Stoeien met mysqli

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J C

J C

01/06/2014 17:31:12
Quote Anchor link
Ik ben aan het stoeien met mysqli.

Maar kom er nog niet helemaal uit.

Ik heb deze simpele query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$kenmerk_qry = $connection->prepare("
                        SELECT
                            bk_boekingen_id,
                            bk_boekingen_kenmerk,
                            bk_boekingen_naam,
                            bk_boekingen_opdrachtgever_id,
                            bk_boekingen_locatie_id,
                            bk_boekingen_loc_opslag_id
                        FROM
                            bk_boekingen_versie3
                        WHERE
                            bk_boekingen_kenmerk=?
                    ");
                    echo $connection->error;
            $kenmerk_qry->bind_param('i', $_GET['kenmerk']);
            $kenmerk_qry->execute();
            $kenmerk_sql = $kenmerk_qry->get_result();
            $list = $kenmerk_sql->fetch_assoc();


En krijg deze foutmelding:

Fatal error: Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /home/s010485/domains/jcsl.nl/public_html/medewerkers/includes/getkenmerk.php on line 20

Wat zou ik dan in de plaats van get result moeten gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 04:31:51
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/06/2014 17:59:51
Quote Anchor link
>> Wat zou ik dan in de plaats van get result moeten gebruiken?

Je kunt bind_result() gevolgd door fetch() gebruiken.
 
J C

J C

01/06/2014 18:08:57
Quote Anchor link
Jeetje dat is wel heel omslachtig zeg. Ik dacht dat moderne dingen sneller en beter zouden werken.

Ik heb queries op mijn website waarbij ik 20 of 30 rijen selecteer. Moet ik dat dan allemaal 3 keer invullen?

Is dat met PDO ook of moet ik gewoon overstappen naar een andere hoster die wel mysqlind ondersteunt?
Gewijzigd op 01/06/2014 18:12:42 door J C
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/06/2014 18:13:39
Quote Anchor link
Als bk_boekingen_kenmerk een integer is, zijn er sowieso technieken die veel sneller en efficiënter zijn dan een prepared statement — ongeacht of je nu MySQLi of PDO gebruikt.
 
J C

J C

01/06/2014 18:16:16
Quote Anchor link
Ja dat weet ik inderdaad, dit is alleen om te oefenen met de verschillende mogelijkheden.
Ik wilde simpel beginnen en ook eens gaan oefenen met foutmeldingen e.d.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/06/2014 18:20:20
Quote Anchor link
J C op 01/06/2014 18:16:16:
Ik wilde simpel beginnen en ook eens gaan oefenen met foutmeldingen e.d.

Dan heb je je doel bereikt: de aanroep van een niet-bestaande functie geeft een foutmelding ;-)
 
J C

J C

01/06/2014 18:22:29
Quote Anchor link
Maar dat is nog niet helemaal een antwoord op mijn vraag, hoeft deze uitgeschreven oplossing bij PDO niet?

Ik ben al op zoek naar een hoster die mysqlind wel ondersteund, maar kan er nog weinig over vinden.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/06/2014 18:35:59
Quote Anchor link
De afhandeling van prepared statements is bij PDO inderdaad wel overzichtelijker dan bij MySQLi.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.