string uit string halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Goedenmiddag allen,
Ik loop tegen een probleempje aan.

Ik wil uit de string "[include=test.htm]" "test.htm" halen. echter staat de 1e string ergens in een htm bestand.

Ik moet dus opzoek naar het patroon [include= ] en daar het bestand uithalen. preg_replace zal de oplossing zijn, ik word alleen niks wijzer van de teken reeks die nodig is om mijn doel te bereiken.
Kan iemand mij opweg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 09:56:14
 
Erik Rijk

Erik Rijk

21/07/2006 16:38:00
Quote Anchor link
wat wil je nu precies?
je verhaal is niet echt duidelijk.
Kan je het misschien verduidelijken dmv een stuk script.
 
Jasper

jasper

21/07/2006 16:48:00
Quote Anchor link
als ik het goed voor heb, je hebt een text, met UBB codes in, waaronder de code [include=BESTANDSNAAM].
maar nu wil je de die BESTANDSNAAM uit je text halen ? maar wat wil je hier dan met doen ? ik veronderstel dat je die bestandsnaam dan in je text wilt toevoegen ? bv een stuk text ?
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 16:54:00
Quote Anchor link
jasper wat je zegt klopt helemaal. wat ik met die tekst wil doen maakt opzich niet uit, als ik hem maar in een variabele kan zetten. de bedoelling is zoals de UBB aangeeft om dat bestand ook daadwerkelijk te includen. het is onderdeel van een template parser waarmee ik bezig ben om mezelf OOP aan te leren.
Edit:

dus stel ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? [titel]
[
tekst]
[
include=test.htm] ?>


dan wil ik de bestdandsnaam gebruiken om die contents op te halen en ook door me template parser heen te halen en op diezelfde locatie te plaatsten

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Dit kan je bewerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset($_GET['url'])){
    $text = fopen($_GET['url']);
    $includesarray = preg_replace('/\(.*?)[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray)
    echo '<ul>' . "\n";
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

    echo '</ul>' . "\n";
}

echo '<form action="" method="GET">' . "\n";
echo '<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>' . "\n";
echo '<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg."' . "\n";
echo '</form>';
?>

Ik ga m nu testen.
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:03:00
Quote Anchor link
";" mist op regel 5
en een 2e syntax mist bij je fopen functie.
vervolgens is er iets mis in je preg_replace()

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: missing terminating ] for character class at offset 27 in f:\wamp\www\OOP\classes\test.php on line 4
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 17:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (isset($_GET['url'])){
    $text = fopen($_GET['url'], 'r');
    $includesarray = preg_replace('/(.*?)\[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray);
    echo '<ul>' . "\n";
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

    echo '</ul>' . "\n";
}

?>

<form action="" method="GET">
<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>
<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg">.</p>
</form>
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:07:00
Quote Anchor link
het resultaat geeft:
Resource id #3
Edit:
bedankt iig vast voor de hulp allen, ben blij dat ik zo snel geholpen word. Zal zeker doorgaan met anderen helpen hier:)


Edit:
mijn fout! ik zie dat het al werkt. de preg_replace werkt prima! bedankt voor de hulp1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 17:10:00
Quote Anchor link
kijk (werkt niet 100%)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if (is_file(@$_GET['url'])){
    $text = readfile($_GET['url']);
?>

<pre>
<?php
    echo nl2br($text) . "\n";
?>

</pre>
<?php
    $includesarray
= preg_replace('/(.*?)\[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray);
?>

<ul>
<?php
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

?>

</ul>
<?php
}
?>

<form action="" method="GET">
<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>
<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg">.</p>
</form>


zie ook http://phphulp.jonathanhogervorst.com/include.php3?url=test.txt
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:24:00
Quote Anchor link
ik blijf nu zitten met een array welke altijd een key extra overhoud zonder waarde, dit komt door de explode op ";"... geen idee hoe ik die eruit krijg nu...
Edit:
opgelost met substr(), laatste ; weggehaalt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 18:36:00
Quote Anchor link
mag ik het script eens zien wat je ervan hebt gemaakt?????????????
 
- -

- -

21/07/2006 18:40:00
Quote Anchor link
stuur me ff een pm-etje met het script, please???????
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.