sql-injection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Thomas Michels

Thomas Michels

06/01/2011 11:02:40
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een website gemaakt die werkt met een mysql database,ik probeer die nu te beveiligen tegen sql injection.
Ik zal gebruik maken van strip_tags().
Ik probeer nu bij wijze van test zelf php-code in te brengen in mijn database via een onbeveiligd formulier;
Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<html>
<form method="POST" action="besdel.php">
geef de naam in die u wenst te wijzigen <input type="text" name="naam">
<input type="submit" name="submit" value="verzenden">
</form>
<?php

include("config.php");

$naam=$_POST['naam'];

mysql_query("DELETE FROM wachtwoord WHERE naam ='$naam'");

?>

</html>


Maar wanneer ik in het formulier invul (zonder dubbele quotes) “karel'OR'1'='1” is er toch niets uit mijn tabel verwijderd.
Wat doe ik verkeerd?
Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 20:42:52
 
- Mark -

- Mark -

06/01/2011 11:10:52
Quote Anchor link
Beveiligen tegen sql injection doen we niet met strip_tags() maar met mysql_real_escape_string()

Bouw eens een goede fout afhandeling in. Je kunt nu toch niet zien wat er fout gaat of wel?
Gewijzigd op 06/01/2011 11:19:18 door - Mark -
 
Gerhard l

gerhard l

06/01/2011 12:16:04
Quote Anchor link
hij zou dan een error krijgen over zn query daar schiet ie ook niks mee op.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("DELETE FROM wachtwoord WHERE naam ='".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'");
?>
Gewijzigd op 06/01/2011 12:17:25 door gerhard l
 
Scrippy do

scrippy do

06/01/2011 13:46:41
Quote Anchor link
Ben hier toevallig ook mee bezig.

Vraag:
Is het voldoende beveiligd als ik real escape string toepas zoals voorbeeld van G.L.?
 
Pim -

Pim -

06/01/2011 13:48:04
Quote Anchor link
Wel voor toepassing in de database, niet voor weergave in html.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

06/01/2011 13:49:16
Quote Anchor link
Scrippy do op 06/01/2011 13:46:41:
Ben hier toevallig ook mee bezig.

Vraag:
Is het voldoende beveiligd als ik real escape string toepas zoals voorbeeld van G.L.?




ligt eraan.

ook zou ik htmlentities gebruiken.

maar voor de database is real_escape_string genoeg
Gewijzigd op 06/01/2011 13:49:50 door Dindong Veter
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2011 14:55:05
Quote Anchor link
Paul L op 06/01/2011 13:49:16:
ook zou ik htmlentities gebruiken.

HTMLentities is toch voor het eruit halen van data?
 
Niels K

Niels K

06/01/2011 14:57:35
Quote Anchor link
@Paul

Als het goed is pakt html(entities, specialchars) standaard ISO-8859-1. Ik gebruik altijd het volgende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
htmlspecialchars( $string, ENT_QUOTES, 'UTF-8' );
?>


Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
htmlentities( $string, 'ENT_COMPAT', 'UTF-8' );
?>


@Wouter

Volgens mij bedoel jij strip_tags ?
Gewijzigd op 06/01/2011 14:59:20 door Niels K
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/01/2011 09:49:38
Quote Anchor link
INSERT -> mysql_real_escape_string() gebruiken.
Dit beschermt je tegen sql injection.

Hou verder de gegevens zo puur mogelijk.
Post data (gegevens, gestuurd door de gebruiker) eerst door htmlentities() of strip_tags() (of wat dan ook) en dan inserten, is niet de bedoeling.

SELECT -> strip_tags() / eventueel iets als htmlentities()
Wat kan nog fout lopen?
De gebruiker kan actieve html gepost hebben.
Stel: de gebruiker post '</div></div></div></div></table></table></table></table>'
De kans is vrij groot dat de volledige lay out van je site naar de ****** is.
En dit is nog maar één van de meer onschuldige problemen. Het kan erger.

Twee mogelijkheden:
- strip_tags(): Dit verwijdert alle html elementen. Alles wat binnen html tags staat, komt dan als gewone tekst. De tags op zich worden gewoon niet getoond.
- htmlentities() of htmlspecialchars(): Dit vormt html tags om in tekst die er uit ziet als de tekst, maar die absoluut geen werking hebben.

Hier kan je een voorbeeld zien van de tweede oplossing.
<a href="mijnlink.com">Link die niet werkt</a>

Bij elk VARCHAR / TEXT veld moet je de gegevens dus door één van die functies sturen; dus ook velden zoals titel, nicknaam, signature, ... .
Een INT / DATE / ... veld is al sowieso beschermd; daar hoeft dit niet.
Gewijzigd op 07/01/2011 10:01:38 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.