String opdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rolf -

Rolf -

21/04/2012 12:47:59
Quote Anchor link
Hee allemaal,

Ik zit met een moeilijke kwestie.

In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.

Heeft iemand enig idee hoe ik de bestaande string kan exploden zodat ik deze drie delen apart op kan slaan in de database?

Toevoeging op 21/04/2012 13:00:48:

Ik heb dit al gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$tekst
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('/(?P<name>\s+\w+) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);

print_r($matches);
echo '<br>';
echo $matches['name'].'<br>';
echo $matches['digit'].'<br>';
echo $matches['name2'];
?>


Dit geeft als output:
straat
282
Bis

Hier mis ik dus het eerste deel van de string
Gewijzigd op 21/04/2012 13:01:18 door Rolf -
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:28:02
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2012 13:02:53
Quote Anchor link
Kan je niet met strpos zoeken naar een spatie en daarna afkappen met substr..
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:07:01
Quote Anchor link
Maar dan zit ik nog steeds met het probleem als een straat uit twee delen bestaat. Zoals hier met teststraat.

Of zie ik het nou verkeerd?

Ik wil dit namelijk automatisch uit laten voeren op best veel adressen ;)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

21/04/2012 13:07:12
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelf al gezegd wat je moet doen. Je moet de string exploden en PHP heeft hier een handige functie voor.
http://nl3.php.net/explode

Daarmee moet het zeker lukken.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:12:58
Quote Anchor link
Nee daar lukt het niet mee.

Als ik deze strings heb:
$a = Test straat 10 a;
$b = Test 10;

En als ik deze ga exploden krijg ik verschillende explodes:
Bij $a is explode[0] = test, explode[1] = straat, explode[2] = 10 en explode[3] = a.
Bij $b is explode[0] = Test, explode[1] = 10.

Met deze data kan ik dus he-le-maal niets. Via een loop kan ik deze data nooit controleren.
Gewijzigd op 21/04/2012 13:14:44 door Rolf -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/04/2012 13:16:46
Quote Anchor link
Ben heel benieuwd; straatnamen zijn heel divers

Straatnaam
Stationsweg
van Vlietstraat
Joost van de Vondellaan
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:21:27
Quote Anchor link
Er is geen eenduidige manier om deze strings op te splitsen naar de gewenste delen.

100% score behaal je alleen als je het handmatig doet
50+% score kan je behalen door je data te analiseren en de best mogelijke split daarop toe te passen. 50+% zal je dan alsnog met het handje moeten doen.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:23:33
Quote Anchor link
En die 50 % haal ik door middel van ;)?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:30:53
Quote Anchor link
Rolf - op 21/04/2012 13:23:33:
En die 50 % haal ik door middel van ;)?


Daar kan geen antwoord opgegeven worden, dat is geheel afhankelijk wat je aan 50% data pattern te verwerken hebt.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:38:11
Quote Anchor link
Ik wil de string opknippen in straat (ook als de straat uit 2 delen bestaat dus b.v. van Vlietstraat), huisnummer en evenuteel toevoegin. Toevoeging is niet zo heel belangrijk omdat dit ook met de hand nagelopen kan worden.

Heb al veel geprobeerd, maar het lukt me maar niet...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/04/2012 13:46:21
Quote Anchor link
En als je deze gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:10:49
Quote Anchor link
Dat werkt! Bedankt!
Ik ben helemaal niet thuis in de preg_match materie ;)

Bedankt!

Toevoeging op 21/04/2012 14:13:47:

Nog 1 vraag trouwens:

Soms hebben mensen ingevuld 51A.

Dus met de toevoeging aan het huisnummer vast.
Hier wordt dan niet op gematched. Is daar ook nog een toevoeging voor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:20:33
Quote Anchor link
Ik ben er ook niet zo goed in, maar probeer dit dan eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+\w*) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:24:08
Quote Anchor link
Nee dat pakt hij helaas niet..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:29:24
Quote Anchor link
En zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>(\d+\w*)) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>


Toevoeging op 21/04/2012 14:53:54:

Zo, ik heb een nieuwe gemaakt. Deze lijkt te werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$street
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('#(?P<street>[^\d]+)(?P<number>\d+.*)#', $street, $matches);

$street = trim($matches['street']);
$number = trim($matches['number']);

echo 'De straat is ' . $street . ' en het nummer is ' . $number . '.';
?>
 
Wim E

Wim E

22/04/2012 00:29:45
Quote Anchor link
De aangeleverde versie van Ozzie werkt inderdaad.
Ik wou de versie van mij plaatsen maar die is in C# :)
 
Eddy E

Eddy E

22/04/2012 14:42:50
Quote Anchor link
Werkt dit dan ook:

2e Balsemienstraat 12, Rotterdam
Plein 1940-45 3, Middelburg (zie google-maps)
12e Septemberlaan 2, Noorbeek

Dus let even op hoe de syntax van adressen is!
Vooral die van Plein 1940-45 kan leuk zijn!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 18:09:48
Quote Anchor link
Eddy, grappig... als er een getal in de straatnaam zit wordt het inderdaad tricky. Maar het gaat hier helemaal in het begin al fout. Ik citeer de topicstarter: "In een database staan adressen in 1 veld". Daar gaat het fout. Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:16:32
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/04/2012 18:09:48:
Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.


Enige juiste antwoord zo te zien.
 
Erwin H

Erwin H

22/04/2012 18:18:47
Quote Anchor link
Uhm, is dat niet precies wat de TS nu juist van plan is?
Quote:
In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:21:20
Quote Anchor link
Ja, maar gaat dat dan ook wel weer de database in?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.