Tabel updaten volgens bepaalde order

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Harry H Arends

Harry H Arends

16/09/2014 21:07:01
Quote Anchor link
Ik heb drie tabellen welke ik via een join op deze wijze lees:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sqlCombination = "
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*
    FROM FEIPerson AS person
    INNER JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    INNER JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    WHERE 2010Combination.is_nc = 'No'
    AND 2010Combination.is_waitingList = 'No'
    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC";

Nu moet er in de tabel 2010Combination iets aangepast worden in de volgorde zoals hierboven is aangegeven bij ORDER.
Dit probeer als volgt maar het werkt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
            while ($x < $numbercombination)
                {

                $combinationID = mysql_result($resultcombination,$x,"combinationID");
                echo "Counter = ".$x." - CompNo = ".$CompNo." - combinationID = ".$combinationID."<BR>";
                $combinationLocked=mysql_result($resultcombination,$x,"combinationLocked");
                if($combinationLocked == "No")
                    {

                    $sqlCombUpdate = "
                    UPDATE 2010Combination
                    SET compNumber ='"
.$CompNo."' ,combinationLocked='Yes'
                    WHERE combinationID= '"
.$combinationID."'
                    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC"
;
//                    echo $sqlCombUpdate."<BR>";
                    $resultcombupdate = MYSQL_QUERY($sqlCombUpdate) or die('Number UPDATE Combination Query failed: ' . mysql_error());
                    $CompNo++;
                    }

                $x++;
                }
// end while
?>

Een idee wat ik fout doe?

[code]-tags toegevoegd. Gelieve deze code tags te gebruiken ipv de [quote] tags (die zijn bedoelt voor het citeren van teksten). Alvast bedankt![/modedit]
Gewijzigd op 16/09/2014 21:39:58 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 05:27:44
 
Ivo P

Ivo P

16/09/2014 22:18:26
Quote Anchor link
order by in een update-query???
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2014 22:45:06
Quote Anchor link
precies die hele ORDER BY kan er uit. Dit gebruik je alleen in combinatie met een SELECT query

Toevoeging op 16/09/2014 22:55:34:

Je werkt met de verouderde mysql_ functies in plaats van de mysqli_ functies of PDO.
Ook één bepaald record uit een result trekken ($x) doet mij sterk denken aan een verkeerde aanpak. Om het database verkeer zo klein mogelijk te houden wil je alleen datgene in je result dat je ook werkelijk nodig hebt.
Mocht het zo zijn dat je ze allemaal netjes doorloopt gebruik dan gewoon een foreach (je kunt daar ook een tellertje inzetten mocht dat werkelijk nodig zijn)
Waarom MYSQL_QUERY() met hoofdletters? bestaat die functie ook?

Beetje chaotisch allemaal. Zou je niet nog eens de moeite nemen om te kijken hoe anderen dat doen?
 
Harry H Arends

Harry H Arends

16/09/2014 23:18:43
Quote Anchor link
Dit is een heeeel oud script dat sinds afgelopen week niet meer juist werkt.
Het opnieuw aanpakken is waarschijnlijk de juiste oplossing maar heb al een tijdje niets meer in SQL gedaan en zal dus het trukje opnieuw moeten leren.

Wat is een goede tutorial?
 
Willem vp

Willem vp

17/09/2014 01:12:47
Quote Anchor link
> order by in een update-query???

Ja, dat kan. ;-) Er zijn bepaalde situaties waarin de volgorde waarin je je updates uitvoert belangrijk is (om bijvoorbeeld duplicate keys te voorkomen, alhoewel je dat ook nog wel met een subquery zou kunnen doen).

Een situatie waarin ik me update/order by kan voorstellen is wanneer je een realtime-achtige omgeving hebt waarin je veel records moet updaten, maar waarin bepaalde records voorrang hebben. Je zou dan een priority-veld kunnen toevoegen en daarop sorteren, zodat records met een hoge prio als eerste worden bijgewerkt.

In het kader van dit topic is er een teller CompNo die bij elke iteratie van de while-loop wordt verhoogd. Als je geen ordered update zou doen, zou het resultaat van de update mogelijk heel anders zijn.
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/09/2014 10:55:46
Quote Anchor link
@Willem vp
Ik werk met drie tabellen, in de eerste staan gegevens van de paarden en in de tweede de gegevens van de ruiters.
Deze worden in een derde gecombineerd en dient er een startnummer worden toegekend.
Dit startnummer dient uitgegeven te worden op landen volgorde van de ruiter en dan op alfabetische volgorde van het paard. Daarom zit er een teller in.

Aangezien ik al bijna vier jaar niet meer naar dit script heb gekeken moert ik het wiel opnieuw uitvinden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.