SQL verbinding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Diependaal

Arthur Diependaal

13/08/2007 18:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Mijn php script moet verbinding maken met een SQL database, in plaats van een MySQL database. Dit heb ik nog nooit gedaan en Google heeft tot dusver geen uitkomst geboden. Heeft iemand een idee hoe ik dit doe?

Thx!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:23:16
 
Erik

Erik

13/08/2007 18:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_connect("$host","$user","$pass") && mysql_select_db("$tablename");
 
Arthur Diependaal

Arthur Diependaal

13/08/2007 18:38:00
Quote Anchor link
Eehm... Er staat MySQL Connect. Geldt dat ook voor SQL?
 
Erik

Erik

13/08/2007 18:41:00
Quote Anchor link
jepz zelfde
 
Danny K

Danny K

13/08/2007 18:58:00
Quote Anchor link
Natuurlijk niet Erik..
Het ligt eraan welke database je hebt.
SQL = Structured Query Language
 
Arthur Diependaal

Arthur Diependaal

13/08/2007 19:01:00
Quote Anchor link
Okay Danny... Wat zou het dan moeten zijn? We hebben een MS SQL 2000 database. PHP draait op een andere windows 2003 server. Ik hoorde iemand iets mompelen over OLEDB... Klinkt dat bekend?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arthur Diependaal
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/08/2007 19:57:00
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/08/2007 20:03:00
Quote Anchor link
mssql_connect() is wat je nodig hebt...

De rest van de functies staan hier.
 
Frank -

Frank -

13/08/2007 20:17:00
Quote Anchor link
PDO doet ook wonderen, je hebt alleen wel minimaal PHP versie 5 nodig.
 
Arthur Diependaal

Arthur Diependaal

13/08/2007 22:29:00
Quote Anchor link
Ik gebruik nu de volgende code, maar het verbinden gaat nog niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$server
="192.168.8.21,1433";
$username="username";
$password="password";
$sqlconnect=mssql_connect($server, $username, $password);
$sqldb=mssql_select_db("database",$sqlconnect);
$sqlquery="SELECT name FROM customers;";
$results= mssql_query($sqlquery);
while ($row=mssql_fetch_array($results)){
echo $row['name'].;}
mssql_close($sqlconnect);
?>


Iemand een idee?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/08/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Voeg eens wat foutafhandeling toe, controlleer of je connecties zijn gelukt, of de query kon worden uitgevoerd en of er wel 1 of meerdere rijen gereturnd worden.
 
Arthur Diependaal

Arthur Diependaal

13/08/2007 22:31:00
Quote Anchor link
Kun je me daarbij helpen? Hoe kan ik zien of de verbinding gelukt is?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/08/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(mssql_connect($server, $username, $password))
{

 if(mssql_select_db("database")
 {

  echo '';
 }
else{
  echo '<p>Database niet gevonden!</p>';
 }
}
else{
 echo '<p>Database server niet gevonden</p>';
}

?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/08/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Er zat als eerste al fout bij je echo want je hebt echo $row['name].; die . mag daar niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
error_reporting(E_ALL);

$server="192.168.8.21,1433";
$username="username";
$password="password";
$sqlconnect=mssql_connect($server, $username, $password);
if($sqlconnect){
    $sqldb=mssql_select_db("database",$sqlconnect);
    if($sqldb){
        $sqlquery="SELECT name FROM customers;";
        $results= mssql_query($sqlquery);
        if($results){
            if(sizeof($results)>0){
                while ($row=mssql_fetch_array($results)){
                    echo $row['name'];
                }
            }
else{
                echo 'Er is niks geselecteerd.';
            }
        }
else{
            echo 'De query is helaas mislukt. '.mssql_get_last_message();
        }
    }
else {
        echo 'Het is helaas niet gelukt om de goede database te selecteren. '.mssql_get_last_message();
    }

    mssql_close($sqlconnect);
}
else{
    echo 'Er is helaas geen verbinding met de database. '.mssql_get_last_message();
}

?>

Dit is je code maar dan met wat foutmeldingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.