SQL, XSS Injection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John De Zon

John De Zon

04/09/2015 14:53:18
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met een registratie script voor m'n website. Ik heb me voorgenomen de beveiliging zo goed als ik kan te maken vanaf het begin.
Is dit script veilig? En waarom geeft mysql_real_escape_string niets terug?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $fname = @$_POST['fname'];
    $lname = @$_POST['lname'];
    $uname = @$_POST['uname'];
    $email = @$_POST['email'];
    $password = @$_POST['password'];
    $checkbox = @$_POST['checkbox'];


    $errors = array();

    if(trim($fname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw voornaam invullen';
    }


    if(trim($lname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw achternaam invullen';
    }


    if(trim($uname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw gebruikersnaam invullen';
    }


    if(trim($email)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw email invullen';
    }

    
    if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
        
    }
else {
        $errors[] = 'U moet een geldig emailadres invullen';
    }


    if(trim($password)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw wachtwoord invullen';
    }
else {
        $password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);
    }

    
    if(!isset($checkbox)) {
        $errors[] = 'U moet de richtlijnen accepteren';
    }

    
    if ($errors==true) {
        $err = true;
    }
else {
        $sql = "INSERT INTO users (
        id, fname, lname, uname, email, password
        ) VALUES (
        '', '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $fname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $lname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $uname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $email) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $password) . "'
        )"
;
        if(mysqli_query($connection, $sql)) {
            echo 'Succes!';
        }
else {
            echo "Error: " . $sql . "<br>" . mysqli_error($connection);
        }
    }
}

?>


Alvast bedankt!!!

Mvg
Gewijzigd op 05/09/2015 18:38:54 door John De Zon
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:12:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 14:56:04
Quote Anchor link
Als je error_reporting op E_ALL en display_errors op 1 zou zetten, dan zou je zien dat er een parameter voor de connectie ontbreekt bij mysqli_real_escape_string.

Zo moet het wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysqli_real_escape_string($con, $fname);
?>


Verder raad ik aan om even per veld te kijken hoe je het valideert. Want ik heb het idee dat je lukraak gewoon wat regels aan het kopiëren bent. Want je kan prima kijken naar de juiste waarde die er nodig is.

Voor mailadressen is er filter_var('[email protected]', FILTER_VALIDATE_EMAIL);
Voor je checkbox zullen mogelijk vaste waardes zijn, zoals 1 of 0
En voor passwoorden hoe je niet op XSS te controleren. Die worden toch altijd gehashed.
Gewijzigd op 04/09/2015 15:00:35 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 15:01:05
Quote Anchor link
Dank je, Aar voor de snelle reactie!
Is deze code veilig? Welke extra beveiliging moet ik er nog aan toevoegen om echt veilig te zijn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 15:02:48
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: Valideer de waardes gewoon met de juiste methodes.
Gewijzigd op 04/09/2015 15:04:03 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 15:03:44
Quote Anchor link
Had het einde van je vorige post niet gezien sorry!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 15:04:16
Quote Anchor link
Ok.. ;-)


En empty() is overigens ook een vreemde controle die meer toestaan dan je hoopt.
Ik gebruik altijd:

if(trim($var)=='') {
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/09/2015 15:15:16
Quote Anchor link
Ik zie nergens character encoding aanduidingen.

Escaping (htmlspecialchars, mysqli_real_escape_string) werkt alleen goed wanneer je met de juiste character encoderingen aan de gang gaat:
(- in de opslag van je code-documenten, maar dit zorgt niet vaak voor problemen)
- in je HTML document
- in je database-connectie
- in je database tabellen

Verder:
Je bent daar INPUT aan het escapen middels (strip_tags, htmlspecialchars).

Waarom doe je dit? Dit wordt niet als een goede bezigheid beschouwd - je past daarmee al op voorhand je rauwe input aan. Dat is nergens voor nodig. Daarnaast escape je deze voor de HTML-context, terwijl je deze data daarna invoegt (en opnieuw escaped) in een SQL-context (met behulp van _real_escape_string).

Nog veel belangrijker dan wat je doet is dat je begrijpt wat je doet.

De algemene stelregel is nog steeds filter input, escape output.

