Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »
Remko

remko

15/02/2008 13:44:00
Quote Anchor link
ik heb een probleem.
de tekst wordt gehaald uit de database en neergezet op de pagina waar ik 'm wil hebben. maar, omdat dit nogal een grote tekst is, wil ik de tekst een bepaalde breedte en hoogte meegeven. het is in php en d.m.v. nl2br zorgt de tekst ervoor dat het gewoon met kladblok ge-edit kan worden bijvoorbeeld en toch 'enters' te zijn krijg.

hoe krijg ik mijn tekst in een borden van 1000 breed en 400 hoog? zonder dat de rest aangetast wordt. de mensen moeten het niet kunnen editen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?     //import nieuwsitem
    
$sql = "
    SELECT
        message
    FROM
        personeel_nieuws"
;
        
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        
    
        echo nl2br($row['message']);
       }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remko
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 16:00:10
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Zet de tekst gewoon in een div die je een bepaalde breedte en hoogte meegeeft en zet vervolgens de overflow property op 'auto'.

Een voorbeeldje van zo'n divje zie je bijvoorbeeld in dit scriptje.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 13:53:00
Quote Anchor link
Wanneer je de tekst in een <textarea> zet, wil je géén nl2br() gebruiken. Doe je dat wel, dan krijg je namelijk <br> als tekst in je textbox te zien en niet een line break. Een <texteara> vertaalt een line break (enter) namelijk zelf wel naar een correcte line break.
 
Remko

remko

15/02/2008 14:01:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.02.2008 13:53:
Wanneer je de tekst in een <textarea> zet, wil je géén nl2br() gebruiken. Doe je dat wel, dan krijg je namelijk <br> als tekst in je textbox te zien en niet een line break. Een <texteara> vertaalt een line break (enter) namelijk zelf wel naar een correcte line break.

ja, dat heb ik meegemaakt inderdaad. maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken. ik moet voor mijn baas een kladblok achtig invoer veld hebben (wat ik heb) en als hij op opslaan klikt moet het dus te zien zijn voor zijn personeel. nou lukt dat ook. alleen, hij gaat niet uit zichzelf een </br> schrijven.
het moet eigenlijk net zo letterlijk werken als waarmee ik nu dit bericht schrijf. ik kan nu vrijuit typen en dan komt het goed te staan op de site. dat moet ik hebben.
is er geen code die ik mee kan geven om borders te noteren en tevens gebruik kan maken van nl2br, maar dan zonder textarea en css?
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 14:03:00
Quote Anchor link
remko schreef op 15.02.2008 14:01:
maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken.
Dom, heel erg dom. Meer valt er niet van te zeggen.

Het is gewoon fout PUNT.
 
Remko

remko

15/02/2008 14:06:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.02.2008 14:03:
remko schreef op 15.02.2008 14:01:
maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken.
Dom, heel erg dom. Meer valt er niet van te zeggen.

Het is gewoon fout PUNT.

ja maar wat moet ik dan doen?
ik kan ook geen textarea gebruiken, want dan krijgen de gebruikers ook een soort kladblokje voor hun neus met die tekst. deze kunnen ze dan ook naar hartenlust editen en dat wil ik juist niet. 0_0

er bestaat toch wel een stukje code om het editen van een textarea tegen te gaan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door remko
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Met mijn reactie doe je verder niets? Het zou wel eens heel goed kunnen zijn wat je zoekt...

ps.
Quote:
maar dan zonder (...) en css?
Je wilt hier juist css voor gebruiken. Dit heeft namelijk alles te maken met de layout en opmaak van jouw weer te geven tekst!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Remko

remko

15/02/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 15.02.2008 14:09:
Met mijn reactie doe je verder niets? Het zou wel eens heel goed kunnen zijn wat je zoekt...

jawel, die heb ik ook al geprobeerd toe te passen. maar volgens mij staat er de hele code van de hele pagina en niet alleen dat tekstvakje.
in principe is dat wat ik bedoel, alleen zie ik niet de specifieke code voor alleen dat tekstvakje en wat er bijhoort.

ben nog n00b, dus hulp is gewenst :)
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Wat is 'een soort kladblokje' ?

In een browser gebruik je een texteara om tekst in te voeren en te bewerken. Hierbij kun je meerdere regels tonen, dat is met <input type="text" /> niet mogelijk. In een texteara kun je inderdaad editen, dat is een eigenschap van deze tag. Wanneer een user niet mag editen, toon je de boel gewoon als tekst en ben je klaar. Dán heb je wel de functie nl2br() nodig, die gebruik je om correcte html-linebreaks aan te maken.

De functie nl2br() zet de html-tag <br /> (of een variant daar op) in je tekst. Dit wil je nooit en te nimmer in je database opslaan, het verknalt de data. De data wordt hiermee onbruikbaar voor andere toepassingen dan html.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Het zijn nog geen 100 regels code, als je daar nou eens zelf mee ging spelen en uitzoeken welke regels dat tekstvak verzorgen...

Tip: een deel bevindt zich tussen de <style> tags en het andere deel staat op regel 85. Die twee delen hebben ook een bepaald woord dat overeenkomt. Zo, nu heb ik volgens mij wel voldoende gezegd...
 
Stijn

Stijn

15/02/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Anders implementeer je een editor zoals FCKeditor....

tis maar een idee en krijg je volgensmij uit wat je wilt...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 15:05:00
Quote Anchor link
@Stijn: als je goed leest zie je dat hij daar niet naar op zoek is. Hij zoekt alleen een manier om de reeds ingevoerde teksten weer te geven in een vak met bepaalde afmetingen...
 
Stijn

Stijn

15/02/2008 15:14:00
Quote Anchor link
ooh sorry dan heb ik het inderdaad verkeerd begrepen...
dan is de tekst in een div plaatsen inderdaad de beste oplossing..

wat bedoel je met ik krijg de hele code in het vakje?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.