spam filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 04:25:45
Quote Anchor link
Kun je spam ook tegen houden met hidden input?
Met een zogenaamd tweede bericht en of email, zoals op deze manier bijvoorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
<head>
<title></title>
<style type="text/css">

.hidden {
   display: none;
}
</style>
</head>
<body>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST)) {

  $aFouten = array();
         
    if($_POST['bericht'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  
      }

      else
      {
      $bericht = $_POST["bericht"];      
    if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))  
      {
  
      $aFouten[] = 'Sorry!!! Maar in je bericht staan een of meerdere linken, Dus spam'; header("Refresh: 10");
      }
      }

    if($_POST['bericht_2'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  header("Refresh: 1"); exit;
      }

      else
      {
       $ = $_POST["bericht_2"];      
    if (preg_match('/[[0-9a-zA-Z]/', $bericht_2))  
      {

       $aFouten[] = 'Sorry!!!'; header("Refresh: 1"); exit;
      }
}

?>

<table width="700px" border="1" cellspacing="2" cellpadding="2">
<form name="form" method="post" action="">
<tr>
<td align="left" width="120px">Naam<b> :</b></td><td align="left" width="300">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="naamInput" name="naam" placeholder="Je naam"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left">E_mailadres<b> :</b></td><td align="left">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="emailInput" name="email" placeholder="Je email adres"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left" valign="top">Bericht<b> :</b></td><td align="left">
<textarea rows="10" cols="57" id="berichtTextarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td class="hidden">
<textarea rows="10" cols="57" id="bericht2Textarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"></td><td align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo klik(); buttons (); ?>
&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="Posten">
<input type="reset" name="Reset" value="Resetten"></td>
</tr>
</form>
</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

Gewijzigd op 29/04/2014 04:31:36 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:28:39
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 08:03:03
Quote Anchor link
Je basisgedachte is op zich wel goed, alleen zou ik dan een veld gebruiken dat gemakkelijker door bots is in te vullen. Begin het formulier bijvoorbeeld met een verborgen input die je 'email' of 'email_address' noemt. De kans dat bots zo'n veld invullen, is aanzienlijk groter dan bij de opzet die je nu hebt.

Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:42:11
Quote Anchor link
>> Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.

Ward, kun je uitleggen wat je bedoelt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 09:46:34
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld een input name="email" hebt, kan de AutoComplete van een browser daarin automatisch een eerder ingevuld e-mailadres invullen. Dat wil je niet als dit een verborgen veld is voor spambots.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:50:46
Quote Anchor link
Ah zo, ik snap 'm :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 12:39:51
Quote Anchor link
ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 12:42:44
Quote Anchor link
Je moet ervan uitgaan dat andere gebruikers wel een AutoComplete actief hebben. Die mag dus niet per ongeluk een veld vullen dat je hebt verborgen om spambots om de tuin te leiden.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 13:12:53
Quote Anchor link
En hoe doen ze dat dan als het veld verborgen is en ze het niet zien krijgen?
dat ziet toch alleen een bot maar
Gewijzigd op 29/04/2014 13:14:03 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 13:17:08
Quote Anchor link
Hoe doet wie wat?

Het punt is dat spambots in de HTML-code een veld zien en dat invullen. Gewone gebruikers zien hetzelfde veld niet (omdat je het verbergt met CSS of JavaScript) en kunnen het dus niet invullen.

Zo maak je een onderscheid tussen spambots en echte gebruikers.

Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 14:32:12
Quote Anchor link
Quote:
Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.

Ja dat snap ik nog wel, Maar de AutoComplete van je bezoekers kun je niet uit schakelen neem ik aan, en daarbij de bezoeker ziet dat veld niet, dus kan die niks invullen en werkt die autocoplete ook niet, want die vult alleen maar aan als er iets word ingevuld.
Of zie ik dat verkeerd
 
Chris PHP

Chris PHP

29/04/2014 14:38:38
Quote Anchor link
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 14:40:13
Quote Anchor link
Je kunt het attribuut autocomplete="off" gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">
 
Michael -

Michael -

29/04/2014 14:43:14
Quote Anchor link
Niek, je browser ziet dat veld wel. En denkt 'Ah name="email" laat ik een emailadres invullen'. Terwijl je dat dus niet wil. Met autocomplete="off" voorkom je dat.
<input type="hidden" autocomplete="off" />

Met een een hidden input een spambot 'vangen' noem je trouwens een honeypot. Als je er meer over wilt weten kun je daarop zoeken.

> ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
> voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
> En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.

Wat jij doet hoeft een ander niet te doen ;)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 18:02:22
Quote Anchor link
Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michael -
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het niet in tevullen.

Toevoeging op 29/04/2014 18:02:25:

Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michaet-
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.
Gewijzigd op 29/04/2014 18:06:24 door Niek Kasius
 
Chris PHP

Chris PHP

30/04/2014 10:50:35
Quote Anchor link
@Niek,

Schrijf dan zelf een Captcha met max 3 leesbare cijfers/letters, dit werk prettig en makkelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 11:09:49
Quote Anchor link
Bij de tag <input> is type="text" de missing value default: als je type="text" weglaat, wordt automatisch type="text" gebruikt.

>> En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.

Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/04/2014 16:06:22
Quote Anchor link
Wart
>>Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.

Dat snap ik!
Maar als een bot Email Adressen kan uitlezen, En die verborgen input dan kan die "class=hiddenForBadBots" toch ook lezen neem ik aan.
Vandaar die vraag.

En nog iets
Ik kom soms wel eens een site tegen waar ik dan in de bron wil kijken met Bron weergeven maar kom ik daar dan niet in, Dus zal daar een of andere beveiliging op zitten denk ik.
kan dat ook SpamBots tegen houden?
Gewijzigd op 30/04/2014 16:08:30 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 16:17:29
Quote Anchor link
Er zijn in India en Pakistan zelfs bedrijven die, dankzij goedkope arbeid, tegen betaling ook captcha's oplossen. Die kunnen dus ook in je HTML-code kijken om je spambeveiliging te omzeilen.

Broncode van een webpagina weergeven kan altijd: je hebt die broncode immers ontvangen. Met JavaScript is rechtsklikken op een webpagina te blokkeren, maar dat is heel simpel te omzeilen.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/05/2014 15:34:37
Quote Anchor link
@Ward,

Php kan niet uitgelezen worden hoor, blijft toch altijd server side. Kwestie van aantal afbeeldingen met gegenereerde namen maken en daar het resultaat encrypted aan vergelijken. Zo heb ik het laatst ook gemaakt voor een klant.

Wordt door PHP gekeken tijdens het verzenden van het formulier.

@Niek
Wat ook een leuke optie is, maak een Checkbox met de omschrijving "Bent u echt een persoon?" en check of deze box geset is. Bots gaan niet zomaar overal checkboxen checken, dus dat wellicht een snelle (niet water dichte) oplossing zijn.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

04/05/2014 05:02:25
Quote Anchor link
Nog 2 vragen.

ik heb filter dus met preg_match.
Maar dat is schijnbaar niet genoeg zoals ik dat heb.
Want als ik nu bijvoorbeeld <a href="http://www.viagra.com">viagra potentie pillen, en nog meer text en of linken invoer zonder </a> er achter, plaats die het bericht wel, en alleen als er <a/> achter staat geeft die aan dat er een of meerderen linken in het bericht staan en stopt die de invoer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))
?>


En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.
Ik had <a href="http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=Check_het_emailadres_op_juistheid">Deze</a>ook al geprobeerd maar die is veel langer maar doet precies het zelfde had ik gemerkt.
kan ik daar nog iets aan veranderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('/^[^0-9][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[@][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[.][a-zA-Z]{2,4}$/', $email))
?>
Gewijzigd op 04/05/2014 05:04:02 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2014 11:14:39
Quote Anchor link
Niek Kasius op 04/05/2014 05:02:25:
En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.

Met de functie getmxrr() kun je controleren of er voor een hostnaam (zoals 123.com) MX-records worden gevonden voor mail exchange (MX). Retourneert deze functie true, dan is de hostnaam in het e-mailadres geschikt voor mail.

Retourneert getmxrr() false, dan kun je aansluitend met gethostbyname() nog controleren of de hostnaam überhaupt wel bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.