steeds foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »
Fabian webstars

Fabian webstars

13/08/2015 14:45:12
Quote Anchor link
Hallo
Ik ben nog steeds bezig met het script wat ik wil gaan gebruiken om in te loggen, maar ik loop weer tegen een nieuwe fout aan. ik zie hem niet. het script werkt redelijk goed behalve dat ik steeds dezelfde foutmelding krijg: "wachtwoord is niet correct". ziet iemand wat ik verkeerd doe?


dit is een deel van mn script waar de fout zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

$username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
$password = $_POST['password'];

$req = mysql_query('
SELECT username, password,id,groep
FROM users
WHERE username="'
.$username.'"');

$rowCount = mysql_num_rows($req);
$dn = mysql_fetch_array($req);


if($rowCount = 0 AND $dn['password']!=sha1($password)) {
$form = true;
$message = 'Gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet correct.';
}

else {
if($rowCount = 0) {
$form = true;
$message = 'Gebruikersnaam is niet correct.';
}

else {
if($dn['password']!=sha1($password)) {
$form = true;
$message = 'wachtwoord is niet correct.';
}

?>


groetjes
Fabian http://web-stars.nl/
Gewijzigd op 13/08/2015 14:47:50 door Fabian webstars
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 18:50:59
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2015 14:51:30
Quote Anchor link
Waarom check je het password niet gewoon in de query naar de database?

Toevoeging op 13/08/2015 14:52:53:

Dit is trouwens geen vergelijking maar een toekenning:

if($rowCount = 0 .......
Gewijzigd op 13/08/2015 14:53:44 door - SanThe -
 
Fabian webstars

Fabian webstars

13/08/2015 15:08:24
Quote Anchor link
ik nap niet wat je bedoeld, zou je het willen uitleggen?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2015 15:11:14
Quote Anchor link
SELECT ... FROM ... WHERE user=... AND pass=...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2015 15:14:23
Quote Anchor link
Uit veiligheidsomstandigheden is het beter om te kijken of de username én wachtwoord correct zijn, en niet beide apart.

Zou je tevens een duidelijkere titel willen bedenken die je vraag- of probleemstelling beschrijft

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 13/08/2015 15:15:56 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

13/08/2015 15:15:01
Quote Anchor link
danwel: if($rowCount == 0 .......

met == ipv =

---
overigens zou ik niet verraden dat de gebruikersnaam bestaat. Bij een gevonden gebruikersnaam hoeft de hacker alleen nog maar een berg wachtwoorden te proberen.


---


Toevoeging op 13/08/2015 15:15:01:

danwel: if($rowCount == 0 .......

met == ipv =

---
overigens zou ik niet verraden dat de gebruikersnaam bestaat. Bij een gevonden gebruikersnaam hoeft de hacker alleen nog maar een berg wachtwoorden te proberen.


---


Toevoeging op 13/08/2015 15:16:05:

voor een controle van het password in php code valt ook wel wat te zeggen.
Een query zou gelogd kunnen worden op de server. Als het (al dan niet gehashte) password dan in de query stond, staat die ook in de logs.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2015 15:19:05
Quote Anchor link
Ivo P op 13/08/2015 15:15:01:
Als het (al dan niet gehashte) password dan in de query stond, staat die ook in de logs.


Als een hacker de logfiles kan lezen is ie toch al binnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2015 19:31:24
Quote Anchor link
Ik zou je controle ook anders opzetten.

Nu heb je zoiets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (foute situatie) {
    doe niets
} else {
    doe iets
}


Hoe heb je nu de garantie dat als je de "else" bereikt dat er sprake is van een "goede situatie"? Mogelijk mis je iets in je logica en bevindt je je dan helemaal niet de goede situatie!

Beter is dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (goede situatie) {
    doe iets
} else {
    doe niets
}

Anders wordt het gewoon hopeloos verwarrend.

Daarnaast... Spring ajb in in je code...
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2015 00:06:59
Quote Anchor link
"Als een hacker de logfiles kan lezen is ie toch al binnen."

klopt, maar het kan ook een medegebruiker van de server zijn.
En log files hebben vaak minder aandacht mbt beveiliging, dus die kunnen op allerlei plaatsten gekopieerd komen te staan. Ook in onbeveiligde plekken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/08/2015 00:10:52
Quote Anchor link
>> En log files hebben vaak minder aandacht mbt beveiliging, dus die kunnen op allerlei plaatsten gekopieerd komen te staan. Ook in onbeveiligde plekken

Ik neem aan dat dit niet aan de orde is wanneer je een eigen VPS huurt?
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2015 10:34:53
Quote Anchor link
hangt er uiteraard vanaf wie je allemaal toegang geeft tot je server.

En of je de logfiles niet af en toe naar je pc / dropbox / usbstick kopieert ter backup of om gemakkelijker te kunnen zoeken naar query's die fouten opleverden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.