SymLinksIfOwnerMatch performance

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 02:26:42
Quote Anchor link
Ola,

Ik kwam toevallig het onderstaande tegen.

http://httpd.apache.org/docs/2.4/misc/perf-tuning.html#symlinks

Ondanks dat ik FollowSymLinks (via Plesk) heb uitgeschakeld, werkt rewriting nog steeds. Ik ga er dus vanuit dat SymLinksIfOwnerMatch op een hoger niveau wél is ingeschakeld. Als ik nu de bovenstaande link lees, dan staat daar dat er telkens wordt gecontroleerd op eigenaar.

Wat ik nu niet begrijp uit de documentatie ... stel, ik zet in mijn index.php het volgende:

require '/var/www/framework/index.php';

Gaat ie dan voor iedere map de eigenaar checken, ook als het géén symlink betreft? Of gebeurt dit alleen als het wél een symlink betreft? Bijv. als ik dit zou doen:

require '/framework/index.php';

... waarbij /framework dan een symbolische link is naar /var/www/framework/ ?
Gewijzigd op 30/05/2016 02:27:51 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 22:39:16
 
Bart V B

Bart V B

30/05/2016 07:33:12
Quote Anchor link
Volgens mij gaat hij dan iedere map na of hij de juiste rechten heeft.
En dat is dan maar goed ook, want je wil niet hebben dat men "zomaar" van alles kunnen schrijven op je server. Stel je voor dat men kan schrijven in /etc/passwd . hmmm... Dan zou ik toch de rillingen krijgen.

Als je issue zou zijn performance, dan denk ik dat die maar 1000-ste milliseconden wel mee zal vallen ;)

Trouwens, het staat daar ook heel goed beschreven:
Quote:
and a request is made for the URI /index.html, then Apache will perform lstat(2) on /www, /www/htdocs, and /www/htdocs/index.html. The results of these lstats are never cached, so they will occur on every single request.

De vraag is alleen hoe heb jij je configuratie?
Gewijzigd op 30/05/2016 07:58:53 door Bart V B
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 10:58:51
Quote Anchor link
Bart heeft gelijk, echter is de inhoud van je scripts niet onderhevig aan deze controles, dit geldt alleen voor binnenkomende requests en eventuele rewrites die hieruit volgen. PHP, Perl, Python, pick your poison staan hier los van en doen hun eigen controles.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 15:19:49
Quote Anchor link
>> Volgens mij gaat hij dan iedere map na of hij de juiste rechten heeft.

Volgens mij gaat het niet zozeer om de rechten, maar om de juiste eigenaar (maar wellicht bedoel je dat ook).

Maar doet ie dat dan alleen bij een symbolische link ... of ook bij een 'normale' link? Dus stel, ieder request komt binnen op (een centraal) index.php en vanuit daar wil ik het framework aanroepen.

Nu kan ik dat doen via de 'echte' link:

require '/var/www/framework/index.php';

... of ik kan een symoblische link aanmaken naar de 'framework' map. In index.php krijg je dan:

require '/framework/index.php'; // de map framework is hier dus een symbolische link

In het eerste geval is er geen sprake van een symbolische link. Gaat ie dan toch dan van iedere map ('var' 'www' en 'framework' ) controleren of die dezelfde eigenaar heeft als het centrale index.php bestand? Of doet ie dat alleen in het tweede geval waar ook daadwerkelijk sprake is van een symbolische link?

Anders gezegd: komt SymLinksIfOwnerMatch altijd in actie, of alleen als het ook echt een symbolische link betreft?

>> Bart heeft gelijk, echter is de inhoud van je scripts niet onderhevig aan deze controles ...

Bedoel je daarmee dat als ik vanuit de centrale index.php het framework aanroep de controles plaatsvinden tot aan het index.php bestand in het framework, maar daarna niet meer?

>> Als je issue zou zijn performance, dan denk ik dat die maar 1000-ste milliseconden wel mee zal vallen ;)

Dat zou inderdaad kunnen wat je zegt ... maar omdat het specifiek wordt vermeld als performance issue op de website van Apache ben ik toch wel benieuwd. Stel dat ik in mijn centrale index.php het framework aanroep via een symbolische link (minder typwerk) maar het gevolg is dat vervolgens alle aanroepen worden gecheckt op eigenaar ... dan kan (wellicht) de performance daar ineens wel merkbaar onder gaan lijden. Maar dat hangt dus af van hoe SymLinksIfOwnerMatch nu eigenlijk precies werkt. Vandaar ook mijn vraag.
Gewijzigd op 30/05/2016 15:25:25 door Ozzie PHP
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 15:30:08
Quote Anchor link
>>Bedoel je daarmee dat als ik vanuit de centrale index.php het framework aanroep de controles plaatsvinden tot aan het index.php bestand in het framework, maar daarna niet meer?

