar 1 pakt. Een beter voorbeeld vindt je hier: http://www.keenweb.nl/overzicht.jpg .

Zoals je ziet in de database zie je 2 keer bij Kwartaal 'eerste staan'. Echter in het lijstje geeft hij als resultaat maar 1 keer weer. Dus 5,99 ipv 11,98.

Mijn vraag is eigenlijk, hoe kan ik ervoor zorgen dat bij deze code round(str_replace(",", ".", $fin->Bedrag), 2) het bedrag wordt doorgeteld bij alles waarbij de kolom Kwartaal bijv de waarde eerste staat. Volgens mij pakt hij nu alleen de eerste waarde die hij tegen komt en daarna stopt het met tellen.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 07:00:58
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 01:22:00
Quote Anchor link
Quote:
Nu heb ik iets anders bedacht en dat is dat ik een kolom kwartaal toegevoegd heb
Die kun je dus weer weggooien...

Gebruik de functies YEAR en QUARTER om het jaartal en kwartaal te vergelijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  *
FROM
  financieel
WHERE
  YEAR(Datum) = $filterjaar
AND
  QUARTER(Datum) = $filterkwartaal
AND
  BTW = '19'
ORDER BY
  ID ASC

Daarbij is sorteren op id volkomen zinloos, een id heeft namelijk geen enkele betekenis. Ook niet als jij vindt van wel, een id kan namelijk geen betekenis hebben. Je sorteert nu dus op een waardeloos gegeven, een min of meer random gegeven. Niet doen dus, kan alleen maar voor problemen zorgen.

Wanneer jij bedragen wilt opmaken, gebruik dan number_format() dat is 100x handiger dan een str_replace misbruiken voor zo iets. Bedenk wel dat een bedrag dat je hebt opgemaakt met komma's e.d. een string wordt en dus geen integer of decimaal meer is. Optellen e.d. kan dus niet meer.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 12:20:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 18.04.2008 01:22:
Quote:
Nu heb ik iets anders bedacht en dat is dat ik een kolom kwartaal toegevoegd heb
Die kun je dus weer weggooien...

Gebruik de functies YEAR en QUARTER om het jaartal en kwartaal te vergelijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  *
FROM
  financieel
WHERE
  YEAR(Datum) = $filterjaar
AND
  QUARTER(Datum) = $filterkwartaal
AND
  BTW = '19'
ORDER BY
  ID ASC

Daarbij is sorteren op id volkomen zinloos, een id heeft namelijk geen enkele betekenis. Ook niet als jij vindt van wel, een id kan namelijk geen betekenis hebben. Je sorteert nu dus op een waardeloos gegeven, een min of meer random gegeven. Niet doen dus, kan alleen maar voor problemen zorgen.

Wanneer jij bedragen wilt opmaken, gebruik dan number_format() dat is 100x handiger dan een str_replace misbruiken voor zo iets. Bedenk wel dat een bedrag dat je hebt opgemaakt met komma's e.d. een string wordt en dus geen integer of decimaal meer is. Optellen e.d. kan dus niet meer.



Het volgende is het geval. De datum wordt opgeslagen als een Varchar. Ik heb gekeken maar ik moet de datum omzetten naar een DATE als ik het goed begrijp.
Nu heb ik dit gedaan.

Ik heb de onderstaande code om een datum toe te voegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php

if(@$_GET['actie'] == "toevoegen"){
        $form = true;
        if($_POST){
                $sql = mysql_query("INSERT INTO financieel VALUES ('',
                                                               '"
. $_POST['date'] ."',
                                                               '"
. $_POST['factuurnr'] ."',
                                                               '"
. $_POST['omschrijving'] ."',
                                                               'af',
                                                               '',
                                                               '"
. $_POST['bedrag'] ."',
                                                               '"
. $_POST['btw'] ."')");
                if($sql){
                        mededeling("De uitgave is toegevoegd aan het financieën overzicht");
                        $overzicht = true;
                        $form = false;
                }

                else{
                        mededeling("Er ging iets fout tijdens het toevoegen van deze uitgave.");
                        $form = true;
                }
        }


        if($form == true){

                echo"<form method='post'>
                <table cellspacing='0' cellpadding='4' width='100%'>
                     <tr class='donker'>
                          <td colspan='2'><b>Een uitgave toevoegen:</b></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Factuurnummer:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $_POST['factuurnr'] ."' name='factuurnr'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Facturdatum:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $_POST['date'] ."' name='date'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Uitgave omschrijving:</td>
                          <td><textarea name='omschrijving' cols='35' rows='5'></textarea></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Bedrag:</td>
                          <td>€ <input size='6' type='text' value='"
. $_POST['bedrag'] ."' name='bedrag'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>BTW:</td>
                          <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<select name='btw'>
                                 <option value='19'>19%</option>
                                 <option value='6'>6%</option>
                                 <option value='0'>0%</option>
                              </select></td>
                     </tr>
                </table>

                &nbsp;<br>&nbsp;<br>
                <center><input type='submit' name='submit' value='Uitgave toevoegen'></center>
                </form>"
;
        }

}


?>


Maar in de database geeft hij telkens de waarde 0000-00-00 weer. Hoe kan ik dus een datum toevoegen zodat hij dit wel goed opslaat.

