speciale chars vanuit mysqldb juist weergeven in door php gegenereerde htmlpage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Isenbaert

Tom Isenbaert

19/11/2008 16:30:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik genereer met php een htmlpagina van gegevens uit een mysqldb.
Speciale characters bvb é worden goed weergeven in mijn mysqldb, maar niet in mijn htmlpagina. Hoe krijg ik die rare tekentjes weg?

Thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:25:02
 
Flip --

Flip --

22/11/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Content-Type tussen de HEAD tags van je html page is belangrijk.

zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1252" />
</head>

of utf-8

Maar letterlijk genomen wat je zeg kan helemaal niet "weergegeven in mijn mysql DB". Want een database geeft niets weer. PhpMyAdmin weer wel (als je dit gebruikt). En hiervan kan je ook gewoon de html pagina's bekijken die door pma worden gegenereerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.