Ik bedoel hiermee dat de controles plaatsvinden tot het moment dat een request slaagt, ofwel de uitvoer van het script begint. Wat er in je script gebeurt staat niet onder controle van de webserver, en als zodanig worden beveiligingen vanuit Apache niet afgedwongen. Het zijn twee verschillende lagen. Ongeacht het FollowSymlinks gedrag binnen Apache zal PHP symlinks gewoon volgen.

De werking van SymlinkIfOwnerMatch is heel eenvoudig: wanneer je een request doet wordt gecontroleerd of het pad symlinks bevat. Dit gebeurt zoals eerder gezegd via lstat() op de verschillende elementen van het pad. Wanneer een symlink "gezien" wordt, wordt de eigenaar van de link vergeleken met de eigenaar van het pad waar deze link naar wijst. Wanneer deze ongelijk zijn wordt het request geweigerd. FollowSymlinks bevat dezelfde controle, minus de gebruikerscontrole: wanneer een symlink wordt aangetroffen wordt deze niet gevolgd en er volgt direct een Forbidden melding.
Gewijzigd op 30/05/2016 15:36:08 door Ben van Velzen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 15:45:25
Quote Anchor link
Thanks Ben. Ik ben nog niet zo vergevorderd in deze materie als jij ... dus vergeef me mijn vragen ;-)

>> Ik bedoel hiermee dat de controles plaatsvinden tot het moment dat een request slaagt ...

Wat bedoel je met "dat een request slaagt"? Als ik require '/framework/index.php'; doe, is het request dan geslaagd als index.php wordt geladen? En wat zou er gebeuren als ik vanuit die index.php weer een nieuwe symlink zou aanroepen?

>> De werking van SymlinkIfOwnerMatch is heel eenvoudig: wanneer je een request doet wordt gecontroleerd of het pad symlinks bevat.

Ah oké .. ik denk dat ik het nu begrijp. Dus zelfs als het geen symlink is, dan worden toch de controles uitgevoerd óf het een symlink is. Correct? En zo ja, dan volgt de controle van de eigenaar.

En bij FollowSymlinks wordt niet gecontroleerd of het een symlink is, maar wordt de link gewoon altijd gevolgd. Op die manier?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 15:48:44
Quote Anchor link
>> Wat bedoel je met "dat een request slaagt"? Als ik require '/framework/index.php'; doe, is het request dan geslaagd als index.php wordt geladen? En wat zou er gebeuren als ik vanuit die index.php weer een nieuwe symlink zou aanroepen?

Een request is geslaagd zodra de controle wordt overgedragen naar PHP, of er een bestand wordt teruggegeven. Binnen PHP bestaan deze controles niet, en zal de request via een symlink altijd slagen, zolang de user waar PHP onder draait toegang heeft. Welke user dat is is afhankelijk van de configuratie van de brug tussen Apache en PHP. Dit kan via CGI, FastCGI, libphp, etc. Per geval is het verschillend wat configureerbaar is. Zo is er SuEXEC, mod_ruid en suphp om een paar te noemen.

>> Ah oké .. ik denk dat ik het nu begrijp. Dus zelfs als het geen symlink is, dan worden toch de controles uitgevoerd óf het een symlink is. Correct? En zo ja, dan volgt de controle van de eigenaar.

Correct.

>> En bij FollowSymlinks wordt niet gecontroleerd of het een symlink is, maar wordt de link gewoon altijd gevolgd. Op die manier?

Afhankelijk van de instelling wordt hij altijd gevolgd of altijd geweigerd.
Gewijzigd op 30/05/2016 15:57:44 door Ben van Velzen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 16:07:52
Quote Anchor link
Het begint steeds duidelijker te worden. Het laatste stuk snap ik, alleen het eerste niet ... met name dit "Een request is geslaagd zodra de controle wordt overgedragen naar PHP".

