strip enter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander hueting

sander hueting

21/08/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Ik haal tekst uit een database, soms komt het dan voor dat daar enters in staan met als gevolg dat de regel word afgebroken. Hoe haal je die enter eruit?

Groet Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:49:22
 
Dennis

dennis

21/08/2008 16:03:00
Quote Anchor link
ligt eraan hoe ze erin staan

als het een HTML enter is een <BR /> of <BR> kun je die weghalen door je database text door de functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $text = strip_tags($recordset['text']); ?>
te halen. is het een PHP enter een \n kan dat met de functie trim
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $text = trim($recordset['text'],"\n"); ?>
kijk wel eve op php.net voor de functie trim er moet volgens mij nog een optionele parameter bij zodat hij de enters ook weghaalt.

EDIT: van php.net bij trim -->

This function returns a string with whitespace stripped from the beginning and end of str . Without the second parameter, trim() will strip these characters:

" " (ASCII 32 (0x20)), an ordinary space.
"\t" (ASCII 9 (0x09)), a tab.
"\n" (ASCII 10 (0x0A)), a new line (line feed).
"\r" (ASCII 13 (0x0D)), a carriage return.
"\0" (ASCII 0 (0x00)), the NUL-byte.
"\x0B" (ASCII 11 (0x0B)), a vertical tab.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dennis
 
Sander hueting

sander hueting

22/08/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Bij mij staat er geen "\n" in de database en ook geen html tags.

Klopt het dat die ASCII karaters niet zichtbaar zijn?

Groet Sander
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

22/08/2008 14:36:00
Quote Anchor link
als je via phpmyadmin kijkt dan wordt '<br />' waarschijnlijk niet weergeven ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

22/08/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 22.08.2008 14:13:
Klopt het dat die ASCII karaters niet zichtbaar zijn?

Sommige wel en sommige niet.

ASCII 0 t/m 31 en ASCII 127 zie je niet
ASCII 32 t/m 126 zie je wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.