Tabeloverstijgende variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »
Marc O

Marc O

27/11/2018 22:35:50
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben nieuw hier en ook nieuw in het gebruik van php-mysql.
Vandaar ook mijn volgende vraag: Ik heb twee tabellen gemaakt in mysql: 'registratie' (naw-gegevens) en 'onderhoud'. Op het moment dat ik een onderhoudsbeurt via een formulier wil toevoegen aan de database wil ik die koppelen aan een userid uit de registratietabel zodat ik later per userid alle onderhoudswerkzaamheden kan opvragen. Hoe krijg ik dat voor elkaar bij de inrichting van de tabellen?

Alvast hartelijke dank!

Marc
Gewijzigd op 27/11/2018 22:36:06 door Marc O
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 20:45:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2018 23:01:17
Quote Anchor link
Beide tabellen moeten overeenkomende gegevens hebben waarmee je ze koppelt.
Een gebruiker heeft na registratie altijd een uniek ID, en diezelfde ID hang je ook aan een onderhouds-record.

Vervolgens kan je met een JOIN in je query beide tabellen koppelen, zodat je bijvoorbeeld bij het ophalen van een onderhouds-record ook alle NAW-gegevens hebt van die persoon.

De relatie leg je dus sowieso vast op de plek waar je met de query de boel ophaalt.
Gewijzigd op 28/11/2018 10:01:11 door - Ariën -
 
Marc O

Marc O

27/11/2018 23:08:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 27/11/2018 23:01:17:
Beide tabellen moeten overeenkomende gegevens hebben waarmee je ze koppelt.
Een gebruiker heeft na registratie altijd een uniek ID, en diezelfde ID hang je ook aan een onderhouds-record.

Vervolgens kan je met een JOIN in je query beide tabellen koppelen, zodat je bijvoorbeeld bij het ophalen van een onderhouds-record ook alle NAW-gegevens hebt van die persoon.

De relatie leg je dus vast op de plek waar je met de query de boel ophaalt.



Dank Ariën. Dus in beide tabellen neem ik een identieke kolom 'userid' op.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/11/2018 23:18:28
Quote Anchor link
Met als verschil dat dit in de user tabel een "primaire sleutel" (primary key) is en in de onderhoudstabel een "verwijzende sleutel" (foreign key).

Als je een echte relationele database wilt opzetten (waarbij er echt een verband is tussen primaire en verwijzende sleutels) dan moet je dit ook tot uiting laten komen in de database engine. Dit is als het ware het type (MySQL) database wat bepaalt wat voor eigenschappen de database heeft (of kan hebben).

Voor relationele databases zou je eigenlijk de InnoDB engine moeten gebruiken. En vervolgens bij creatie van de tabellen de sleutels ook echt koppelen.

De default engine is vaak MyISAM. Deze engine ondersteunt geen foreign keys. Dit heeft tot gevolg dat tabellen letterlijk als los zand aan elkaar hangen. Bij (grote) administratieve systemen is het van groot belang dat alle data onderling blijft kloppen (dit wordt ook wel referentiële integriteit genoemd geloof ik). Ook wil je dat bepaalde wijzigingen in je database als één ondeelbare handeling plaatsvinden. Dit doe je in zogenaamde database transacties. Hiermee kun je batches queries uitvoeren op een zodanige manier dat deze of in het geheel plaatsvinden, of in het geheel niet. Dit draagt uiteraard verder bij aan het kloppend houden van alle data. Je wilt namelijk niet dat zo'n batch halverwege om wat voor reden dan ook crasht en dan maar de helft van alles queries is uitgevoerd. Ook voor database transacties heb je de InnoDB engine nodig.

Oftewel: wil je een echte relationele database --> gebruik de InnoDB database engine.
Gewijzigd op 27/11/2018 23:18:42 door Thomas van den Heuvel
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/11/2018 23:40:12
Quote Anchor link
Begin bij het begin :

https://www.datanamic.com/support/lt-dez005-introduction-db-modeling.html

Druk het af en je hebt een mooie handleiding.
 
Marc O

Marc O

27/11/2018 23:42:50
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 27/11/2018 23:18:28:
Met als verschil dat dit in de user tabel een "primaire sleutel" (primary key) is en in de onderhoudstabel een "verwijzende sleutel" (foreign key).

Als je een echte relationele database wilt opzetten (waarbij er echt een verband is tussen primaire en verwijzende sleutels) dan moet je dit ook tot uiting laten komen in de database engine. Dit is als het ware het type (MySQL) database wat bepaalt wat voor eigenschappen de database heeft (of kan hebben).

Voor relationele databases zou je eigenlijk de InnoDB engine moeten gebruiken. En vervolgens bij creatie van de tabellen de sleutels ook echt koppelen.

De default engine is vaak MyISAM. Deze engine ondersteunt geen foreign keys. Dit heeft tot gevolg dat tabellen letterlijk als los zand aan elkaar hangen. Bij (grote) administratieve systemen is het van groot belang dat alle data onderling blijft kloppen (dit wordt ook wel referentiële integriteit genoemd geloof ik). Ook wil je dat bepaalde wijzigingen in je database als één ondeelbare handeling plaatsvinden. Dit doe je in zogenaamde database transacties. Hiermee kun je batches queries uitvoeren op een zodanige manier dat deze of in het geheel plaatsvinden, of in het geheel niet. Dit draagt uiteraard verder bij aan het kloppend houden van alle data. Je wilt namelijk niet dat zo'n batch halverwege om wat voor reden dan ook crasht en dan maar de helft van alles queries is uitgevoerd. Ook voor database transacties heb je de InnoDB engine nodig.

Oftewel: wil je een echte relationele database --> gebruik de InnoDB database engine.


Ik heb het nagekeken maar er wordt een InnoDB-engine gebruikt dus dat zit wel goed. Echter nergens zie ik de optie om er een 'foreign' key van te maken en ook niet hoe ik deze kan koppelen aan de userid in de registratietabel. (zie afbeelding)

Heb je nog tips hiervoor?Afbeelding



Toevoeging op 27/11/2018 23:43:37:

Adoptive Solution op 27/11/2018 23:40:12:
Begin bij het begin :

https://www.datanamic.com/support/lt-dez005-introduction-db-modeling.html

Druk het af en je hebt een mooie handleiding.


DANK!
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2018 08:59:57
Quote Anchor link
Handig hoor, dat internet.

"phpMyAdmin tutorial: Setting up a foreign key constraint"

https://www.youtube.com/watch?v=A42FG4LzdbY
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.