str_replace speciale tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »
Robert N

Robert N

04/01/2012 17:02:18
Quote Anchor link
Hi,

Een kort vraagje.
Ik wil graag in een variabele het teken & vervangen omdat het veel problemen geeft in verdere scripts.
Alleen werkt dat niet! Het script lijkt te stoppen als ik dit doe:

$string = str_replace("&", "12en12", $string);

Wat doe ik verkeerd? Deze opties heb ik ook al geprobeerd:

$string = str_replace('&', "12en12", $string);
$string = str_replace('\&', "12en12", $string);

Maar helaas.
Iemand een suggestie?
Alvast bedankt voor je reactie!

Mvg,
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:37:14
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

04/01/2012 17:04:20
Quote Anchor link
Laat de rest van de code eens zien, en krijg je een foutmelding?
Wat is trouwens de inhoud van $string?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2012 17:05:19
Quote Anchor link
En wat zit er in $string?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 17:24:24
Quote Anchor link
In plaats van '&' kan je ook chr(38) gebruiken, dus de ASCII code. Dan wel zonder quotes:
$string = str_replace(chr(38), "12en12", $string);
 
Jelle -

Jelle -

04/01/2012 17:32:14
Quote Anchor link
Erwin H op 04/01/2012 17:24:24:
In plaats van '&' kan je ook chr(38) gebruiken, dus de ASCII code. Dan wel zonder quotes:
$string = str_replace(chr(38), "12en12", $string);


Daar zal het niet aan liggen aangezien je "&" gewoon kan str_replace :)
De fout zal um liggen in $string dat het misschien een object is of iets dergelijks
Als de poster de error reporting aan zet op zijn script zal hij vast een foutmelding krijgen waar we wat meer mee kunnen ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);

?>
Gewijzigd op 04/01/2012 17:32:49 door Jelle -
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 18:40:31
Quote Anchor link
@Jelle, verkeerde volgende als je het aan mij vraagt. Zet eerst in de ini de error reporting aan en bepaal vervolgens welke errors er zichtbaar moeten worden.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

04/01/2012 18:44:48
Quote Anchor link
Ik beginnende programmeur weet misschien de fout.
Weet niet of dit kan .
Denk dat de code zo is:
$string = (inhoud)
$string = str_replace("&","12en12",$string);

Dit moet zijn
$stringinhoud =(inhoud)
$string = str_replace("&","12en12",$stringinhoud);

Het kan makkelijk zijn dat dit fout is wang ik zet echt nog in de basis van php.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

04/01/2012 19:03:35
Quote Anchor link
Dat is niet relevant Bas, je kunt een waarde best overschrijven.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 19:08:33
Quote Anchor link
@Bas, dat is helemaal niks fout.

@Robert, omdat we niet weten of $string een string is (omdat je nog niet gereageerd hebt, wat natuurlijk helemaal zo erg niet is) kun je ook deze code eens proberen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= str_replace('&', '12en12', (string) $string);
?>

Hierdoor weet je zeker dat $string een string is, omdat we het typecasten naar een string.

Ook kun je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($string);
?>

Hierdoor kun je zien wat voor type $string is, mocht er iets anders dan string staan dan weet je dat je iets fout doet. Er kan natuurlijk geen Array in.

Wil je dit wel met een Array doen kom je op zoiets uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

array_map($string, function( $value ) {
  return str_replace('&', '12en12', $value);
});


?>
 
Robert N

Robert N

04/01/2012 19:09:07
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor jullie antwoorden.
Dit stukje code is onderdeel van een grotere website met veel php includes. Ik heb een testpagina gemaakt om de str_replace pagina te controleren. Met Ajax converteert hij meteen de invoer naar een andere waarde. Helaas ging het hier dan ook ergens mis, de invoer ging in een <input> en daar lag waarschijnlijk de fout al of verderop in het verzenden.

Excuses voor het ongemak. Ik had een kleiner scriptje moeten maken om alle tussenstappen uit te sluiten.
Wel weer van geleerd :-)

Note; Ik zie nu dat dit zelfde ook helemaal werkt met preg_replace dus het lag allemaal aan het slechte test-script... *fail*

Bedankt voor jullie reacties! Ik heb er zeker iets aan gehad!

[Van mij mag dit forumitem weer weg, andere gebruikers kunnen er denk ik weinig van leren...]
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 19:14:16
Quote Anchor link
Robert Niland:
[Van mij mag dit forumitem weer weg, andere gebruikers kunnen er denk ik weinig van leren...]

Nee, andere kunnen er zeker wat van leren. Ik schrijf hier geen voorbeelden voor een array om vervolgens weggegooid te worden :)

Wel mooi dat je door krijgt hoe je moet debuggen. Altijd eerst kleine stukjes proberen, enz.
Gewijzigd op 04/01/2012 19:14:44 door Wouter J
 
Robert N

Robert N

04/01/2012 19:18:11
Quote Anchor link
Bedankt voor de supersnelle reacties in ieder geval!
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

04/01/2012 19:22:07
Quote Anchor link
Oh wist niet dat je waarde kon overschrijven (bedankt weer wat geleerd).
 
Jelle -

Jelle -

04/01/2012 20:36:25
Quote Anchor link
@Wouter J
Het maakt geen reet uit in welke volgorde je de twee regels zet als ze maar alle bij gezet worden ;)
 
Eddy B

Eddy B

04/01/2012 20:37:52
Quote Anchor link
Jelle, let een beetje op je woorden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.