Span style werkt niet in IE8 icm HR?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Whatever Whatever

Whatever Whatever

13/08/2009 23:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een pagina en wil met Ajax in een div bepaalde informatie laden. Dat gaat prima. Het enige probleem is dat mijn IE8 de pagina vreemd weergeeft. Mijn code is alsvolgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
Testen schreef op Donderdag, 13 Augustus 2009
<span style="float:right;display:inline;">Verwijderen Wijzigen
 Prive Goedkeuren</span>
<hr style="display:block;">
test<br>
<hr style="height:5px;">
<br>


FireFox geeft het goed weer:

<Eerste de tekst en dan rechts uitgelijnd op dezelfde regel de 4 opties.>
<Daaronder een HR>
<Dan de tekst>
<Dan weer een hr>

IE8 geeft weer:
<Eerst de tekst>
<Daaronder een hr, met op deze regel rechts uitgelijnd de 4 opties>
<Dan de tekst>
<Dan weer een hr>

Iemand enig idee hoe dat komt? Ik heb al van alles met de display opties geprobeerd, maar ik krijg het niet voor elkaar.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:13:04
 
Jannickv

jannickv

14/08/2009 00:14:00
Quote Anchor link
staat de pagina ergens online? dan kunnen we dit zien :)
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 00:41:00
Quote Anchor link
ja hij staat online.

Als je naar www.datepunt.nl gaat en daar inlogt als:
username: testen
wachtwoord: testen

Dan naar het tabblad gastenboek. Daar zul je het zien.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/08/2009 07:34:00
Quote Anchor link
Verander deze blokjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<strong>Testen schreef op Donderdag, 14 Augustus 2009</strong>
<span style="float: right; display: inline;">Verwijderen Wijzigen Prive Goedkeuren</span>
<hr style="display: block;"/>

in zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<p style="overflow: hidden; width: 100%;">
<strong>Testen schreef op Donderdag, 14 Augustus 2009</strong>
<span style="float: right; display: inline;">Verwijderen Wijzigen Prive Goedkeuren</span>
</p>
<hr style="display: block;"/>

Nog een tip: gebruik geen inline styles. Zet je styles in een apart CSS bestand en include ze in de header.
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Hallo Jan,

Het lijkt al iets beter, het staat nu niet achter de hr. Het enige probleem is dat het ook niet achter het andere deel staat. Het deel voor de hr is nu 2 regels hoog. Met op iedere regel iets. Het is de bedoeling dat die samen op 1 regel komen. Het is dus helaas nog niet opgelost.

Wat betreft de inline styles. Bedankt voor de tip. Ik probeer het ook tot een minimum te beperken. Het enige probleem is dat dit uit een ajax script komt en ik wil ervoor zorgen dat ik daarin de opmaak kan regelen. Dat is veel flexibeler (styles aanpassen aan de hand van..... whatever). Verder merk ik dat als je bijvoorbeeld background in een style sheet zet dat ze via javascript niet aan te passen zijn. Als je ze inline zet dan zijn ze wel aan te passen. Vandaar dus inline styles. Maar toch goed dat je het even aangeeft.


ps: Ik ga even mij server herstarten, dus het kan zijn dat de site even niet bereikbaar is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 17:59:00
Quote Anchor link
ik krijg het niet voor elkaar. Ook niet door bijvoorbeeld van de <p> een span of div te maken. Ik heb ook al de tekst kleiner gemaakt, want ik dacht dat het misschien een breedte probleem was.

Ik begin nu echt te denken dat het gewoon een bug in IE8 is....
 
Leen M

Leen M

14/08/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Als je zoiets doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
klopte niet...


Ik denk niet dat het een ie8 bug is, want ik heb nooit problemen met floatende stuff

Ik neem aan dat elke bericht op zich ook in een div of een span zit? Je kan misschien ook met breedtes wat doen.

edit: zo werkt het bij mij in ie8, ik heb het net getest. Bovenstaande klopt niet helemaal. je moet het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
klopt ook niet




EDIT @
oeioei, ik ben een beetje slordig geweest. het is vrijdagmiddag denk ik :)

ik was vergeten dat er ook nog iets stond van "blabla schreef dit en dat"

als je dat in een div zet, werkt het (nu echt waar)
dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div>pietje schreef op weet ik wanneer:</div>
<span style="float:right;display:inline;">Verwijderen Wijzigen
 Prive Goedkeuren</span>
<hr style="display:block;">
<span style="clear:both;">test<br></span>
<hr style="height:5px;">
<br>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leen M
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 18:33:00
Quote Anchor link
Sorry, maar als ik jouw code in IE8 gebruik dan werkt hij ook nog steeds niet (plus dat er een klein deel bij jouw code verdwenen is.

/edit: Je had het al opgemerkt.

Helaas tot mijn grote spijt werkt het nog steeds niet. Sla maar op in een .html bestand en open maar in IE8....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
<body>
<div>pietje schreef op weet ik wanneer:</div>
<span style="float:right;display:inline;">Verwijderen Wijzigen
 Prive Goedkeuren</span>
<hr style="display:block;">
<span style="clear:both;">test<br></span>
<hr style="height:5px;">
<br>
</body>
</html>
[/Code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
Leen M

Leen M

14/08/2009 18:40:00
Quote Anchor link
Bij mij werkt het toch echt, kijk maar:

Afbeelding

edit: de code van bovenstaande screenshot:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<html>
<body>
<div id="gbmessages" style="float:left;position:relative;width:660px;top:15px;margin-left:8px;margin-right:8px;">
<strong>Testen schreef op Donderdag, 14 Augustus 2009</strong>
<span style="float:right;display:inline;">Verwijderen Wijzigen
 Prive Goedkeuren</span>
<hr style="display:block;">
<span style="clear:both;">test<br></span>
<hr style="height:5px;">
<br>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leen M
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 18:44:00
Quote Anchor link
Ja dat is dus precies de foute code. De tekst verwijderen t/m goedkeuren moet een regel omhoog (dus achter de schreef op:)

Mozilla doet het wel goed met dezelfde code. Zo moet het er dus uitzien:
Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
Leen M

Leen M

14/08/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Owkee, mijn excuses dat ik je verkeerd begrepen heb. Dan is het niet zo moeilijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<html>
<body>
<div id="gbmessages" style="float:left;position:relative;width:660px;top:15px;margin-left:8px;margin-right:8px;">
<span style="float:left;"><strong>Testen schreef op Donderdag, 14 Augustus 2009</strong></span>
<span style="float:right;display:inline;">Verwijderen Wijzigen
 Prive Goedkeuren</span>
<hr style="display:block;clear:both;">
test<br>
<hr style="height:5px;">
<br>
</div>
</body>
</html>


Afbeelding
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 18:59:00
Quote Anchor link
Yeah! Thanks, dat is hem. Zo hier heb ik lang mee lopen kloten. Uitendelijk moest er dus een span om het linkerdeel heen met een float:left;.

Bedankt Leen, je hebt mij weer blij gemaakt!
 
Leen M

Leen M

14/08/2009 19:22:00
Quote Anchor link
graag gedaan, het kostte wat moeite, maar dan heb je ook wat :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.