talenbox tijdelijk verbergen op bladzijde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Douma

Jan Douma

19/07/2007 23:28:00
Quote Anchor link
Probleemdefinitie:
Op mijn website kan je 5 talen kiezen
De site start op standaard in de nederlandse taal

Ik klik op een link op de (nederlandse)homepage en krijg(ga) naar een overzicht van merken en produktcategorien

Prima..alleen als er iemand nu één v.d andere 4 talen zou kiezen in de talenbox .. komt er een foutmelding en verdwijnt dus de hele website

Nou dat wil ik niet hebben natuurlijk...

Komt er gewoon op neer dat de talenbox moet verdwijnen als ik op de link klik die de merken en productcategorien bladzijde opent

==========================================
meer info:
Om een idee te krijgen heb ik hier een code voorbeeld
Hier word een nieuwe box getoond als er een bepaalde taal gekozen word


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Open catalog/includes/column_right.php and find this code in line 13:
require(DIR_WS_BOXES . shopping_cart.php');
Immediately below it add the call for your box, specifying the correct lan-guages_id of your customer group in the "if" clause:
if ($languages_id == '1') include(DIR_WS_BOXES
.'information_english_only.php');


============================================
Mijn idee:
De talenbox op mijn website staat ook op de column_right.php ( via een include )

Ik moet dus de talenbox uitschakelen als er op de link geklikt word en naar de merken/productcategorieenbladzijde geschakled word ( de talenbox is nu dan verdwenen )

Dus voorwaarde is dat de merken/productblz is geschakeld(geactiveerd)
voordat de talenbox kan vervallen

Volgens mij heeft iedere blz een variabele naam , maar hoe dat nu precies met een if-statement werkt?

Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Douma
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 15:06:43
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/07/2007 23:34:00
Quote Anchor link
Die colum_right.php wordt dus op elke pagina geinclude? Haal het gedeelte met de talenbox daaruit en zet die in een los bestand. Dat bestand include je dan niet op de pagina's waar je geen talenbox wilt zien.
 
Jan Douma

Jan Douma

20/07/2007 00:55:00
Quote Anchor link
Hoi,

Nou de talenbox word weer geincluded in de colum_right.php ...

Er zijn misschien wel 20 verschillende schermen op de website die de colum_right.php en de talenbox includen

Juist het scherm met het merken/produktcategorie overzicht dáár moet de talenbox niet te zien zijn

Jan
 
Jan Douma

Jan Douma

20/07/2007 01:36:00
Quote Anchor link
in de column_right.php word de talenbox geincluded volgens..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (substr(basename($PHP_SELF), 0, 8) != 'checkout') {
    include(DIR_WS_BOXES . 'languages.php');
    include(DIR_WS_BOXES . 'currencies.php');


Wat die voorwaarde precies betekent is me niet duidelijk voor de talenbox, maar er moet een voorwaarde komen die de talenbox op een bepaalde webbladzijde niet laat zien

Jan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/07/2007 06:40:00
Quote Anchor link
Dan wordt het zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $pag
= substr(basename($PHP_SELF), 0, 8);
    if ($pag != 'checkout') {
        if ($pag != 'merken') { // verander 'merken' in jouw paginanaam
            include(DIR_WS_BOXES . 'languages.php');
        }

        include(DIR_WS_BOXES . 'currencies.php');
    }

?>
 
Jan Douma

Jan Douma

20/07/2007 10:46:00
Quote Anchor link
Heb het veranderd, maar het is nog steeds de oude situatie
Voor de duidelijkheid de volledige blz column_right.php hieronder

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
/*
  $Id: column_right.php,v 1.17 2003/06/09 22:06:41 hpdl Exp $

  osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
  http://www.oscommerce.com

  Copyright (c) 2003 osCommerce

  Released under the GNU General Public License
*/


  require(DIR_WS_BOXES . 'shopping_cart.php');

  if (isset($HTTP_GET_VARS['products_id'])) include(DIR_WS_BOXES . 'manufacturer_info.php');

  if (tep_session_is_registered('customer_id')) include(DIR_WS_BOXES . 'order_history.php');

  if (isset($HTTP_GET_VARS['products_id'])) {
    if (tep_session_is_registered('customer_id')) {
      $check_query = tep_db_query("select count(*) as count from " . TABLE_CUSTOMERS_INFO . " where customers_info_id = '" . (int)$customer_id . "' and global_product_notifications = '1'");
      $check = tep_db_fetch_array($check_query);
      if ($check['count'] > 0) {
        include( DIR_WS_BOXES . 'best_sellers.php');
      }
else {
        include( DIR_WS_BOXES . 'product_notifications.php');
      }
    }
else {
      include( DIR_WS_BOXES . 'product_notifications.php');
    }
  }
else {
    include( DIR_WS_BOXES . 'best_sellers.php');
  }


  if (isset($HTTP_GET_VARS['products_id'])) {
    if (basename($PHP_SELF) != FILENAME_TELL_A_FRIEND) include(DIR_WS_BOXES . 'tell_a_friend.php');

  }
else {
    include(DIR_WS_BOXES . 'specials.php');
  }

  require(DIR_WS_BOXES . 'whats_new.php');// toegevoegd door mij
  //require(DIR_WS_BOXES . 'reviews.php');

  //if (substr(basename($PHP_SELF), 0, 8) != 'checkout') { // uitgezet en vervangen door ander if statement : uitzetten talenbox tbv merken/produktcategorienoverzicht
    //include(DIR_WS_BOXES . 'languages.php');
    //include(DIR_WS_BOXES . 'currencies.php');
  //}

  
  $pag = substr(basename($PHP_SELF), 0, 8);
    if ($pag != 'checkout') {
        if ($pag != 'all_manufacturers_categories') { // verander 'merken' in jouw paginanaam
            include(DIR_WS_BOXES . 'languages.php');
        }

        include(DIR_WS_BOXES . 'currencies.php');
    }

  
?>



Ik vraag me af hoe de paginaopbouw van all_manufacturers_categories.php in zijn werk gaat ?

Het if statement controleert of er een blz all_manufacturers_categories.php bestaat en probeert dan de talenbox uit te schakelen

Is dit niet te laat ? ... de blz all_manufacturers_categories.php is er al met de talenbox en nu moet de talenbox weer verdwijnen

Jan
 
Jan Douma

Jan Douma

21/07/2007 01:21:00
Quote Anchor link
waarom het hierboven niet werkt

Een andere aanpak zou zijn die te gebruiken als er een box toegevoegd zou worden en hiervoor de language id gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
Open catalog/includes/column_right.php and find this code in line 13:
require(DIR_WS_BOXES . shopping_cart.php');
Immediately below it add the call for your box, specifying the correct lan-guages_id of your customer group in the "if" clause:
if ($languages_id == '
1') include(DIR_WS_BOXES
.'
information_english_only.php');
?>


De website staat standaard in de nederlandse taal met id= 48

dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
Open catalog/includes/column_right.php and find this code in line 13:
require(DIR_WS_BOXES . shopping_cart.php');
//Immediately below it add the call for your box, specifying the correct lan-//guages_id of your customer group in the "if" clause:
if ($languages_id == '
1') // include(DIR_WS_BOXES
.languages.php'
);
?>


eens kijken of het zo lukt ..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Douma
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.