.sql file restoren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 01:52:00
Quote Anchor link
Ik heb een php script geschreven wat een .sql file maakt met een backup van de database.

Nu wil ik ook graag een script wat de laatste file automatisch restored mocht de database corrupt zijn, de check hiervoor heb ik al, ik loop alleen vast bij het restoren opzich.

Ik heb het bestand uitgelezen en hoopte dat als ik de lap tekst in een mysql_query(); zou stoppen het zou werken, maar dat is dus niet zo.

Om te testen heb ik een kleine db aangemaakt, en daar is het volgende bestand van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
#Create table testtabel

CREATE TABLE `testtabel` (
`veld1` int(11) NOT NULL auto_increment,
`veld2` varchar(255) NOT NULL,
`veld3` decimal(6,2) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`veld1`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=4 DEFAULT CHARSET=latin1;

#Dump data

INSERT INTO testtabel SET veld1='1',veld2='dfsalk;jafdskjl',veld3='2.50';
INSERT INTO testtabel SET veld1='2',veld2='fdsjlkfdsjlk',veld3='8.60';
INSERT INTO testtabel SET veld1='3',veld2='sfd879243fds980ufdsjokdsf0u9832f0u9dsffds',veld3='887.00';


Zodra ik dit in de mysql_query(); stop, komt er de volgende foutmelding: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; #Dump data INSERT INTO testtabel SET veld1='1',veld2='dfsalk;jafdskjl',veld3' at line 8

Hij accepteert de create tabel dus wel, maar zodra de data ingevoegd gaat worden, gaat het fout.
Wat moet ik doen om dit wel te doen lukken?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 13:20:06
 
- -

- -

15/04/2008 06:49:00
Quote Anchor link
De query's los uitvoeren, je moet dus met explode gaan splitten op ;, en dan met een foreach erdoorheen lopen, en ze los uitvoeren.
 
GaMer B

GaMer B

15/04/2008 07:06:00
Quote Anchor link
Je syntax voor een INSERT INTO query klopt niet. De juiste INSERT INTO synax is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO (vel1, veld2, veld3) VALUES ('waarde1', 'waarde2', 'waarde3')
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 12:10:00
Quote Anchor link
@Jonathan, is inderdaad ook wel logisch, maar was al laat, laten we het daar maar op schuiven.
Het werkt nu.

@GaMer, Die foute syntax was me nog niet eens opgevallen, maar ik had het script dat die syntax maakte wel uit de script library hier.
 
Bo az

Bo az

15/04/2008 12:12:00
Quote Anchor link
Die syntax werkt ook wel maar alleen met MySQL, dus het is aan te raden een andere syntax te gebruiken.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Ik heb dit script als inspiratie gebruikt:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/261/

En daar heb ik het volgende van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
<?php
mysql_connect("localhost","user","ww");
mysql_select_db("db");

//query to receive table names
$query = mysql_query('SHOW TABLE STATUS') or die(mysql_error());
$sql_backup = '';

if (mysql_num_rows($query) == 0) //database is leeg, restoren met de meest recente backup
{
    $map = 'mysql_backups';
    $dir = opendir($map);
    
    while(false !== ($file=readdir($dir)))
    {

        if(($file!=".") && ($file!=".."))
        {

            $backups[]    = $file;
        }
    }

    //sorteren van hoog naar laag, oftewel, de meest recente als eerst
    rsort($backups);
    
    $file = 'mysql_backups/'.$backups[0];
    chmod($file,0777);
    $open = fopen($file, "r");
    $data = fread($open, filesize($file));
    fclose($open);
    
    $array = explode(';',$data);
    
    foreach ($array as $array2)
    {

        mysql_query($array2) or die (mysql_error());
    }

    
    //e-mail sturen dat de database teruggezet is
    $bericht    = "Er is geconstateerd dat de database leeg was.
    Zojuist is de laatste database backup teruggezet."
;
    
