spam weren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 12:55:36
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb sinds een weekje een gastenboek online staan en ja hoor, er komt al spam binnen.
Tot nog toe wist ik het enigzins (in een formulier had ik dat zo) te vermijden met de honeypot methode (een inputveld dat leeg moet zijn en de style nodisplay meekrijgt), maar dit werkt dus niet meer.
Nou gebruik ik voor dat gastenboek tinymce en min of meer per ongeluk, worden de commentaren opgeslagen in de dbase met de html, head en body tags. Nou zag ik dat de spambot deze niet schrijft, dus heb ik om te beginnen het script aangepast, zodat alleen commentaren mét <!DOCTYPE html> worden weergegeven. Maar nu twijfel ik of:
1. Het wel veilig is dat die tags met de tinymce in de database terechtkomen. (Ik gebruik trouwens pdo try/catch om weg te schrijven in de dBase.)
2. De spam staat dan wel tot aan verwijderen in de database, is dat onveilig?
Graag jullie mening.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:28:05
 
Eddy E

Eddy E

27/04/2015 13:25:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon, bij het opslaan al, controleren of het begint met <!DOCTYPE?
Zo nee: gewoon niet opslaan en het script laten sterven?

Na een sleep() van 28 seconden uiteraard!
Gewijzigd op 27/04/2015 13:25:20 door Eddy E
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 13:27:01
Quote Anchor link
Waarom zou je HTML via TinyMCE willen toestaan? Best een behoorlijk veiligheidsrisico met XXS.

Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren. Een captcha erbij om de spam écht te weren, en je bent klaar.
Gewijzigd op 27/04/2015 13:27:38 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:19:06
Quote Anchor link
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Als je hiermee bedoelt: HTML eruit filteren voordat je opslaat, dan lijkt mij dit geen goed idee, omdat je hiermee allerlei interpretaties op de gesubmitte tekst toepast. En interpretaties kunnen nou eenmaal fout zijn. Daarnaast is dit wederom een soort van blacklist. Het nadeel van blacklists is: vergeet je een geval, dan ben je de sjaak. Tevens, als je input op voorhand stript is het niet meer mogelijk om deze op enig moment te wijzigen. Het beste is gewoon om berichten (en vaak, data in het algemeen) in hun rauwe, ongewijzigde vorm op te slaan. En/of gewoon eisen dat dit voldoet aan een bepaalde vorm/patroon.

Sowieso is het vreemd dat er complete HTML-documenten worden opgeslagen? Dit zouden (in de meest uitgebreide vorm) snippets HTML moeten zijn, maar geen complete documenten - je voegt deze berichten toch in in een webpagina ofzo?

---

Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).

Bij het afdrukken van het bericht dient alle output (wat voorheen USER INPUT was) ge-escaped te worden en misschien kun je enkele UBB-codes toestaan (dit is dus een whitelist ipv een blacklist).

Vertrouw nooit user input.
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 14:45:29
Quote Anchor link
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.
Uiteraard is een header volstrekt overbodig, hoewel ik me afvraag of het ook onveilig is, maar ik had deze instelling van tinymce over het hoofd gezien, waardoor die tags wel in de database mee opgeslagen worden. En daardoor zag ik dus het verschil tussen berichten ingevoerd via de webpagina en de spambot. En is het natuurlijk een eenvoudige manier om de spambots te weren. Uiteraard Eddy, beter al voordat het de database ingaat.
Maar als ik dat doe, dan hou ik dus de html, head en body tag in m´n database. Problemen heb ik er zo te zien niet mee, alleen dus de vraag van het veoiligheidsrisico.


Toevoeging op 27/04/2015 14:47:32:

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:19:06:
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).


Wat is dat: CSRF?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:58:20
Quote Anchor link
Cross Site Request Forgery. Als je geen token of equivalent inbouwt in jouw formulier op site A, dan kan iemand vanaf site B een POST request sturen naar de verwerk-actie voor het plaatsen van een bericht. Zo kan men je site dus zelfs "remote" spammen.

Door middel van het inbouwen van een token dwing je (in ieder geval) af dat het POST request vanaf jouw domein geschiedt.

En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Als jij dan toevallig als admin ingelogd bent (via sessies) en jouw loginmechanisme heeft geen IP-check (of men weet ook je IP) dan kan je sessie (en daarmee jouw identiteit als admin) mogelijk gehijacked (gekaapt) worden.

Ik herhaal: Vertrouw nooit user input.
:p
Gewijzigd op 27/04/2015 15:03:03 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 20:47:04
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 14:45:29:
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.

Het ligt eraan hoe die door de POST-request gaan. Hopelijk niet in HTML, maar in ongevaarlijke code zoals UBB. Als het HTML-codes zijn, is er een gevaar voor XXS, waarbij op sluwe doch simpele wijze cookies kunnen worden gestolen.

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:58:20:
En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Dat is XSS dus!
Gewijzigd op 27/04/2015 20:57:42 door - Ariën -
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 21:12:55
Quote Anchor link
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing.
Omdat het gastenboek dat ik gemaakt heb, maar beperkte mogelijkheden hoeft te kennen, heb ik vandaag een whitelist gemaakt.
Om te checken wat mogelijke hackers and other evil persons or computers kunnen dumpen, gebruik ik deze pagina: https://www.owasp.org/index.php/XSS_Filter_Evasion_Cheat_Sheet
Die lijkt me behoorlijk compleet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 21:33:28
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 21:12:55:
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing


Uhh, de "exploit" die daar wordt aangehaald betreft een bagger implementatie van UBB-functionaliteit in JavaScript. Als je eerst zorgt dat al je output ge-escaped wordt met bijvoorbeeld htmlentities() en je daarna in PHP (niet met een of ander lijp stuk JavaScript) je UBB-tags omschrijft kan er eigenlijk weinig misgaan. Daarbij moet je natuurlijk wel een beetje je gezond verstand blijven gebruiken. Ook is het van groot belang dat je overal dezelfde character encoding toepast, anders werkt je escaping functionaliteit naar alle waarschijnlijkheid niet goed.

Het is trouwens helemaal niet erg om HTML op te slaan, mits je de persoon die dit doet maar vertrouwt :). Maar dat kun je dus alleen maar bereiken als je gebruikers kunt identificeren (dmv een loginsysteem) en je hun expliciet toestemming geeft om dit te kunnen doen.

In dat geval (en alleen in dat geval) escape je de output niet, en alleen als het echt de bedoeling is dat de input ook echt als HTML gebruikt dient te worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 21:34:05
Quote Anchor link
BBCode is an sich WEL veilig, maar het ligt eraan wat je toestaat. Er valt met reguliere expressies en controles zeker wel een hoop te beveiligen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.