Tabel header in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas van Voorst

Thomas van Voorst

12/12/2014 13:18:59
Quote Anchor link
Hallo!
Ik wil mijn data uit een database in een webpagina weergeven, dit is mij gelukt echter krijg ik er geen mooie tabel uit. Nu ben ik echt een php noob so dont be too hard on me :d.
Dit is tot zo ver mijn php code. Graag wil ik een border en headers voor de drie colomen.
Wie kan mij helpen?
Met vriendelijke groet,

Thomas


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$servername
= "localhost";
$username = "root";
$password = "admin";
$db = "linux";
// Create connection
$conn = mysql_connect($servername, $username, $password);
mysql_select_db($db);

$query = "SELECT * FROM zonnepaneel";
$result = mysql_query($query);



while($row = mysql_fetch_array($result)){   //Creates a loop to loop through results
echo "<table>" ;
echo "<td>".$row['input_id']."</td>";
echo "<td>".$row['actief']."</td>";
echo "<td>".$row['datum']."</td>";
echo "</table>";
}





mysql_close(); //Make sure to close out the database connection
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:06:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2014 13:29:59
Quote Anchor link
Je mist een <tr> (tablerow) waar de <td> binnen hoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<table>
<?php
while($row = mysql_fetch_array($result)){   //Creates a loop to loop through results
    echo "
    <tr>
        <td>"
.$row['input_id']."</td>
        <td>"
.$row['actief']."</td>
        <td>"
.$row['datum']."</td>
    </tr>
    "
;
}

?>

</table>


Verder nog even wat adviezen:
- Gebruik bij voorkeur de functies van MySQLi of PDO, gezien de functies van MySQL overboord worden gegooid.
- Pas foutafhandeling toe door te kijken wat $result teruggeeft. Als dit false is, dan is het raadzaam een foutmelding te tonen.
- Selecteer bij sterke voorkeur alleen de gewenste velden, en niet alles (*).
Gewijzigd op 12/12/2014 13:33:55 door - Ariën -
 
John D

John D

12/12/2014 13:31:23
Quote Anchor link
==> Aar:
- Gebruik bij voorkeur de functies van MySQL, gezien de functies van MySQL overboord worden gegooid ????
Gewijzigd op 12/12/2014 13:35:24 door John D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2014 13:34:17
Quote Anchor link
MySQLi lijkt me beter ;-)
// fixed!
 
Thomas van Voorst

Thomas van Voorst

12/12/2014 13:34:18
Quote Anchor link
bedankt! maar dit lost het probleem nog niet op, ik wil graag een omlijning bij de tabel en headers. Nu heb ik een beetje met <th> lopen proberen maar dit geeft niet het gewenste resultaat.
Enig idee hou ik dit zou kunnen aanpassen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2014 13:36:46
Quote Anchor link
Een omlijning moet je doen met CSS, dat kan met met de border-property.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
table {
    border: 1px solid black;
}

Je kan ook de th's of td's stylen, maar ik ga voor het gemak even uit voor table.
Gewijzigd op 12/12/2014 13:36:56 door - Ariën -
 
Kevin J

Kevin J

12/12/2014 13:37:46
Quote Anchor link
Zo iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<table border="1">
<tr>
<th>ID</th>
<th>Actief</th>
<th>Datum</th>
</tr>
<?php
while($row = mysql_fetch_array($result)){   //Creates a loop to loop through results
    echo "
    <tr>
        <td>"
.$row['input_id']."</td>
        <td>"
.$row['actief']."</td>
        <td>"
.$row['datum']."</td>
    </tr>
    "
;
}

?>

</table>
Gewijzigd op 12/12/2014 13:38:33 door Kevin J
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2014 14:07:46
Quote Anchor link
Ik zou die border dan wel in CSS afhandelen. ;-)
 
Thomas van Voorst

Thomas van Voorst

12/12/2014 14:11:06
Quote Anchor link
Hey! helemaal top!
iedereen bedankt voor de snelle hulp!

top top top!
 
Kevin J

Kevin J

12/12/2014 14:13:14
Quote Anchor link
- Aar - op 12/12/2014 14:07:46:
Ik zou die border dan wel in CSS afhandelen. ;-)


Klopt maar om te testen is dit wel zo snel en makkelijk

En graag gedaan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.