Tabel updaten volgens bepaalde order

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »
Harry H Arends

Harry H Arends

16/09/2014 21:07:01
Quote Anchor link
Ik heb drie tabellen welke ik via een join op deze wijze lees:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sqlCombination = "
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*
    FROM FEIPerson AS person
    INNER JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    INNER JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    WHERE 2010Combination.is_nc = 'No'
    AND 2010Combination.is_waitingList = 'No'
    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC";

Nu moet er in de tabel 2010Combination iets aangepast worden in de volgorde zoals hierboven is aangegeven bij ORDER.
Dit probeer als volgt maar het werkt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
            while ($x < $numbercombination)
                {

                $combinationID = mysql_result($resultcombination,$x,"combinationID");
                echo "Counter = ".$x." - CompNo = ".$CompNo." - combinationID = ".$combinationID."<BR>";
                $combinationLocked=mysql_result($resultcombination,$x,"combinationLocked");
                if($combinationLocked == "No")
                    {

                    $sqlCombUpdate = "
                    UPDATE 2010Combination
                    SET compNumber ='"
.$CompNo."' ,combinationLocked='Yes'
                    WHERE combinationID= '"
.$combinationID."'
                    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC"
;
//                    echo $sqlCombUpdate."<BR>";
                    $resultcombupdate = MYSQL_QUERY($sqlCombUpdate) or die('Number UPDATE Combination Query failed: ' . mysql_error());
                    $CompNo++;
                    }

                $x++;
                }
// end while
?>

Een idee wat ik fout doe?

[code]-tags toegevoegd. Gelieve deze code tags te gebruiken ipv de [quote] tags (die zijn bedoelt voor het citeren van teksten). Alvast bedankt![/modedit]
Gewijzigd op 16/09/2014 21:39:58 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 05:57:10
 
Ivo P

Ivo P

16/09/2014 22:18:26
Quote Anchor link
order by in een update-query???
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2014 22:45:06
Quote Anchor link
precies die hele ORDER BY kan er uit. Dit gebruik je alleen in combinatie met een SELECT query

Toevoeging op 16/09/2014 22:55:34:

Je werkt met de verouderde mysql_ functies in plaats van de mysqli_ functies of PDO.
Ook één bepaald record uit een result trekken ($x) doet mij sterk denken aan een verkeerde aanpak. Om het database verkeer zo klein mogelijk te houden wil je alleen datgene in je result dat je ook werkelijk nodig hebt.
Mocht het zo zijn dat je ze allemaal netjes doorloopt gebruik dan gewoon een foreach (je kunt daar ook een tellertje inzetten mocht dat werkelijk nodig zijn)
Waarom MYSQL_QUERY() met hoofdletters? bestaat die functie ook?

Beetje chaotisch allemaal. Zou je niet nog eens de moeite nemen om te kijken hoe anderen dat doen?
 
Harry H Arends

Harry H Arends

16/09/2014 23:18:43
Quote Anchor link
Dit is een heeeel oud script dat sinds afgelopen week niet meer juist werkt.
Het opnieuw aanpakken is waarschijnlijk de juiste oplossing maar heb al een tijdje niets meer in SQL gedaan en zal dus het trukje opnieuw moeten leren.

Wat is een goede tutorial?
 
Willem vp

Willem vp

17/09/2014 01:12:47
Quote Anchor link
> order by in een update-query???

Ja, dat kan. ;-) Er zijn bepaalde situaties waarin de volgorde waarin je je updates uitvoert belangrijk is (om bijvoorbeeld duplicate keys te voorkomen, alhoewel je dat ook nog wel met een subquery zou kunnen doen).

Een situatie waarin ik me update/order by kan voorstellen is wanneer je een realtime-achtige omgeving hebt waarin je veel records moet updaten, maar waarin bepaalde records voorrang hebben. Je zou dan een priority-veld kunnen toevoegen en daarop sorteren, zodat records met een hoge prio als eerste worden bijgewerkt.

In het kader van dit topic is er een teller CompNo die bij elke iteratie van de while-loop wordt verhoogd. Als je geen ordered update zou doen, zou het resultaat van de update mogelijk heel anders zijn.
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/09/2014 10:55:46
Quote Anchor link
@Willem vp
Ik werk met drie tabellen, in de eerste staan gegevens van de paarden en in de tweede de gegevens van de ruiters.
Deze worden in een derde gecombineerd en dient er een startnummer worden toegekend.
Dit startnummer dient uitgegeven te worden op landen volgorde van de ruiter en dan op alfabetische volgorde van het paard. Daarom zit er een teller in.

Aangezien ik al bijna vier jaar niet meer naar dit script heb gekeken moert ik het wiel opnieuw uitvinden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.