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Quote:
De datum wordt opgeslagen als een Varchar. Ik heb gekeken maar ik moet de datum omzetten naar een DATE als ik het goed begrijp.
Dat heb je heel goed gezien! Dit betekent dan automatisch ook dat je data in het formaat 'yyyy-mm-dd' in de database op moet slaan, dat is namelijk het enige juiste formaat voor een datum...

Verder mag je nooit, maar dan ook echt nooit, POST variabelen direct in je queries gebruiken! Je zult ze altijd eerst moeten beveiligen met bijvoorbeeld mysql_real_escape_string(). Daarnaast zou je in het geval van een datum met checkdate() eerst nog willen controleren of het wel een geldige datum is. MySQL geeft daar namelijk geen foutmelding op en zal bij een foute datum gewoon 0000-00-00 invoeren. Gevolg: corrupte data...
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 18.04.2008 12:20:
Maar in de database geeft hij telkens de waarde 0000-00-00 weer. Hoe kan ik dus een datum toevoegen zodat hij dit wel goed opslaat.
Dat komt omdat je 's werelds slechtste en meest onbetrouwbare database gebruikt, dat is dus je eigen keuze. Vrijwel iedere database is beter dan MySQL, zelf resultaten verzinnen mag een database helemaal nooit doen. En dat is precies wat MySQL wél doet...

Je kunt de database eerst goed gaan configureren, maar ook dat geeft je maar weinig garanties, die instellingen zijn zeer eenvoudig weer naar de bliksem te helpen. Jij moet dus eigenlijk de ontbrekende delen van de database gaan bouwen, voor zover mogelijk, om nog enigzins betrouwbare resultaten te krijgen. Er is echter helemaal niemand die kan garanderen dat de data die in de database staat, ook de data is die jij wilde opslaan. Daar kan bij MySQL altijd een verschil tussen zitten.

Sterkte!

Ps. Kies voortaan wel de juiste datatypes, er bestaat meer dan een INT of VARCHAR.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Maar hoe voeg ik nu, met welke commando, een tijd toe in mijn database. Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

if(@$_GET['actie'] == "toevoegen"){
        $form = true;
        if($_POST)
        
        {

                $datum = date("Ymd");
                $sql = mysql_query("INSERT INTO financieel VALUES ('',
                                                               '"
. $datum ."',
                                                               '"
. $_POST['factuurnr'] ."',
                                                               '"
. $_POST['omschrijving'] ."',
                                                               'af',
                                                               '',
                                                               '"
. $_POST['bedrag'] ."',
                                                               '"
. $_POST['btw'] ."')");
                if($sql){
                        mededeling("De uitgave is toegevoegd aan het financieën overzicht");
                        $overzicht = true;
                        $form = false;
                }

                else{
                        mededeling("Er ging iets fout tijdens het toevoegen van deze uitgave.");
                        $form = true;
                }
        }


        if($form == true){

                echo"<form method='post'>
                <table cellspacing='0' cellpadding='4' width='100%'>
                     <tr class='donker'>
                          <td colspan='2'><b>Een uitgave toevoegen:</b></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Factuurnummer:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $_POST['factuurnr'] ."' name='factuurnr'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Facturdatum:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $datum ."' name='date'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Uitgave omschrijving:</td>
                          <td><textarea name='omschrijving' cols='35' rows='5'></textarea></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Bedrag:</td>
                          <td>€ <input size='6' type='text' value='"
. $_POST['bedrag'] ."' name='bedrag'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>BTW:</td>
                          <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<select name='btw'>
                                 <option value='19'>19%</option>
                                 <option value='6'>6%</option>
                                 <option value='0'>0%</option>
                              </select></td>
                     </tr>
                </table>

                &nbsp;<br>&nbsp;<br>
                <center><input type='submit' name='submit' value='Uitgave toevoegen'></center>
                </form>"
;
        }

}

?>

Maar nu voegt hij de tijd van vandaag toe. Ik wil een eigen tijd die ik dan weergeef in het formulier opslaan in de database, ik heb echt overal gezocht maar ik heb niets gevonden wat me kan helpen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/04/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Tijd toevoegen doe je met NOW() CURRENT_TIME()

Wat bedoel je met "een eigen tijd"?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2008 14:10:00
Quote Anchor link
Invoeren van de huidige datum doe je met de SQL constante CURRENT_DATE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (datumveld)
VALUES (CURRENT_DATE)


ps. Als je niet een huidige datum wilt toevoegen, zul je de datum in je INSERT query in het formaat 'yyyy-mm-dd' moeten hebben staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (datumveld)
VALUES ('2008-04-18')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 18.04.2008 14:09:
Tijd toevoegen doe je met NOW() CURRENT_TIME()

Wat bedoel je met "een eigen tijd"?