Wat in het bovenstaande script ontbreekt is fatsoenlijke input filtering. Er vanuitgaande dat dit een soort van gebruikers registratie systeem is zou je aan de volgende input filtering kunnen denken:

- als alle invoer verplicht is, kijk of de getrimde variant van de invoer niet leeg is
- als je beperkingen wilt opleggen aan het uiterlijk van een gebruikersnaam, maak dan gebruik van een whitelist (geef aan wat is toegestaan) in plaats van een blacklist (door tags te strippen) en dan maar te hopen dat het resultaat iets is wat niet voor problemen zorgt; het grote nadeel van een blacklist is dat als je een geval vergeet dit geval wordt doorgelaten; daarom is een whitelist meestal beter: je definieert precies wat is toegestaan
- gebruik filter_var voor het e-mailadres en check voor een MX record, of nog beter, stuur gewoon een activatiemail naar het bewuste adres

Haal ook die @ weg en ontwikkel met error_reporting en display_errors aan.

Maak een database-wrapper voor mysqli-functies, zodat je in plaats van mysqli_real_escape_string($connection, $field) een kortere variant kunt gebruiken ($db->escape($field) ofzo) en ook andere zaken makkelijk kunt automatiseren.
Gewijzigd op 04/09/2015 15:17:21 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 18:28:37
Quote Anchor link
Hoe kan ik een whitelist opzetten? Heb al een deel van de code gewijzigd.
 
Johan K

Johan K

04/09/2015 18:48:46
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 15:15:16:
- als alle invoer verplicht is, kijk of de getrimde variant van de invoer niet leeg is

Trimmen is niet slim op een wachtwoord veld. Het is een extra karakter die mensen kunnen gebruiken in hun wachtwoord.

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 15:15:16:
- als je beperkingen wilt opleggen aan het uiterlijk van een gebruikersnaam, maak dan gebruik van een whitelist (geef aan wat is toegestaan) in plaats van een blacklist (door tags te strippen) en dan maar te hopen dat het resultaat iets is wat niet voor problemen zorgt; het grote nadeel van een blacklist is dat als je een geval vergeet dit geval wordt doorgelaten; daarom is een whitelist meestal beter: je definieert precies wat is toegestaan

???
Een simpele regex is voldoende -> http://bfy.tw/1daY

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 15:15:16:
Maak een database-wrapper voor mysqli-functies, zodat je in plaats van mysqli_real_escape_string($connection, $field) een kortere variant kunt gebruiken ($db->escape($field) ofzo) en ook andere zaken makkelijk kunt automatiseren.

Als er een classe word gemaakt zou het "escapen" eigenlijk automatisch moeten gaan.
Gewijzigd op 04/09/2015 18:51:54 door Johan K
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 18:49:18
Quote Anchor link
Een reguliere expressie van tekens die mogen.
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 18:53:40
Quote Anchor link
- Aar - op 04/09/2015 18:49:18:
Een reguliere expressie van tekens die mogen.


?? En hoe maak ik dat? Ik heb geen idee hoe ik daaraan zou moeten beginnen....

Alvast bedankt voor de snelle reacties!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 19:05:10
Quote Anchor link
Bedankt eerst welke karakters te wilt toestaan. Wel of geen spaties, en mogen er ook cijfers?

Een voorbeeld is:
"[A-Za-z_0-9]"

Met preg_match() kan je controleren of een waarde aan deze voorwaarde voldoet.
Gewijzigd op 04/09/2015 19:07:24 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/09/2015 19:45:32
Quote Anchor link
Johan K op 04/09/2015 18:48:46:
Trimmen is niet slim op een wachtwoord veld. Het is een extra karakter die mensen kunnen gebruiken in hun wachtwoord.

Ik zeg nergens dat dat de enige controle zou moeten zijn of dat je dit altijd en overal blind zou moeten toepassen. Je moet per veld bepalen wat nodig is. Als een veld verplicht is, is het controleren of deze "leeg" is een minimale controle. Ik zeg dat je de getrimde variant moet vergelijken met een lege string, NIET dat je de invoer moet AANPASSEN naar de getrimde variant.

Johan K op 04/09/2015 18:48:46:
Een simpele regex is voldoende

Hoe is een regex geen whitelist?

Johan K op 04/09/2015 18:48:46:
Als er een classe word gemaakt zou het "escapen" eigenlijk automatisch moeten gaan.

