Test of JavaScript beschikbaar is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan de Vrije

Jan de Vrije

01/05/2006 13:04:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik in PHP testen, of JavaScript beschikbaar is? Indien niet beschikbaar, dan ga ik een waarschuwingspagina weergeven, anders een javascript regels erbij zetten in HTML output.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:38:17
 
Eris -

Eris -

01/05/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Nee gaat niet
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

01/05/2006 13:09:00
Quote Anchor link
Ook niet via <script> en <noscript>?
 
Marien xD

Marien xD

01/05/2006 13:49:00
Quote Anchor link
dan moet je met javascript een actie uitvoeren die in php registeerbaar is. Dus als die niet geregisteerd word kan je er vanuit gaan dat de user geen javascript ondersteuning heeft... (denk hierbij aan een redirect o.i.d.)
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

01/05/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik checken, of een user wel of geen javascript ondersteuning heeft? Kan iemand mij een voorbeeld geven?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2006 15:12:00
Quote Anchor link
Waarom met PHP?
Inderdaad met <noscript></noscript>
Dit zet je gewoon op de plek van je javascript, bijvoorbeeld een alternatief indien mogelijk.
 
Marien xD

Marien xD

01/05/2006 15:13:00
Quote Anchor link
ik gaf je een opzet maarja hierkomt die:

<script language="javascript">
window.location.href='check.php?javascript=1'
</script>
<noscript>
<a href="check.php?javascript=0">Klik hier om verder te gaan</a>
</noscript>

In je check.php doe je eventueel nadat je het nodige gedaan heb een header('Location:juistepagina.php'); Zo ziet bijna niemand jouw check...
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

01/05/2006 15:22:00
Quote Anchor link
Wauw, wat een eenvoudige oplossing! Héél hartelijk bedankt voor jouw slimme olossing!
 
Marien xD

Marien xD

01/05/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Wauw ik voel me vereerd :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2006 15:36:00
Quote Anchor link
Een punt, gebruik dan bij HTML ipv een link een meta refresh, dan merkt de bezoeker er sowieso niks van :)
 
Marien xD

Marien xD

01/05/2006 16:02:00
Quote Anchor link
@ willemjan
Die had ik zelf ook nog niet door, maar dat is inderdaad een goede oplossing (Y)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.