Ik wil zelf een datum invoeren, bijvoorbeeld 10-08-2008
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2008 14:12:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 18.04.2008 14:11:
Ik wil zelf een datum invoeren, bijvoorbeeld 10-08-2008
Zie de edit in mijn vorige post. Data invoeren in het formaat yyyy-mm-dd dus in jouw geval 2008-08-10.

ps. Dit is overigens ook al eerder naar voren gekomen in dit topic...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 14:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$datum
= date("Ymd");
                $sql = mysql_query("INSERT INTO financieel VALUES ('',
                                                               '"
. $datum ."',
                                                               '"
. $_POST['factuurnr'] ."',
                                                               '"
. $_POST['omschrijving'] ."',
                                                               'af',
                                                               '',
                                                               '"
. $_POST['bedrag'] ."',
                                                               '"
. $_POST['btw'] ."')");          
?>

Mag je vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
$query
= "
INSERT INTO
  financieel (
    datum,
    kolom1,
    kolom2,
    kolom3,
    kolom4,
    kolom5
  )
VALUES (
  NOW(),
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['factuurnr'])."',
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['omschrijving']) ."',
  'af',
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['bedrag'])."',
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['btw']) ."')";
$result = mysql_query($query);
?>

Daarbij mag je de kolomnamen nog even vervangen door de namen die jij gebruikt. En alleen de namen opnoemen die je nodig hebt, wat je niet gebruikt, dat gebruik je niet...

Wat de waarde 'af' hier doet, is mij niet duidelijk, ik mag hopen dat dit niet betekent dat je een bedrag ergens van af wilt trekken... Dan sla je namelijk gewoon een negatief getal op. En over getallen gesproken, hopelijk gebruik je voor het bedrag en de btw een DECIMAL met voldoende decimalen, dan kun je daar mee gaan rekenen e.d.

Uiteraard is de variabele $sql verdwenen, hier staat namelijk helemaal geen SQL in, maar het resultaat van de query. $result ligt dus voor de hand.

De datum laat je door de database invoeren, NOW() doet wonderen.

En bij de foutafhandeling, ga daar ook even een echte foutmelding neerzetten (desnoods in een logboek), zelfverzonnen foutmeldingen zeggen namelijk helemaal niets en dus kun je er niets mee.

Beveiliging mag nooit ontbreken, dat zou de grootste blunder zijn die je kunt maken.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Het is me gelukt, maar nu heb ik een ander klein probleem, en dat is de weergave van de datum. nu geeft hij het zo weer: YYYY-MM-DD.

Maar ik wil het in de Nederlandse omschrijving:

DD-MM-YYYY.

Nu heb ik dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

 $array
= array();
             $fin_q = mysql_query("SELECT ID, Datum, Factuurnummer, Omschrijving, Soort, KlantID, Bedrag, BTW FROM financieel") or die(mysql_error());
             while($fin = mysql_fetch_object($fin_q)){
                     $array[] = $fin->ID ."|". $fin->Datum ."|". $fin->Omschrijving ."|". round(str_replace(",", ".", $fin->Bedrag), 2) ."|". round(((str_replace(",", ".", $fin->Bedrag)) * (($fin->BTW  / 100))), 2) ."|". $fin->BTW ."|". round(((str_replace(",", ".", $fin->Bedrag)) * (($fin->BTW  / 100)+ 1)), 2) ."|". $fin->Soort ."|". $fin->Factuurnummer;
             }

             if($_GET['sort'] == "1"){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort'], "dd-mm-yyyy");
             }

             elseif($_GET['sort']){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort'], null);
             }

             else{
                     $array = sorteerLijst($array, 1, null);
             }


             for($index=0; $index <= sizeof($array) - 1; $index++){
                     $los = explode("|", $array[$index]);

                     if(strstr($los[9], "F:")){ $fid = str_replace("F:", "", $los[9]); }
                     $omlen = ($_GET['print']) ? 75 : 30;
                     $omschr = (strlen($los[3]) > $omlen) ? substr($los[3], 0, $omlen) ."..." : $los[3];

