tabel uit database ordenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jochanan V

Jochanan V

12/01/2013 01:02:38
Quote Anchor link
Hallo,

wie kan me helpen dit op te lossen.
Ik heb gebruikers die op verschillende datums punten krijgen. Niet elke gebruiker krijgt op elke datum punten

Afbeelding


Hoe krijg ik dit met PHP? Ik heb het nu als volgt, waardoor de 2 punten van Jan op 13-01 automatisch naar Piet gaan bij uitvoer van de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
    $query_3
= mysql_query("SELECT * FROM scores GROUP BY user ORDER BY user") or die(mysql_error());

    echo "<table border='1'>";                    
        
        echo "<tr><td>&nbsp;</td>";
    
        while($row_3 = mysql_fetch_array($query_3)){        
            
            $_ENV['user'] = $row_3['user'];
            
            echo "<td>". $_ENV['user'] . "</td>";
        
        }
    
        
        echo "</tr>";
            
            $query_4= mysql_query("SELECT * FROM scores GROUP BY datum") or die(mysql_error());
            
            while($row_4 = mysql_fetch_array($query_4)){    
                echo "<tr>";
                
                echo "<td>". $row_4['datum']. "</td>";
                
                $query_5 = mysql_query("SELECT * FROM scores WHERE datum = '".$row_4['datum']. "' ORDER BY user") or die(mysql_error());
                
                while($row_5 = mysql_fetch_array($query_5)){    
                    
                    echo "<td>". $row_5['score']. "</td>";

                }
                
                
                echo "</tr>";
            
            }


    echo "</table>";


?>
Gewijzigd op 12/01/2013 01:13:34 door Jochanan V
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:37:19
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/01/2013 08:49:32
Quote Anchor link
Je gebruikt GROUP BY op de verkeerde manier, dat hoor je alleen in combinatie met aggegrate functies te gebruiken. In dit topic is een soortgelijke vraag gesteld, omgebouwd krijg je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT ud.datum, ud.user, COALESCE(us.score, 0) AS score
FROM
(SELECT DISTINCT d.datum, u.user FROM score AS d, score AS u) AS ud
LEFT JOIN score AS us ON ud.user = us.score AND ud.datum = us.datum
ORDER BY ud.datum DESC, ud.user

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
2013-01-13    Jan    2
2013-01-13    Kees    0
2013-01-13    Piet    0
2013-01-12    Jan    9
2013-01-12    Kees    6
2013-01-12    Piet    8
2013-01-11    Jan    7
2013-01-11    Kees    3
2013-01-11    Piet    5

Dit resultaat kan je gebruiken om de tabel te gegeneren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.