Stylesheet uit Database werk niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jay ---

Jay ---

05/12/2010 22:16:30
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb mijn Stylesheet code in mijn database gezet, zodat je hem vanaf de website kunt bewerken. Ik roep de script aan in een PHP bestand en die roep ik weer aan in de index bestand. In IE werkt de CSS gewoon maar in Chrome, Firefox en Safari totaal niet. Hoe komt dit? Is er een andere manier om de stylesheet te bewerken vanaf de website?
bvd :)
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 05:22:49
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/12/2010 22:28:48
Quote Anchor link
Laat even de relevante code zien aub.
 
Jay ---

Jay ---

05/12/2010 22:39:24
Quote Anchor link
Ohja sorry,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
include("connection.php");
session_start();
$select = "SELECT * FROM l2stylesheet WHERE act = 'active'";
$query = mysql_query($select);
$sh = mysql_fetch_array($query);
echo"<style type='text/css'>";
echo $sh['script'];
echo "</style>";
header("location: index.php");
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2010 03:34:57
Quote Anchor link
Ziet er niet logisch uit. Je echoot de style en direct daarna ga je weer weg met header(). Dus is het weer weg lijkt mij.
 
Jay ---

Jay ---

06/12/2010 10:29:26
Quote Anchor link
<style type='text/css'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include("connection.php");
session_start();
$select = "SELECT * FROM l2stylesheet WHERE act = 'active'";
$query = mysql_query($select);
$sh = mysql_fetch_array($query);
echo $sh['script'];
?>

</style>

Zo had ik het ook al geprobeerd, maar werkte ook niet. Hoe denk jij dat het dan moet?

Toevoeging op 06/12/2010 10:40:26:

Als ik de code in de Head doe werkt hij prima in elke browser, maar ik heb hem tog liever in een aparte stylesheet.php, volgens mij herkent chrome gewoon de link extensie .php niet?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/12/2010 11:05:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    header("Content-type: text/css");
    include("connection.php");

    $query = mysql_query("SELECT * FROM l2stylesheet WHERE act = 'active'");

    if($query) {
        $sh = mysql_fetch_array($query);

        echo $sh['script'];
    }
else{
        echo '/* Er is een fout opgetreden */';
    }

?>


Nu parse je de php als een css file, volgens mij werkt hij zo wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2010 11:06:28
Quote Anchor link
Kun je nog eens omschrijven wat je nu precies wilt?

Wil je dat de css code in de head van je html pagina wordt ge-echood? Of wil je dat juist niet (omdat je het hebt over een aparte stylesheet)?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/12/2010 11:08:44
Quote Anchor link
Hij wil gewoon een aparte CSS file hebben die gegeneerd word door php.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2010 11:20:24
Quote Anchor link
Daar lijkt het anders niet op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo"<style type='text/css'>";
echo $sh['script'];
echo "</style>";
?>
 
Jay ---

Jay ---

06/12/2010 11:26:28
Quote Anchor link
Oetzie cookie op 06/12/2010 11:05:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    header("Content-type: text/css");
    include("connection.php");

    $query = mysql_query("SELECT * FROM l2stylesheet WHERE act = 'active'");

    if($query) {
        $sh = mysql_fetch_array($query);

        echo $sh['script'];
    }
else{
        echo '/* Er is een fout opgetreden */';
    }

?>


Nu parse je de php als een css file, volgens mij werkt hij zo wel.


Ja, zo werkt hij, bedankt! :)

Toevoeging op 06/12/2010 11:29:36:

Ik heb nog een korte vraag, hoe kan ik meerdere GETs vergelijken? vb.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
if(($_GET['pagina'] !== 'homepagina') || ($_GET['pagina'] !== 'inlogpagina'))
?>

bvd
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2010 11:43:50
Quote Anchor link
Ik zou een switch gebruiken die default naar de homepagina of 'niet gevonden' pagina.
 
Jay ---

Jay ---

06/12/2010 11:49:30
Quote Anchor link
Nee het is niet voor een pagina weergave maar voor een button die alleen zichtbaar is wanneer je op een andere pagina bent dan homepagina en inlogpagina. Of bedoel je dat ook?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2010 11:52:47
Quote Anchor link
Jay --- op 06/12/2010 11:26:28:
Ik heb nog een korte vraag, hoe kan ik meerdere GETs vergelijken? vb.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
if(($_GET['pagina'] !== 'homepagina') || ($_GET['pagina'] !== 'inlogpagina'))
?>

bvd


Maak er AND van in plaats van OR en dat werkt het toch gewoon.
 
Jay ---

Jay ---

06/12/2010 12:09:22
Quote Anchor link
Ja hij werkt bedankt. Ik dacht dat de && ervoor zou zorgen dat hij allebei MOEST hebben om het niet te laten zien. :)
Gewijzigd op 06/12/2010 12:10:27 door Jay ---
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/12/2010 12:27:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 06/12/2010 11:20:24:
Daar lijkt het anders niet op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo"<style type='text/css'>";
echo $sh['script'];
echo "</style>";
?>


Even beter lezen ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2010 12:47:25
Quote Anchor link
euhh.. oke, wat moet ik zien?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/12/2010 14:04:00
Quote Anchor link
@Ozzie

1) Ik roep de script aan in een PHP bestand en die roep ik weer aan in de index bestand

2) Stylesheet

3) Maar ik heb hem tog liever in een aparte stylesheet.php

;)
Gewijzigd op 06/12/2010 14:04:31 door Joakim Broden
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2010 14:09:47
Quote Anchor link
Ah... oke... de wens van een aparte stylesheet kwam pas later dus :)

(Overigens... dit lijkt me niet de meest snelle manier... om telkens een hele stylesheet uit de database te trekken en die dan weer door php te laten parsen...)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.