Nee, niet automatisch nee. Tenzij je een prepared statements laag aan het bouwen bent, in welk geval je beter van PDO gebruik kunt maken (die van MySQLi is brak). Naar mijn mening moet je dit soort dingen niet automatiseren omdat er dan geen bewustzijn meer is.

Daarnaast wil je soms nog steeds de keuze hebben om op bepaalde plaatsen rauwe data te gebruiken, je wilt dan niet hebben dat deze data automatisch ge-escaped wordt. Je wilt niet dat je klasse je op voorhand beperkt in je handelen.

@Aar, je wilt de hele string controleren dit doe je met ^...expressie...$. Daarnaast heb je de de /i modifier die een case-insensitive match doet. Hierbij moet je ook niet vergeten dat $ ook één newline karakter (\n) accepteert wat vaak vergeten wordt en dat de return-waarde van preg_match gelijk moet zijn aan 1.

Een match voor een (niet-lege) string die enkel uit alfanumerieke karakters zou bestaan wordt dus zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$input
= 'lala123';
if (preg_match('#^[a-z0-9]+$#i', $input) == 1) {
    echo 'input bestaat enkel uit alfanumerieke karakters';
    // en voor de goede orde zou je $input hier nog moeten trimmen!
} else {
    echo 'input bestaat NIET enkel uit alfanumerieke karakters of is leeg';
}

?>

Zelf ook ff testen natuurlijk...

Met accolades zou je nog een minimale/maximale lengte aan kunnen geven.
{exacte_lengte}
{minimale_lengte,}
{mininmale_lengte, maximale_lengte}
Gewijzigd op 04/09/2015 23:45:53 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 22:31:49
Quote Anchor link
Ik gebruik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (preg_match('#^[a-z0-9]+#i', $fname) != 1) {
        $errors[] = 'Fout!';
    }

?>

Maar dit staat wel toe dat ik bv. Jan-" ingeef.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/09/2015 23:47:16
Quote Anchor link
Ah, $ vergeten, zie bovenstaande edit.

Je had dit ook met enige moeite al af kunnen leiden uit mijn vorige post:

Hele string matchen is ^...expressie...$
Gewijzigd op 04/09/2015 23:49:26 door Thomas van den Heuvel
 
Johan K

Johan K

05/09/2015 11:18:56
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 19:45:32:
Ik zeg nergens dat dat de enige controle zou moeten zijn of dat je dit altijd en overal blind zou moeten toepassen. Je moet per veld bepalen wat nodig is. Als een veld verplicht is, is het controleren of deze "leeg" is een minimale controle. Ik zeg dat je de getrimde variant moet vergelijken met een lege string, NIET dat je de invoer moet AANPASSEN naar de getrimde variant.

Ik vergelijk niets met een lege string, hou het gewoon lekker simpel en voer direct de regex uit op velden waar nodig is zoals een username & password. Op andere velden zoals checkbox of optionele velden voldoet empty().

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 19:45:32:
Hoe is een regex geen whitelist?

Is het ook, maar je maakt het moeilijker dan dat het is.

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 19:45:32:
Nee, niet automatisch nee. Tenzij je een prepared statements laag aan het bouwen bent, in welk geval je beter van PDO gebruik kunt maken (die van MySQLi is brak). Naar mijn mening moet je dit soort dingen niet automatiseren omdat er dan geen bewustzijn meer is.

Daarnaast wil je soms nog steeds de keuze hebben om op bepaalde plaatsen rauwe data te gebruiken, je wilt dan niet hebben dat deze data automatisch ge-escaped wordt. Je wilt niet dat je klasse je op voorhand beperkt in je handelen.

PDO bindParam / bindValue escaped alles als string tenzij anders is doorgegeven of je wilt je zelf open stellen om user input direct in je sql te gebruiken.


Voor mijn username validatie gebruik ik deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function validateUsername($name){
  return preg_match('/^[A-z0-9_-]{3,16}$/', $name);
}
 echo validateUsername('FooBar_09') ? 'true' : 'false'; // true;


Dit houd in dat alfabetische, numerieke en _ en - karakters mogen, de rest niet.
 
