tablerow variables vervangen door input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

20/11/2014 20:28:15
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

ik heb de volgende table:
<table>
<thead>
<tr><th>ID</th><th>Username</th><th>Level</th><th>opties</th></tr>
</thead>
<tbody>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach($this->users->list as $key => $value) {
 $tID = $value['id'];
 echo '<tr rel="' . $tID . '"><td>' . $tID . '</td><td>' . $value['username'] . '</td><td>' . $value['level'] . '</td><td><a href="nowhere2go" class="editUser" rel="' . $tID . '"><img.......></a></tr>';
}
?>

</tbody>
</table>

Nou wil ik bijv. dmv rel= te gebruiken in de td's aangeven wat het is, net als dat de tr[rel=1] staat voor de gehele rij van user id 1.

Dan zou ik graag o.a level willen vervangen door een input veld waar de id als value staat.

Is dat mogelijk ? (het moet wel alleen in die ene rij staan waar dus tr[rel=1] is.
In een functie als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('body').on('click', '.editUser', function (){
 var id = $(this).attr('rel');
}


Hoe kan ik meerdere rel attributen koppelen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('tr[rel="' + id + '"]td[rel="id"]').html('<input type="text" id="userid" value="' + id + '">');


heeft hier niet zo'n zin in. Maar ik denk dat dat ook inderdaad niet klopt ;D

Enig idee iemand ?
Gewijzigd op 20/11/2014 20:36:48 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:35:19
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:33:19
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2014 23:12:33
Quote Anchor link
Ik zie daar een ernstig misbruik van het href attribuut ....
Het rel attribuut is mider ersnstig maar tegenwoordig hebben we daar het data attribuut voor.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/11/2014 20:34:14
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 21:33:19:


Beste Frank,

inderdaad! Hier had ik eigenlijk nog helemaal niet aan gedacht, om het dubbel te doen.
Bedankt voor het voorbeeldje ! Dit is precies wat ik zocht :)

Ger van Steenderen op 20/11/2014 23:12:33:
Ik zie daar een ernstig misbruik van het href attribuut ....
Het rel attribuut is mider ersnstig maar tegenwoordig hebben we daar het data attribuut voor.

Waarom is dit misbruik ? Eigenlijk was dit niet precies mijn href, maar mijn href="editButton/' . $tID

De functie die ik hierin ook niet beschreven heb haalt de geklikte href op om te weten waar naartoe gepost moet worden, daarom staat er ook een return false; in.
Gewijzigd op 21/11/2014 20:37:48 door Dennis WhoCares
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 22:31:15
Quote Anchor link
Beetje overdreven om te stellen dat het misbruik is. Ik zou voor het data-id gekozen hebben als je zonder het href attribuut kon. Maar zover ik weet is deze echt verplicht en zou je hem in deze situatie een dummy waarde geven omdat hij helemaal geen dienst doet. Extra bytes voor jan joker dus, daarom heb ik hem gewoon gebruikt.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

30/11/2014 18:30:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 21:33:19:


Dit werkt geweldig :)

Echter probeer ik dit nu toe te passen op een pages beheer pagina.
Hier doe ik hetzelfde, alleen ... Heb ik een div met display:none waarin m'n textarea staat. (Binnen mn <form> elementen uiteraard.

Deze div wordt een popup waarmee ik een ckeditor bovenop het hele scherm toon. Na het sluiten van de div, kan ik dus pas mijn page opslaan.

Nu heb ik een probleem met het maken van een nieuwe pagina.

Deze form staat bovenaan m'n table

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<tbody>
        <tr><td>#<form action="insertPage" method="post"></td>
            <td><input type="text" name="new_page_title" style="width: 130px" maxlength="30"></td>
            <td><a href="#" class="openEditor" title="Open Pagina Editor"><img src="<?php echo URL; ?>views/admin/css/imgs/editor.png" alt="Open Pagina Editor" border="0" width="20" height="20"></a> <button href="#" class="openEditor">Editor</button></td>
            <td><input type="text" name="new_page_link" style="width: 80px" maxlength="16"></td>
            <td><select name="new_page_level" style="width: 80px"><?php echo $levels; ?></td>
            <td><select name="new_page_file" style="width: 80px"><option value="0">Nee</option><option value="1">Ja</option></select></td>
            <td style="text-align: center"><input type="submit" value="" class="addButton"><div id="newPageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="newTextarea" class="ckeditor" name="new_page_content" style="width: 100%; height: 100%"></textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form></td>
        <tr>
        <tr><td colspan="7"></td></tr>
    </tbody>


Waarin ook weer deze verborgen div in zit. Nou is het probleem, de 1e keer dat ik op m'n newButton klik om te versturen, krijg ik de melding vanuit m'n controller dat new_page_content geen inhoud bevat. (In m'n post php heb ik controle of new_page_content groter is dan 1 karakter)
Als ik daarna gewoon nog een keer druk, gaat het wel goed.