    $headers    = "FROM: ....\r\n";
    $headers    .= "Reply-To: ...\r\n";
    
    mail('[email protected]','Database restored!',$bericht,$headers);
}

else //database is niet leeg, dus backuppen
{

//whileloop to loop trough every table
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    //show sql query to rebuild the query
    $sql = 'SHOW CREATE TABLE '.$row['Name'].'';
    //exucte error or give a error
    $query2 = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //create sql
    $sql_backup.="\r\n#Create table ".$row['Name']."\r\n\r\n";
    $out = mysql_fetch_assoc($query2);

    $sql_backup.=$out['Create Table'].";\r\n\r\n";
    $sql_backup.="#Dump data\r\n\r\n";

    //SQL code to select everything for table
    $sql = 'SELECT * FROM '.$row['Name'];
    $out = mysql_query($sql);
    $sql_code = '';

    //loop trough the colloms
    while($code = mysql_fetch_array($out,MYSQL_ASSOC))
    {

        $sql_code .= "INSERT INTO ".$row['Name']." (";
        
        foreach($code as $insert => $value)
        {

            $sql_code .=$insert.", ";
        }

        $sql_code = substr($sql_code, 0, -2);
        
        $sql_code .= ") VALUES (";
        
        foreach($code as $insert => $value)
        {

            $sql_code.="'".addslashes($value)."', ";
        }

        $sql_code = substr($sql_code, 0, -2);
        $sql_code .= ")";
        $sql_code .= ";\r\n";        
    }

    $sql_backup.= $sql_code;
}


//function to be able to store data in a txt file

//store data

$text = $sql_backup;
$bestand = 'mysql_backups/'.date("YmdHis").'.txt';

file_put_contents($bestand, $text);

}


?>


misschien dat andere mensen nog wat met deze code kunnen, hij werkt namelijk prima nu.

hetgeen deze code doet is kijken of de database gevuld is met data, als dat het geval is, dan een backup maken en wegschrijven naar een directory, als de database leeg blijkt te zijn kijkt hij voor de meest recente backup en zet die terug.
Het werkt uiteraard alleen als alle tabellen weg zijn en niet als de hele database weg is, maar dat is weer een ander verhaal.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Veilig backups maken met een PHP-script (of welke scripttaal dan ook), is technisch onmogelijk. Sta dus niet gek te kijken wanneer de boel volledig in het honderd loopt wanneer je de backup écht nodig hebt.

Gebruik échte tools om backups te maken, bv. Backup van MySQL (zie de handleiding).
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 16:49:00
Quote Anchor link
@Frank: dit is een tijdelijke oplossing voor 2 weken omdat de huidige website (gelukkig niet door mij gescript) vrijwel elke dag last heeft van mysql injection, waarschijnlijk iemand die elke dag even langskomt, en daarbij de volledige database leegt.

De huidige scripts zijn echt werkelijk waar nergens beveiligt hiertegen, en daarom moet ik dan ook een volledig nieuwe website ontwikkelen, en dit script is om de hinder als de database weer geleegt is zo kort mogelijk te houden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Quote:
vrijwel elke dag last heeft van mysql injection, waarschijnlijk iemand die elke dag even langskomt, en daarbij de volledige database leegt.

Haha, lache! Dat ze zo'n script geaccepteerd hebben dan. Niet eens zelf even getest? Ach, de opdrachtgevers zullen wel geen ervaring zelf hebben ;-). Ook slecht dan van de scripter om zoiets af te leveren, zou mezelf kapot schamen...

Edit: Misschien een wat makkelijker, maar toch snelle oplossing. Weet niet precies over wat voor een grootte qua website (scripting) praten, maar misschien is het een idee om bij ieder formulier (of gewoon bovenaan de indexpagina als alle pagina's included worden) even onderstaande functie over de $_POST variabele te laten gaan. Datzelfde geldt voor de $_GET variabele.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function mysql_real_escape_array($array) {
    if(is_array($array)) {
        foreach($array as $key => $value) {
            $array[$key] = mysql_real_escape_string($value);
        }
    }

    
    return $array;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Dit meen je niet! Anno 2008 zijn er nog sukkels die dit soort waardeloze scripts weten te produceren of online hebben staan... Hoe is het mogelijk!
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/04/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 15.04.2008 16:53:
Quote:
vrijwel elke dag last heeft van mysql injection, waarschijnlijk iemand die elke dag even langskomt, en daarbij de volledige database leegt.

