spam weren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 12:55:36
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb sinds een weekje een gastenboek online staan en ja hoor, er komt al spam binnen.
Tot nog toe wist ik het enigzins (in een formulier had ik dat zo) te vermijden met de honeypot methode (een inputveld dat leeg moet zijn en de style nodisplay meekrijgt), maar dit werkt dus niet meer.
Nou gebruik ik voor dat gastenboek tinymce en min of meer per ongeluk, worden de commentaren opgeslagen in de dbase met de html, head en body tags. Nou zag ik dat de spambot deze niet schrijft, dus heb ik om te beginnen het script aangepast, zodat alleen commentaren mét <!DOCTYPE html> worden weergegeven. Maar nu twijfel ik of:
1. Het wel veilig is dat die tags met de tinymce in de database terechtkomen. (Ik gebruik trouwens pdo try/catch om weg te schrijven in de dBase.)
2. De spam staat dan wel tot aan verwijderen in de database, is dat onveilig?
Graag jullie mening.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:46:03
 
Eddy E

Eddy E

27/04/2015 13:25:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon, bij het opslaan al, controleren of het begint met <!DOCTYPE?
Zo nee: gewoon niet opslaan en het script laten sterven?

Na een sleep() van 28 seconden uiteraard!
Gewijzigd op 27/04/2015 13:25:20 door Eddy E
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 13:27:01
Quote Anchor link
Waarom zou je HTML via TinyMCE willen toestaan? Best een behoorlijk veiligheidsrisico met XXS.

Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren. Een captcha erbij om de spam écht te weren, en je bent klaar.
Gewijzigd op 27/04/2015 13:27:38 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:19:06
Quote Anchor link
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Als je hiermee bedoelt: HTML eruit filteren voordat je opslaat, dan lijkt mij dit geen goed idee, omdat je hiermee allerlei interpretaties op de gesubmitte tekst toepast. En interpretaties kunnen nou eenmaal fout zijn. Daarnaast is dit wederom een soort van blacklist. Het nadeel van blacklists is: vergeet je een geval, dan ben je de sjaak. Tevens, als je input op voorhand stript is het niet meer mogelijk om deze op enig moment te wijzigen. Het beste is gewoon om berichten (en vaak, data in het algemeen) in hun rauwe, ongewijzigde vorm op te slaan. En/of gewoon eisen dat dit voldoet aan een bepaalde vorm/patroon.

Sowieso is het vreemd dat er complete HTML-documenten worden opgeslagen? Dit zouden (in de meest uitgebreide vorm) snippets HTML moeten zijn, maar geen complete documenten - je voegt deze berichten toch in in een webpagina ofzo?

---

Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).

Bij het afdrukken van het bericht dient alle output (wat voorheen USER INPUT was) ge-escaped te worden en misschien kun je enkele UBB-codes toestaan (dit is dus een whitelist ipv een blacklist).

Vertrouw nooit user input.
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 14:45:29
Quote Anchor link
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.
Uiteraard is een header volstrekt overbodig, hoewel ik me afvraag of het ook onveilig is, maar ik had deze instelling van tinymce over het hoofd gezien, waardoor die tags wel in de database mee opgeslagen worden. En daardoor zag ik dus het verschil tussen berichten ingevoerd via de webpagina en de spambot. En is het natuurlijk een eenvoudige manier om de spambots te weren. Uiteraard Eddy, beter al voordat het de database ingaat.
Maar als ik dat doe, dan hou ik dus de html, head en body tag in m´n database. Problemen heb ik er zo te zien niet mee, alleen dus de vraag van het veoiligheidsrisico.


Toevoeging op 27/04/2015 14:47:32:

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:19:06:
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).


Wat is dat: CSRF?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:58:20
Quote Anchor link
Cross Site Request Forgery. Als je geen token of equivalent inbouwt in jouw formulier op site A, dan kan iemand vanaf site B een POST request sturen naar de verwerk-actie voor het plaatsen van een bericht. Zo kan men je site dus zelfs "remote" spammen.

Door middel van het inbouwen van een token dwing je (in ieder geval) af dat het POST request vanaf jouw domein geschiedt.

En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Als jij dan toevallig als admin ingelogd bent (via sessies) en jouw loginmechanisme heeft geen IP-check (of men weet ook je IP) dan kan je sessie (en daarmee jouw identiteit als admin) mogelijk gehijacked (gekaapt) worden.

Ik herhaal: Vertrouw nooit user input.
:p
Gewijzigd op 27/04/2015 15:03:03 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 20:47:04
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 14:45:29:
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.

Het ligt eraan hoe die door de POST-request gaan. Hopelijk niet in HTML, maar in ongevaarlijke code zoals UBB. Als het HTML-codes zijn, is er een gevaar voor XXS, waarbij op sluwe doch simpele wijze cookies kunnen worden gestolen.

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:58:20:
En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Dat is XSS dus!
Gewijzigd op 27/04/2015 20:57:42 door - Ariën -
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 21:12:55
Quote Anchor link
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing.
Omdat het gastenboek dat ik gemaakt heb, maar beperkte mogelijkheden hoeft te kennen, heb ik vandaag een whitelist gemaakt.
Om te checken wat mogelijke hackers and other evil persons or computers kunnen dumpen, gebruik ik deze pagina: https://www.owasp.org/index.php/XSS_Filter_Evasion_Cheat_Sheet
Die lijkt me behoorlijk compleet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 21:33:28
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 21:12:55:
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing


Uhh, de "exploit" die daar wordt aangehaald betreft een bagger implementatie van UBB-functionaliteit in JavaScript. Als je eerst zorgt dat al je output ge-escaped wordt met bijvoorbeeld htmlentities() en je daarna in PHP (niet met een of ander lijp stuk JavaScript) je UBB-tags omschrijft kan er eigenlijk weinig misgaan. Daarbij moet je natuurlijk wel een beetje je gezond verstand blijven gebruiken. Ook is het van groot belang dat je overal dezelfde character encoding toepast, anders werkt je escaping functionaliteit naar alle waarschijnlijkheid niet goed.

Het is trouwens helemaal niet erg om HTML op te slaan, mits je de persoon die dit doet maar vertrouwt :). Maar dat kun je dus alleen maar bereiken als je gebruikers kunt identificeren (dmv een loginsysteem) en je hun expliciet toestemming geeft om dit te kunnen doen.

In dat geval (en alleen in dat geval) escape je de output niet, en alleen als het echt de bedoeling is dat de input ook echt als HTML gebruikt dient te worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 21:34:05
Quote Anchor link
BBCode is an sich WEL veilig, maar het ligt eraan wat je toestaat. Er valt met reguliere expressies en controles zeker wel een hoop te beveiligen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.