spam filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 04:25:45
Quote Anchor link
Kun je spam ook tegen houden met hidden input?
Met een zogenaamd tweede bericht en of email, zoals op deze manier bijvoorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
<head>
<title></title>
<style type="text/css">

.hidden {
   display: none;
}
</style>
</head>
<body>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST)) {

  $aFouten = array();
         
    if($_POST['bericht'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  
      }

      else
      {
      $bericht = $_POST["bericht"];      
    if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))  
      {
  
      $aFouten[] = 'Sorry!!! Maar in je bericht staan een of meerdere linken, Dus spam'; header("Refresh: 10");
      }
      }

    if($_POST['bericht_2'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  header("Refresh: 1"); exit;
      }

      else
      {
       $ = $_POST["bericht_2"];      
    if (preg_match('/[[0-9a-zA-Z]/', $bericht_2))  
      {

       $aFouten[] = 'Sorry!!!'; header("Refresh: 1"); exit;
      }
}

?>

<table width="700px" border="1" cellspacing="2" cellpadding="2">
<form name="form" method="post" action="">
<tr>
<td align="left" width="120px">Naam<b> :</b></td><td align="left" width="300">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="naamInput" name="naam" placeholder="Je naam"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left">E_mailadres<b> :</b></td><td align="left">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="emailInput" name="email" placeholder="Je email adres"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left" valign="top">Bericht<b> :</b></td><td align="left">
<textarea rows="10" cols="57" id="berichtTextarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td class="hidden">
<textarea rows="10" cols="57" id="bericht2Textarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"></td><td align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo klik(); buttons (); ?>
&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="Posten">
<input type="reset" name="Reset" value="Resetten"></td>
</tr>
</form>
</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

Gewijzigd op 29/04/2014 04:31:36 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 03:00:28
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 08:03:03
Quote Anchor link
Je basisgedachte is op zich wel goed, alleen zou ik dan een veld gebruiken dat gemakkelijker door bots is in te vullen. Begin het formulier bijvoorbeeld met een verborgen input die je 'email' of 'email_address' noemt. De kans dat bots zo'n veld invullen, is aanzienlijk groter dan bij de opzet die je nu hebt.

Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:42:11
Quote Anchor link
>> Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.

Ward, kun je uitleggen wat je bedoelt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 09:46:34
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld een input name="email" hebt, kan de AutoComplete van een browser daarin automatisch een eerder ingevuld e-mailadres invullen. Dat wil je niet als dit een verborgen veld is voor spambots.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:50:46
Quote Anchor link
Ah zo, ik snap 'm :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 12:39:51
Quote Anchor link
ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 12:42:44
Quote Anchor link
Je moet ervan uitgaan dat andere gebruikers wel een AutoComplete actief hebben. Die mag dus niet per ongeluk een veld vullen dat je hebt verborgen om spambots om de tuin te leiden.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 13:12:53
Quote Anchor link
En hoe doen ze dat dan als het veld verborgen is en ze het niet zien krijgen?
dat ziet toch alleen een bot maar
Gewijzigd op 29/04/2014 13:14:03 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 13:17:08
Quote Anchor link
Hoe doet wie wat?

Het punt is dat spambots in de HTML-code een veld zien en dat invullen. Gewone gebruikers zien hetzelfde veld niet (omdat je het verbergt met CSS of JavaScript) en kunnen het dus niet invullen.

Zo maak je een onderscheid tussen spambots en echte gebruikers.

Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 14:32:12
Quote Anchor link
Quote:
Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.

Ja dat snap ik nog wel, Maar de AutoComplete van je bezoekers kun je niet uit schakelen neem ik aan, en daarbij de bezoeker ziet dat veld niet, dus kan die niks invullen en werkt die autocoplete ook niet, want die vult alleen maar aan als er iets word ingevuld.
Of zie ik dat verkeerd
 
Chris PHP

Chris PHP

29/04/2014 14:38:38
Quote Anchor link
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 14:40:13
Quote Anchor link
Je kunt het attribuut autocomplete="off" gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">
 
Michael -

Michael -

29/04/2014 14:43:14
Quote Anchor link
Niek, je browser ziet dat veld wel. En denkt 'Ah name="email" laat ik een emailadres invullen'. Terwijl je dat dus niet wil. Met autocomplete="off" voorkom je dat.
<input type="hidden" autocomplete="off" />

Met een een hidden input een spambot 'vangen' noem je trouwens een honeypot. Als je er meer over wilt weten kun je daarop zoeken.

> ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
> voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
> En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.

Wat jij doet hoeft een ander niet te doen ;)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 18:02:22
Quote Anchor link
Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michael -
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het niet in tevullen.

Toevoeging op 29/04/2014 18:02:25:

Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michaet-
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.
Gewijzigd op 29/04/2014 18:06:24 door Niek Kasius
 
Chris PHP

Chris PHP

30/04/2014 10:50:35
Quote Anchor link
@Niek,

Schrijf dan zelf een Captcha met max 3 leesbare cijfers/letters, dit werk prettig en makkelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 11:09:49
Quote Anchor link
Bij de tag <input> is type="text" de missing value default: als je type="text" weglaat, wordt automatisch type="text" gebruikt.

>> En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.

Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/04/2014 16:06:22
Quote Anchor link
Wart
>>Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.

Dat snap ik!
Maar als een bot Email Adressen kan uitlezen, En die verborgen input dan kan die "class=hiddenForBadBots" toch ook lezen neem ik aan.
Vandaar die vraag.

En nog iets
Ik kom soms wel eens een site tegen waar ik dan in de bron wil kijken met Bron weergeven maar kom ik daar dan niet in, Dus zal daar een of andere beveiliging op zitten denk ik.
kan dat ook SpamBots tegen houden?
Gewijzigd op 30/04/2014 16:08:30 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 16:17:29
Quote Anchor link
Er zijn in India en Pakistan zelfs bedrijven die, dankzij goedkope arbeid, tegen betaling ook captcha's oplossen. Die kunnen dus ook in je HTML-code kijken om je spambeveiliging te omzeilen.

Broncode van een webpagina weergeven kan altijd: je hebt die broncode immers ontvangen. Met JavaScript is rechtsklikken op een webpagina te blokkeren, maar dat is heel simpel te omzeilen.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/05/2014 15:34:37
Quote Anchor link
@Ward,

Php kan niet uitgelezen worden hoor, blijft toch altijd server side. Kwestie van aantal afbeeldingen met gegenereerde namen maken en daar het resultaat encrypted aan vergelijken. Zo heb ik het laatst ook gemaakt voor een klant.

Wordt door PHP gekeken tijdens het verzenden van het formulier.

@Niek
Wat ook een leuke optie is, maak een Checkbox met de omschrijving "Bent u echt een persoon?" en check of deze box geset is. Bots gaan niet zomaar overal checkboxen checken, dus dat wellicht een snelle (niet water dichte) oplossing zijn.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

04/05/2014 05:02:25
Quote Anchor link
Nog 2 vragen.

ik heb filter dus met preg_match.
Maar dat is schijnbaar niet genoeg zoals ik dat heb.
Want als ik nu bijvoorbeeld <a href="http://www.viagra.com">viagra potentie pillen, en nog meer text en of linken invoer zonder </a> er achter, plaats die het bericht wel, en alleen als er <a/> achter staat geeft die aan dat er een of meerderen linken in het bericht staan en stopt die de invoer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))
?>


En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.
Ik had <a href="http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=Check_het_emailadres_op_juistheid">Deze</a>ook al geprobeerd maar die is veel langer maar doet precies het zelfde had ik gemerkt.
kan ik daar nog iets aan veranderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('/^[^0-9][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[@][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[.][a-zA-Z]{2,4}$/', $email))
?>
Gewijzigd op 04/05/2014 05:04:02 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2014 11:14:39
Quote Anchor link
Niek Kasius op 04/05/2014 05:02:25:
En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.

Met de functie getmxrr() kun je controleren of er voor een hostnaam (zoals 123.com) MX-records worden gevonden voor mail exchange (MX). Retourneert deze functie true, dan is de hostnaam in het e-mailadres geschikt voor mail.

Retourneert getmxrr() false, dan kun je aansluitend met gethostbyname() nog controleren of de hostnaam überhaupt wel bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.