                     $popup = (isset($fid)) ? "javascript:window.open(\"admin/factuur.php?id=".  $fid ."\",\"\",\"width=680,height=600\");" : "javascript:window.open(\"admin/financieelpopup.php?id=". $los[1] ."\",\"\",\"width=350,height=200\");";

                     echo"<tr onMouseOver='this.style.backgroundColor=\"#e4e4e4\";' onMouseOut='this.style.backgroundColor=\"\"'>
                          <td valign='top'><nobr>"
. $los[2] ."</nobr></td>
                          <td valign='top'><a title='"
. $los[3] ."'><nobr>". $omschr ."</nobr></a></td>
                          <td valign='top'><nobr>"
. mkBedrag($los[4]) ."</nobr></td>
                          <td valign='top'><nobr><a title='"
. $los[6] ."% BTW'>". mkBedrag($los[5]) ."</a></nobr></td>
                          <td valign='top'><nobr>"
. mkBedrag($los[7]) ."</nobr></td>";

?>


Nu heb ik het volgende geprobeerd, en het zou moeten werken maar het werkt niet. Ik heb dit aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $fin_q
= mysql_query("SELECT ID, DATE_FORMAT(datumweergave, '%d-%m-%Y') AS Datum, Factuurnummer, Omschrijving, Soort, KlantID, Bedrag, BTW FROM financieel") or die(mysql_error());
?>


Maar nu geeft hij helemaal geen datum weer. Wat kan ik hier aan doen?

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 16:48:00
Quote Anchor link
DATE_FORMAT(datumweergave, '%d-%m-%Y') AS Datum

Is dat wel goed? Overal gebruk je de kolomnaam Datum om de datum in te zetten, nu heb je ineens de naam datumweergave gebruikt. Dat is ook een vreemde naam voor een kolom in een database, in een database geef je namelijk niks weer, je slaat alleen op. Voor de alias zou het kunnen, die ga je gebruiken voor de weergave.

DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS datumweergave

Jouw sorteerfunctie is mij een raadsel, de database kan namelijk heel goed en veel sneller sorteren. Maar goed, je mag het wiel natuurlijk altijd zelf nogmaals uitvinden.

Ps. Gebruik nooit hoofdletters voor je tabel- en/of kolomnamen, dat gaat vroeg of laat fout. Tikfouten maakt iedereen en Datum is wat anders dan datum.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie, het is me eindelijk gelukt, nu kan ik dus ook makkelijker sorteren op jaar en kwartaal.
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 18.04.2008 16:57:
Bedankt voor je reactie, het is me eindelijk gelukt, nu kan ik dus ook makkelijker sorteren op jaar en kwartaal.
Ja, want je sorteert gewoon op datum. Het jaartal en kwartaal zijn daar van afgeleid, daar hoef je dus apart op te gaan sorteren. Tenzij je het jaartal bv. oplopend wilt sorteren (ASC) en het kwartaal aflopend (DESC), dan zul je ze apart moeten nemen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 17:48:00
Quote Anchor link
HAHAAHAH het is me gelukt, het selecteren op jaargang en kwartaal aan de hand van de hierboven gegeven info! Allen heel erg bedankt hiervoor (pgFrank in het bijzonder) en een heel goed weekend.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 18:02:00
Quote Anchor link
Te vroeg gejuichd, nu had ik een overzicht met daarin alle gegevens, echter worden niet alle getallen bij elkaar opgeteld. Hij pakt alleen de eerste uit de database. niet de andere die ook in de database zitten en die ik dan ook oproep. Hoe kan ik dit bij elkaar optellen?
mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Dan lijkt het erop dat je niet in de for-lus de data gaat optellen. Doe eens een print_r($array); om te zien wat er nu allemaal in de array staat en hóe die erin staat. Dan wordt waarschijnlijk ook snel duidelijk hoe je e.e.a bijelkaar moet gaan optellen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 19:25:00
Quote Anchor link
Nee hij telt niet op maar hij zet telkens de regels onder elkaar.
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Waarom denk jij dat jouw code (die slecht leesbaar is...) alle records bijelkaar zou moeten optellen?
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 19:44:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 18.04.2008 19:29:
Waarom denk jij dat jouw code (die slecht leesbaar is...) alle records bijelkaar zou moeten optellen?


Waarom denk je dat ik dit vraag???? Ik heb niet zo veel verstand van PHP maar niet geheel achterlijk. Oke mijn script is slecht leesbaar maar hoe deed jij dit na 2 weken. Misschien kun je in plaats van een afkrakende antwoord plaatsen, een antwoord geven of misschien mee te denken. Ik dacht dat dit PHPhulp heette.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.