Tabel updaten volgens bepaalde order

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »
Harry H Arends

Harry H Arends

16/09/2014 21:07:01
Quote Anchor link
Ik heb drie tabellen welke ik via een join op deze wijze lees:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sqlCombination = "
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*
    FROM FEIPerson AS person
    INNER JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    INNER JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    WHERE 2010Combination.is_nc = 'No'
    AND 2010Combination.is_waitingList = 'No'
    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC";

Nu moet er in de tabel 2010Combination iets aangepast worden in de volgorde zoals hierboven is aangegeven bij ORDER.
Dit probeer als volgt maar het werkt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
            while ($x < $numbercombination)
                {

                $combinationID = mysql_result($resultcombination,$x,"combinationID");
                echo "Counter = ".$x." - CompNo = ".$CompNo." - combinationID = ".$combinationID."<BR>";
                $combinationLocked=mysql_result($resultcombination,$x,"combinationLocked");
                if($combinationLocked == "No")
                    {

                    $sqlCombUpdate = "
                    UPDATE 2010Combination
                    SET compNumber ='"
.$CompNo."' ,combinationLocked='Yes'
                    WHERE combinationID= '"
.$combinationID."'
                    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC"
;
//                    echo $sqlCombUpdate."<BR>";
                    $resultcombupdate = MYSQL_QUERY($sqlCombUpdate) or die('Number UPDATE Combination Query failed: ' . mysql_error());
                    $CompNo++;
                    }

                $x++;
                }
// end while
?>

Een idee wat ik fout doe?

[code]-tags toegevoegd. Gelieve deze code tags te gebruiken ipv de [quote] tags (die zijn bedoelt voor het citeren van teksten). Alvast bedankt![/modedit]
Gewijzigd op 16/09/2014 21:39:58 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 05:05:28
 
Ivo P

Ivo P

16/09/2014 22:18:26
Quote Anchor link
order by in een update-query???
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2014 22:45:06
Quote Anchor link
precies die hele ORDER BY kan er uit. Dit gebruik je alleen in combinatie met een SELECT query

Toevoeging op 16/09/2014 22:55:34:

Je werkt met de verouderde mysql_ functies in plaats van de mysqli_ functies of PDO.
Ook één bepaald record uit een result trekken ($x) doet mij sterk denken aan een verkeerde aanpak. Om het database verkeer zo klein mogelijk te houden wil je alleen datgene in je result dat je ook werkelijk nodig hebt.
Mocht het zo zijn dat je ze allemaal netjes doorloopt gebruik dan gewoon een foreach (je kunt daar ook een tellertje inzetten mocht dat werkelijk nodig zijn)
Waarom MYSQL_QUERY() met hoofdletters? bestaat die functie ook?

Beetje chaotisch allemaal. Zou je niet nog eens de moeite nemen om te kijken hoe anderen dat doen?
 
Harry H Arends

Harry H Arends

16/09/2014 23:18:43
Quote Anchor link
Dit is een heeeel oud script dat sinds afgelopen week niet meer juist werkt.
Het opnieuw aanpakken is waarschijnlijk de juiste oplossing maar heb al een tijdje niets meer in SQL gedaan en zal dus het trukje opnieuw moeten leren.

Wat is een goede tutorial?
 
Willem vp

Willem vp

17/09/2014 01:12:47
Quote Anchor link
> order by in een update-query???

Ja, dat kan. ;-) Er zijn bepaalde situaties waarin de volgorde waarin je je updates uitvoert belangrijk is (om bijvoorbeeld duplicate keys te voorkomen, alhoewel je dat ook nog wel met een subquery zou kunnen doen).

Een situatie waarin ik me update/order by kan voorstellen is wanneer je een realtime-achtige omgeving hebt waarin je veel records moet updaten, maar waarin bepaalde records voorrang hebben. Je zou dan een priority-veld kunnen toevoegen en daarop sorteren, zodat records met een hoge prio als eerste worden bijgewerkt.

In het kader van dit topic is er een teller CompNo die bij elke iteratie van de while-loop wordt verhoogd. Als je geen ordered update zou doen, zou het resultaat van de update mogelijk heel anders zijn.
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/09/2014 10:55:46
Quote Anchor link
@Willem vp
Ik werk met drie tabellen, in de eerste staan gegevens van de paarden en in de tweede de gegevens van de ruiters.
Deze worden in een derde gecombineerd en dient er een startnummer worden toegekend.
Dit startnummer dient uitgegeven te worden op landen volgorde van de ruiter en dan op alfabetische volgorde van het paard. Daarom zit er een teller in.

Aangezien ik al bijna vier jaar niet meer naar dit script heb gekeken moert ik het wiel opnieuw uitvinden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.