Ik heb nu PHP 7 FastCGI draaien. In de (overkoepelende) virtual host settings geef ik aan (via rewriting) dat iedere request naar index.php moet worden doorgestuurd. Een bezoeker bezoekt nu www.mijnsite.nl/blabla

Die request wordt dus doorgestuurd naar de index.php in de document root. In die index.php zet ik:

require '/framework/index.php';

De map 'framework' in de bovenstaande link is een symbolische link naar '/var/www/framework'.

Als ik jou nu goed begrijp dan wordt er (als SymlinkIfOwnerMatch is ingeschakeld) gekeken of 'framework' een symlink is. Dat is zo. Vervolgens wordt dan gekeken of de eigenaar van de map 'framework' hetzelfde is als de eigenaar van index.php in de document root. Dit is zo ... is de request nu dan geslaagd en houdt vanaf dit punt het controleren van de eigenaar op, ook al zou ik vanuit het framework weer een andere symlink aanroepen?
Gewijzigd op 30/05/2016 16:08:43 door Ozzie PHP
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 16:15:25
Quote Anchor link
Nee, daar wordt niet naar gekeken, want dit gebeurt in je script. Apache heeft niets te maken met de inhoud van je script, alleen wat er gebeurt om in dit geval index.php voor de eerste keer op te vragen. De require heeft deze controles dus niet. Apache en PHP zijn 2 verschillende dingen, en hebben hun eigen -verschillende- controles.

Dus:
Gebruiker bezoekt www.mijnsite.nl/blabla
Apache bepaalt dat de request gaat naar index.php
Afhankelijk van je configuratie controleert Apache of er symlinks in het pad naar index.php staan en handelt overeenkomstig
Je script wordt aangeroepen (de controle wordt overgedragen aan PHP), verdere controles zullen door Apache niet gedaan worden.
Gewijzigd op 30/05/2016 16:18:31 door Ben van Velzen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 16:38:56
Quote Anchor link
Aha ... dus zodra index.php in de document root is aangeroepen, is daarna dit hele verhaal dus eigenlijk niet meer van toepassing. Dan vinden die controles dus niet meer plaats. Het gaat dus uitsluitend om die allereerste rewrite naar index.php in de doc root als ik je goed begrijp?

En wie is dan eigenlijk de "eigenaar" van die allereerste request? (aan de hand waarvan de controle wordt uitgevoerd)

Maar dat houdt dan dus ook in dat het qua performance eigenlijk niks uitmaakt of je followsymlinks of SymlinkIfOwnerMatch gebruikt, aangezien het enkel om het aanroepen van index.php gaat?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 16:48:59
Quote Anchor link
De eigenaar is de eigenaar van de virtualhost, vaak een user als www-data of nobody, maar de eigenaar bij SymlinkIfOwnerMatch heeft een andere definitie:
De eigenaar is in dit geval de eigenaar van de link (dus de user/group die aan de link gehangen zijn met chown/chgrp). De eigenaar wordt opgevraagd door Apache, en het doel van de link wordt hiermee vergeleken. Als jij als root een link /framework maakt naar /var/www/framework en die map is eigendom van de user ozzie, en je verandert de eigenaar van de link niet naar ozzie zal Apache het volgen van de link niet toestaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 17:37:51
Quote Anchor link
Oké, dus als ik je goed begrijp ... als ik /var/www/framework en de symlink beiden als root aanmaak is er niks aan de hand, maar als ik een van beiden als user ozzie aanmaak, dan werkt het niet als SymlinkIfOwnerMatch is ingeschakeld?

Maar dit speelt dus alleen bij de aanroep TOTDAT index.php in de doc root is geladen? En daarna maakt het niet meer uit? Dus als index.php is geladen en ik roep van daaruit de symlink 'framework/index.php/' aan, dan maakt het niet uit als de symlink door root is gemaakt en de map door ozzie?

Toevoeging op 30/05/2016 17:40:15:

Oh ja, als het enkel om het stukje tot aan index.php gaat dan neem ik aan dat het qua performance niet echt uitmaakt of je SymlinkIfOwnerMatch of FollowSymlinks gebruikt? Aangezien Apache op haar website voor performanceverlies waarschuwt??
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 18:15:55
Quote Anchor link
Op beide vlakken is het antwoord: correct. lstat() is een relatief langzamen systemcall, maar omdat het resultaat uit lstat alle informatie die betrekking heeft op FollowSymlinks en SymlinksIfOwnerMatch is de performance gelijk. Alleen de uitwerking is anders. Wanneer je FollowSymlinks uit hebt staan vindt de controle plaats, wanneer deze aan staat niet. Wanneer SymlinksIfOwnerMatch aan staat vindt controle plaats, en wanneer deze uit staat wordt nog steeds gecontroleerd of je symlinks in het pad hebt staan. Voor de performance is er dus weinig tot geen verschil.

