specifieke data tonen uit 1 veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Vels

Johan Vels

19/11/2014 14:53:56
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Zit met een probleem gebruik de volgende code om data te tonen uit 1 veld fullname.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo substr($rows['fullname'], 0, 15)


Nu bevat dit veld voornaam[spatie]achternaam.

Nu wil ik alleen de voornaam laten zien. Is er een mogelijkheid hem af te kappen bij [spatie]?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:10:03
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2014 15:00:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array
= explode(' ', trim($fullname));
echo $array[0];
?>


Het zou natuurlijk beter zijn om de voor- en achternamen plus tussenvoegsels apart in je database op te slaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.