Haha, lache! Dat ze zo'n script geaccepteerd hebben dan. Niet eens zelf even getest? Ach, de opdrachtgevers zullen wel geen ervaring zelf hebben ;-). Ook slecht dan van de scripter om zoiets af te leveren, zou mezelf kapot schamen...

Edit: Misschien een wat makkelijker, maar toch snelle oplossing. Weet niet precies over wat voor een grootte qua website (scripting) praten, maar misschien is het een idee om bij ieder formulier (of gewoon bovenaan de indexpagina als alle pagina's included worden) even onderstaande functie over de $_POST variabele te laten gaan. Datzelfde geldt voor de $_GET variabele.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function mysql_real_escape_array($array) {
    if(is_array($array)) {
        foreach($array as $key => $value) {
            $array[$key] = mysql_real_escape_string($value);
        }
    }

    
    return $array;
}

?>


De klant zelf kan hier misschien niets aan doen, dat zal wel een flut programmeur zijn geweest dan om zoiets bij een klant af te leveren. Ik zal nie ontkennen dat ik vanaf begin af aan 100% veilige scripts maakte (en nu nog niet 100%, wel op SQL niveau uiteraard). Maar ik vind het gewoon slecht dat zoiets bij een klant wordt afgeleverd terwijl SQL-injection bij elke redelijke programmeur toch wel bekend is, en ook de middelen daar tegen.
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 17:10:00
Quote Anchor link
Gewoon een dikke schadeclaim naar de programmeur toesturen en hem voor de kosten op laten draaien. Hij heeft het ook veroorzaakt, dit soort onzin hoef je echt niet te accepteren.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 22:55:00
Quote Anchor link
goed, ik moet de problemen nu oplossen, of de vorige programmeur nu een schadeclaim aan zijn broek krijgt zal mij worst zijn, dat is voor de opdrachtgever.

Echter heb ik bij bovenstaand script een probleem, zodra ik hem laat draaien op een database van een ruime 9 mb met zo'n 200.000 records duurt het zo'n 3 minuten voor hij klaar is, daar heb ik geen problemen mee, maar zodra hij klaar is komt er een standaard downloadschermpje in beeld waarmee ik het php bestand opzich kan downloaden, als je dat doet krijg je een leeg .php bestand.
Tevens wordt er geen backup opgeslagen in de map.

Wat gaat er fout, bij een test op een kleinere database met een 10 tal tabellen en 500 records ging het wel goed, enige wat er gebeurt is, is de inloggegevens aangepast.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Max execution time is dan bereikt. Misschien kun je toch beter voor mijn functie-oplossing gaan. Zo'n backup telkens maken en er weer opzetten zal op den duur ook z'n errors gaan opleveren.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 23:01:00
Quote Anchor link
zoals ik al zei is het maar voor 2 weken en het is een website met zo'n 120 pagina's, heb niet bepaald de behoefte die allemaal te gaan voorzien van die code.

de time_limit heb ik op 0 gezet, en dat werkte, dus hij loopt gewoon helemaal uit.
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 23:14:00
Quote Anchor link
120 pagina's, 10 queries per pagina: 1200 queries.

30 seconden per query om de boel te beveiligen: 600 minuten, 10 uur werk.

Je had dus al klaar kunnen zijn...
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

15/04/2008 23:58:00
Quote Anchor link
los van het feit dat de opdrachtgever nog diverse andere aanpassingen aan de site wil zodusdanig veel en ingrijpend dat het maken van een nieuw systeem makkelijker voor mij werkt dan het huidige systeem proberen te doorgronden.

maar dat was niet mijn vraag, het gaat nu om dit kleine scriptje, de rest zal wel lukken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.