T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:29:00
Quote Anchor link
Wat houd:
T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
Precies in?
Wat voor teken is het?
Kan het op Google niet vinden
Als ik het menselijk ontcijfer lijkt het me een verkeerd ingekapselde string.
Quote:
<a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'

Heeft het dus te maken met het dikgedrukte stukje?
En wat moet ik er aan doen?
Groet
Edit:

Er staat achter id. eerst een dubbel aanhalingsteken (") en daarna een enkele (')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 02:38:22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:39:00
Quote Anchor link
Post ook eens de omliggende regels van je code. Het heeft inderdaad te maken met een string op een plaats waar PHP het niet verwacht. Maar zonder je code is het niet te zien.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo "?><a href='bewerk_vak.php?bewerk=".$list->id."'>Wijzig</a> | <?php";
echo "?><a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'>Verwijder</a> | <?php";
echo "?><a href='toevoegen_cijfer.php?vak=".$_GET['vak']."'>Voeg cijfer toe</a> | <?php";
echo "?><a href='overzicht.php'>Overzicht vakken</a><br><br><?php";
}

?>

Het ziet er zo erg onhandig uit, maar anders moet ik veels te veel escapen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:48:00
Quote Anchor link
Hoezo echo je < ?php en ?>

Gebruik daarnaast enkele quotes als je iets echoed, valide HTML vereist namelijk dubbele quotes rond zijn attributen. Op die manier hoef je die niet te escapen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


Werkt het zo wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:56:00
Quote Anchor link
unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' on line 13
en dat is de 1e echo, maar denk dat ze dan in alle echo's zitten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:00:00
Quote Anchor link
Hoogstwaarschijnlijk ben je dan al ergens voor deze code de fout in gegaan. Je zult ergens een ; oid vergeten zijn.

Er zitten in ieder geval geen fouten in het bovenstaande stukje.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak.";
?>
</h2>
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="
bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="
bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="
toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="
overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>

Bovenstaand stukje
Stukje verder daaronder lukt het wel.
Maar hier krijg ik, nadat ik de if heb ingevoegd, steeds problemen.

Config.php is volgens mij niks fout aan maar toch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$host
= "xxx";
$user = "xxx";
$pass = "xxx";
$db = "xxx";

mysql_connect($host,$user,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($db);

if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == "xx.xx.xx.xx") {
$admin = 1;
}

else{
$admin = 0;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:04:00
Quote Anchor link
En hier bewijst het voordeel van het gebruikt van een goede editor met highlight functie zich maar weer eens: kijk maar eens naar de kleurtjes, je ziet dat het na regel 8 fout gaat.

En ja hoor, de laatste . en " op regel 8 zijn overbodig. Waarom sluit je daarnaast php af om alleen die ene </h2> weer te geven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak."</h2>";

if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


ps. Waar is je foutafhandeling gebleven? Waar controleer je of je query wel gelukt is? Je hebt namelijk de zekerheid dat een query altijd KAN mislukken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Editor met highlight gebruik ik ook ;) maar zag er goed uit.
Maar bedankt in ieder geval. Ik krijg nu geen parse error meer
En ik ben vandaag in een zeer slechte PHP vorm, vandaar dat ik me maar op andere manieren probeer te redden.
Maar nog steeds werkt het niet goed.
Normaal hoort hier gewoon het vak en de leraar te staan, nu dus niet:
Vak ".$list->vak."
Leraar ".$list->leraar."
En dit staat er nog los onder:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:13:00
Quote Anchor link
Quote:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }

Dit is sowieso echt nutteloos en kan direct de prullenbak in.

Waarom het vak en de leraar niet weergegeven worden kan ik zo natuurlijk niet zien. Ik neem aan dat de variabelen het uiteindelijke resultaat zijn van een mysql query. Foutafhandeling zal hier waarschijnlijk weer het grote woord zijn, controleer of je query wel gelukt is. Controleer of de variabelen wel bestaan etc.

Zet dit ook eens boven aan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Ga er wel een keer mee verder als ik wel weer een goede 'PHP dag' heb ;-)
Dan maar over op het leren van de Franse taal...
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
Alles heeft gewerkt totdat ik wat 'IP beveiliging' ging inbouwen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

04/12/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Quote:
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
En dan:
Quote:
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);

Het kan aan mij liggen, maar ik zie nergens in jouw code dat jij controleert of de query wel is gelukt.

Verder slaat de naam $query nergens op, in deze variabele staat helemaal geen query. Het gaat om een resultset, $result is dus een veel betere naam. Vervolgens controleer je of deze TRUE of FALSE is en je weet of de query is gelukt of mislukt.

En een query kan ALTIJD, op ieder ongewenst moment, mislukken! Deze controle mag dus nooit ontbreken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.