DavY -

DavY -

05/09/2015 11:40:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function validateUsername($name){
  return filter_var($name, FILTER_VALIDATE_REGEXP, array("options" => array("regexp" => "/^[A-z0-9_-]{3,16}$/")));
}

?>


Nadeel hieraan is dat je de gebruiker niet laat weten, als ie:

- zijn naam te kort heeft ingevuld
- zijn naam te lang heeft ingevuld
- zijn naam illegale karakters bevat
Gewijzigd op 05/09/2015 11:41:05 door DavY -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/09/2015 11:52:04
Quote Anchor link
Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
Ik vergelijk niets met een lege string, hou het gewoon lekker simpel en voer direct de regex uit op velden waar nodig is zoals een username & password. Op andere velden zoals checkbox of optionele velden voldoet empty().

Ik heb het ook niet over wat jij doet, ik voelde mij genoodzaakt op opnieuw/beter toe te lichten wat ik bedoelde, omdat het antwoord wat jij gaf mij deed denken dat ik invoer aan het aanpassen (trimmen) was...

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
Is het ook, maar je maakt het moeilijker dan dat het is.

Daarom zeg ik ook dat je per veld moet bepalen wat nodig is...

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
PDO bindParam / bindValue escaped alles als string tenzij anders is doorgegeven

Oh really, zet querylogging eens aan en kijk wat PDO daadwerkelijk doet. 9 van de 10 keer negeert deze gewoon typehints en zet om alle DATA quotes heen (in de uiteindelijke query). But hey, don't take my word for it.

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
of je wilt je zelf open stellen om user input direct in je sql te gebruiken.

Dat lijkt mij duidelijk niet de bedoeling. Maar goed, het kan zijn dat jij nooit rauwe SQL passages nodig hebt gehad in je query en hier dus nog nooit tegenaan bent gelopen.

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
Voor mijn username validatie gebruik ik deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function validateUsername($name){
  return preg_match('/^[A-z0-9_-]{3,16}$/', $name);
}
 echo validateUsername('FooBar_09') ? 'true' : 'false'; // true;


Dit houd in dat alfabetische, numerieke en _ en - karakters mogen, de rest niet.


Lees de handleiding van preg_match() eens, hier staat:
Quote:
preg_match() returns 1 if the pattern matches given subject, 0 if it does not, or FALSE if an error occurred.

Als je je return-value van je functie als boolean wilt behandelen/gebruiken, vergelijk dan met het cijfer 1.

Daarnaast accepteert jouw functie ook de volgende waarde:
"1234567890123456\n"

Yup. 17 karakters. En een linebreak. De volgende keer dat jij een csv-export van je users maakt dan breekt deze misschien wel.


Lukraak reageren op wat iemand zegt is makkelijk.

Proberen te begrijpen en te doorgronden wat iemand bedoelt is aanzienlijk moeilijker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/09/2015 14:48:45
Quote Anchor link
>> Een match voor een (niet-lege) string die enkel uit alfanumerieke karakters zou bestaan wordt dus zoiets:

Waarom niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$input
= 'abc123';
if (ctype_alnum($input)) {
    echo 'oke';
}
else {
    echo 'niet oke of leeg';
}
 
John De Zon

John De Zon

05/09/2015 18:44:07
Quote Anchor link
Ik heb het script geüpdatet. Ik denk dat ik zowat alle tips heb gebruikt...
Dat van die whitelist ga ik niet meer doen omdat ik het nut er niet meer kan inzien. Dank voor het uitleggen van de Whitelist ik zal dit zeker meenemen.
Is het script veilig? Zijn er eventueel nog dingen die beter moeten?
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2015 19:20:15
Quote Anchor link
Even tussendoor: weet je hoe vervelend het is als je een wachtwoord intypt op je telefoon en dat die dan automatisch een spatie erachter zet en daardoor dus niet geldig is ?

Een rtrim($iets) zou echt handig zijn.
Ook bij emailadressen: mijn emailadres staat in mijn woordenboek (Swiftkey), dus als ik maar 4 letters type, dan vult hij het aan. Met een spatie. Nu moet ik die altijd verwijderen (heel vervelend) omdat het anders verkeerd kan gaan.
Trouwens: facebook bijvoorbeeld niet. Als je daar je emailadres invult bij het inloggen MET een spatie, dan haalt ie die spatie weg.
Waarschijnlijk kijkt hij eerst of je rauwe input bestaat. Zo niet: is een rtrim() anders dan de rauwe input? Zo ja: probeer het eens met rtrim() erover..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.