PHP heeft geen notie van de Apache configuratie, en doet als zodanig niets met symlinks. Ze worden gewoon gevolgd. Zolang de user toegang heeft tot de bestanden die je opvraagt met require, include of aanverwanten worden deze gewoon geopend.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 18:19:58
Quote Anchor link
Oké cool, thanks.

>> Zolang de user toegang heeft tot de bestanden die je opvraagt met require, include of aanverwanten worden deze gewoon geopend.

En dat is dan denk ik weer te regelen met open_basedir correct?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/05/2016 18:23:27
Quote Anchor link
Ook dat, en natuurlijk met gewoon basis bestandsrechten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/05/2016 18:23:56
Quote Anchor link
Oké cool ... thanks voor je hulp en inzichten!!
 
Willem vp

Willem vp

31/05/2016 23:45:12
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/05/2016 17:37:51:
Oh ja, als het enkel om het stukje tot aan index.php gaat dan neem ik aan dat het qua performance niet echt uitmaakt of je SymlinkIfOwnerMatch of FollowSymlinks gebruikt? Aangezien Apache op haar website voor performanceverlies waarschuwt??

Om die performance hoef je je denk ik niet zo druk te maken. De webserver op mijn werk heeft vandaag (vrij rustige dag ;-) ) een kleine 2 miljoen requests afgehandeld en praktisch elke request loopt door een of meerdere symlinks. Daar komt nog eens bij dat het een virtuele machine is die een groot deel van de requests via een reverse proxy laat afhandelen door webservers op andere virtuele machines (die ook aan elkaar hangen van symlinks). De content wordt vervolgens dynamisch gegenereerd door een script dat data uit een database ophaalt, in XML-formaat zet en door een XSLT-parser haalt die er HTML van maakt. En dat alles zonder noemenswaardige vertraging.

Ik heb geen idee vanaf welke getallen het performanceverlies merkbaar zou moeten zijn. Ik ben het in ieder geval nog niet tegengekomen. De voornaamste reden dat op piekmomenten onze performance inzakt is doordat onze gigabit-uplink het niet meer trekt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2016 00:01:32
Quote Anchor link
Thanks voor je toelichting Willem. Fijn om te horen. Wel vreemd dan dat de website van Apachte er voor "waarschuwt". Beetje storm in een glas water dan ...
 
Willem vp

Willem vp

01/06/2016 00:11:18
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 01/06/2016 00:01:32:
Thanks voor je toelichting Willem. Fijn om te horen. Wel vreemd dan dat de website van Apachte er voor "waarschuwt". Beetje storm in een glas water dan ...

Ik sluit niet uit dat die alinea een jaar of 20 geleden is geschreven, toen een dergelijke instelling nog wel merkbaar kon zijn voor je performance. :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2016 00:30:47
Quote Anchor link
Tja, het zou kunnen, maar het staat toch vermeld bij versie 2.4 ... wel slordig dan.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/06/2016 12:35:28
Quote Anchor link
Ik zie zo direct niet echt een waarschuwing staan in het stukje waar je naar linkt, daar wordt enkel uitgelegd wat er gebeurt bij welke instelling. Ook staat daar niet dat een bepaalde instelling catastrofaal is voor performance maar simpelweg dat er meer controles plaatsvinden. Indien dit echt een deuk in je performance zou slaan zou hier wel een melding over gemaakt worden. En als performance echt een issue is (high traffic site) dan heb je hier al andere voorzieningen voor getroffen (load balancing etc.).

Je moet je ook blijven afvragen waar je (veel) winst kan pakken he. Mogelijk is het beste wat je kunt halen met het spelen met deze instellingen een micro optimalisatie. Die mogelijk weer teniet wordt gedaan door brakke code of trage queries.

Zo begrijp ik bijvoorbeeld niet (als dit echt een concrete situatie is en niet enkel bedoeld was ter illustratie) dat je vanuit index.php #1 index.php #2 required. Waarom zet je niet meteen index.php #2 in de document root en laad je de rest dynamisch in met behulp van een autoloader (en dus niet met require of include)? Indien dit een concreet geval was dan zit naar alle waarschijnlijkheid de echte bottleneck nog altijd in de applicatie zelf. Weinig optimalisatie hieromheen zal dat verhelpen :).
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.