Terwijl het aanpassen van m'n pages weer wel in 1 keer goed gaat. :-/

Iemand enig idee hoe dit komt?

hieronder m'n jQuery.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    $('form').submit(function(event){
        event.preventDefault();
        var id = $(this).attr('rel');
        
        var url = $(this).attr('action');
        var data = $(this).serialize();
        var success = 'false';
        
        $.post(url, data, function(o) {
            if(o.result === 'true') {
                if(url === 'insertPage') {
                    showAlert('success','Success!','De pagina is succesvol toegevoegd.<br>Moment geduld, de pagina wordt vernieuwd.');
                    success = 'true';
                } else {
//De code hierin doet er nu niet toe, is voor update van een pagina.
                }
            } else {
                showAlert('danger','Fout!',o.msg);
            }
        }, 'json');
        
        if(url === 'insertPage' && success === 'true') {
            setTimeout(function(){ window.location.href = 'http://localhost/admin/pages'; }, (2500));
        }

    });


Om het even nog makkelijk te houden heb ik voor een nieuwe pagina doe ik nog geen jQuery code gedaan voor het toevoegen aan de tabel. Alleen een reload van de pagina aan het einde van de code.
Gewijzigd op 01/12/2014 19:17:31 door Dennis WhoCares
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

01/12/2014 19:01:33
Quote Anchor link
bump
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 19:53:26
Quote Anchor link
Hoe doe je het met de update dan? Via de save button van CKE?
Het is even geleden, maar volgens mij moet je de gegevens ophalen met ckEditor.getData() als je buiten CKE om wilt werken.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

01/12/2014 20:24:20
Quote Anchor link
Hoi Ger,

nee niet met de update button van CKEditor, maar ook met een input type="submit" button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
foreach($this->pagesList as $key => $value) {
        $editContent = '<a href="' . $value['page_id'] . '" class="openEditor" title="Open Pagina Editor"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/editor.png" alt="Open Pagina Editor" border="0" width="20" height="20"></a> <button href="' . $value['page_id'] . '" class="openEditor">Editor</button>';
        $tTitle = strip_tags($value['page_title']);
        $tContent = strip_tags($value['page_content']);
        if(strlen($tTitle) > 13)
            $tTitle = substr($value['page_title'], 0, 13) . '&hellip;';
        if(strlen($tContent) > 25)
            $tContent = substr($tContent, 0, 25) . '&hellip;';
        if($value['page_file'] == 1) {
            $tContent = 'Hardcoded pagina';
            $editContent = 'Contacteer developer.';
        }

        echo '<tr id="static' . $value['page_id'] . '">
                    <td>' . $value['page_id'] . '</td>
                    <td>' . $tTitle . '</td>
                    <td>' . $tContent . '</td>
                    <td>' . $value['page_link'] . '</td>
                    <td>' . $value['page_level'] . '</td>
                    <td>' . $isHardcoded[$value['page_file']] . '</td>
                    <td><a href="' . $value['page_id'] . '" class="edit" title="Pagina Wijzigen"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/edit.png" alt="Pagina Wijzigen" border="0" width="20" height="20"></a> &nbsp;
                <a href="' . $value['page_id'] . '" class="delete" title="Pagina Verwijderen"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/delete.png" alt="Pagina Verwijderen" border="0" width="20" height="20"></a></td>
             </tr>
            
            <form action="updatePage" method="post" id="editForm" rel="' . $value['page_id'] . '"><tr id="edit' . $value['page_id'] . '" class="editRow">
                    <td><input type="hidden" name="page_id" value="' . $value['page_id'] . '">' . $value['page_id'] . '</td>
                    <td><input type="text" name="page_title" value="' . $value['page_title'] . '" maxlength="30" style="width: 180px"></td>
                    <td>' . $editContent . '</td>
                    <td><input type="text" name="page_link" value="' . $value['page_link'] . '" maxlength="16" style="width: 80px"></td>
                    <td><select name="page_level" style="width: 80px">' . str_replace('value="' . $value['page_level'] . '"', 'value="' . $value['page_level'] . '" selected', $levels)  . '</select></td>
                    <td><select name="page_file" style="width: 80px">' . str_replace('value="' . $value['page_file'] . '"', 'value="' . $value['page_file'] . '" selected', $hardcoded)  . '</select></td>
                    <td><input type="submit" name="" value="" class="saveButton"> &nbsp;
                        <a href="' . $value['page_id'] . '" class="cancel" title="Annuleren"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/cancel.png" alt="Annuleren" border="0" width="20" height="20"></a></td>
             </tr><div id="pageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="textarea" class="ckeditor" name="page_content" style="width: 100%; height: 100%">' . $value['page_content'] . '</textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form>';
    }
Gewijzigd op 01/12/2014 20:25:36 door Dennis WhoCares
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 21:20:12
Quote Anchor link
Ik zie geen textarea in je formulier
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

02/12/2014 06:58:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 01/12/2014 21:20:12:
Ik zie geen textarea in je formulier


Hoi Ger,

de allerlaatste regel van de foreach, die zit ook in zo'n "popup" div.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
......
</tr><div id="pageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="textarea" class="ckeditor" name="page_content" style="width: 100%; height: 100%">' . $value['page_content'] . '</textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form>


EDIT
Ger van Steenderen op 01/12/2014 19:53:26:
Het is even geleden, maar volgens mij moet je de gegevens ophalen met ckEditor.getData() als je buiten CKE om wilt werken.

Hey Ger, bedankt voor de tip! Inderdaad als ik de ckeditor als var initialiseer met de replace, kan ik mbv de update een andere var invullen met de data.

Naderhand kan ik dus zoals je al zei met die var.getData() de inhoud van die ckeditor overnemen! :D
Gewijzigd op 02/12/2014 19:31:05 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.