special characters probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

19/08/2014 13:32:35
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een klein probleempje met een script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$counter = mysqli_query($link, "SELECT mail FROM users WHERE WHERE inlog ='$inlog'");
while ($row = mysqli_fetch_assoc($counter)) {
$maild=$row['mail'];
}
if($maild <> $email){
if(filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
$counter = mysql_queryi($link, "SELECT * FROM users WHERE mail = '$email'");
if(mysqli_numrows($counter) == 0){
mysqli_query($link, "UPDATE users SET mail='$email' WHERE inlog='$inlog'");
$opmerkingeg = 'Email aangepast!';
}
}
else{
$opmerkingeg = 'Ongeldig e-mail adres!';
}
}


De bedoeling van het script is om het email adres aan te passen als iemand een ander e-mail adres invult. Het werkt goed, maar niet perfect stel dat het e-mail adres momenteel: [email protected] is en ik wil het aanpassen naar josvé[email protected] werkt het niet. Ondanks dat er een utf8 connectie wordt opgewekt en het veld email utf8-bin staat. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 15:57:35
 
B a s
Beheerder

B a s

19/08/2014 13:37:14
Quote Anchor link
Je kunt in je editor vaak ook het PHP bestand converteren van ASCI naar UTF8.

Inderdaad moet je tabel ook op utf8 general ci staan en je veldnamen ook.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2014 13:48:23
Quote Anchor link
Volgens mij is dit niet toegestaan in een emailadres: josvérstraeten.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

19/08/2014 13:56:01
Quote Anchor link
ah dat gaat niet?
Want ik vond het ook al raar dat
if(filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)
geen é,à enz. toelaat ...

maar stel dat je céline noemt wat dan ?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2014 14:09:58
Quote Anchor link
gewoon celine lijkt mij.
 
B a s
Beheerder

B a s

19/08/2014 14:13:53
Quote Anchor link
Een e-mailadres mag alleen uit letters, cijfers, _, en punten bestaan :). Geen speciale karakters. Ik dacht dat je dat enkel als (raar) voorbeeld gaf.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2014 14:23:45
Quote Anchor link
Niet helemaal: er zijn nog een paar tekens die toegestaan zijn.

http://wiki.pfz.nl/invoer-validatie/#regular-expressions-is-het-een-geldig-email-adres

Quote:
RFC specificeert ook de karakters ! # $ % & ' * + / = ? ^ ` { | } ~ als toegestaan


Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld een spatie in een adres plaatsen, mist het tussen " " staat:

"ivo p"@example.com mag dus ook.
Mogelijk ook wel "céline"@example.com
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

19/08/2014 14:29:35
Quote Anchor link
ah, maar als het zeer uitzonderlijk is dan ga ik er niet verder naar zoeken, ik dacht dat het veel voorkomend was.
 
B a s
Beheerder

B a s

19/08/2014 14:41:46
Quote Anchor link
Dank Ivo, weer wat geleerd. Zelf ben ik het nog nooit tegen gekomen.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

19/08/2014 15:01:53
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de reacties!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.