thums up scriptje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray de graaf

ray de graaf

14/04/2013 20:28:11
Quote Anchor link
Hallo allemaal

ik heb wat uitleg nodig bij het volgende..

ik heb een script uit een tutorial van ssdtutorials.com die je laat stemmen, duim omhoog of omlaag

het script haalt comments uit een db waar je op kan stemmen.
dit werkt prima, maar nu wil ik het gebruiken op een andere pagina maar dat is een probleem, het gaat dan om een pagina die met $_GET alle gegevens ophaald van het desbetreffende event in dit geval

de code uit de tut geeft alles weer waar in de DB active=1 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<div id="wrapper">

    <p><a href="#" class="reset">Reset</a></p>
    
    <div id="comments">
        
        <?php if (!empty($posts)) { ?>
        
            <?php foreach($posts as $row) { ?>
            
                <div class="comment">
                    
                    <p><?php echo htmlentities(stripslashes($row['comment'])); ?></p>
                    <?php echo $objRate->buttonSet($row['id']); ?>
                </div>
            
            <?php } ?>
        
        <?php } else { ?>
            <p>There are currently no comments.</p>
        <?php } ?>
        
    </div>

</div>


de code die het ophaald is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
ublic function getPosts() {
        if ($this->objDb == null) {
            $this->connect();
        }
        $sql = "SELECT *,
                DATE_FORMAT(`date`, '%d/%m/%Y') AS `date_formatted`
                FROM `{$this->_table_1}`
                WHERE `active` = 1
                ORDER BY `date` DESC";
        $statement = $this->objDb->query($sql);
        return $statement->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);            
    }
    
    
    
    
    
    
    public function getPost($id = null) {
        if (!empty($id)) {
            if ($this->objDb == null) {
                $this->connect();
            }
            $sql = "SELECT *
                    FROM `{$this->_table_1}`
                    WHERE `id` = ?";
            $statement = $this->objDb->prepare($sql);
            $statement->execute(array($id));
            return $statement->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
        }
    }
    


ik wil slechts de 1x de button met duimpjes weergeven met het id van de pagina die dan weergegeven is, bijv profiel?id=12 maar ik krijg het niet voor elkaar

ik hoop dat iemand mij opweg kan helpen.

ik dacht zelf ik plaats gewoon dit op de pagina waar ik alle content van het event laad
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php echo $objRate->buttonSet($row['id']); ?>

// dit zijn trouwens de variabelen voor $posts etc
// $objRate = new Rate();
// $posts = $objRate->getPosts();


de site waar ik de tut vandaan heb werkt met een andere php manier dan ik nu aan het leren ben, met PDO enzo vandaar dat ik het niet zo goed snap allemaal!

Toevoeging op 14/04/2013 20:42:24:

Ray de graaf op 14/04/2013 20:28:11:
voorbeeld: http://www.dataevents.nl/index3.php


waar moet het komen(bijvoorbeeld):

http://www.dataevents.nl/profiel.php?id=78

ben er al heel de dag mee bezig, maar kom er niet uit!
Gewijzigd op 14/04/2013 20:33:59 door Ray de graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 11:45:10
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 20:55:28
Quote Anchor link
je hebt hiervoor 2 paginas nodig

index.php ( waar de pijltjes op staan )
thums_handelaar.php ( dat update en ophaalt )

je haalt alles op met een jquery load.

op de index.php staat bevoorbeeld
<div id="id_van_het_bericht" class="thums"></div>

je doet voor iedere div met "thums" als class een load voor de gegevens en iedere load geeft dan terug zoiets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="left omhoog">7 goed</div><div class="right omlaag">9 fout</div>


bij iedere kant "left" of "right" doe je bij een klik ook weer een verzoek naar dat schript maar dan met er omhoog of omlaag achter

dus "load('thums_handelaar.php?id=id_van_het_bericht') bij de ophaal verzoek
dus "load('thums_handelaar.php?id=id_van_het_bericht&omhoog') bij een duim omhoog
dus "load('thums_handelaar.php?id=id_van_het_bericht&omlaag') bij een duim omlaag

nadien controleer je of je een omhoog of omlaag hebt waarna je de database update en NADIEN de nieuwe gegevens ophaalt
Gewijzigd op 14/04/2013 20:59:25 door php knipper
 
Ray de graaf

ray de graaf

14/04/2013 21:00:32
Quote Anchor link
Ik heb volgens mij al het idee wat jij bedoeld:

want in heb in de pagina http://www.dataevents.nl/profiel.php?id= bovenin een
require_once(''); met daarin een class die alle verwerking doet

alleen de div met die button krijg ik dus niet los weergegeven op de profiel.php
Gewijzigd op 14/04/2013 21:05:18 door ray de graaf
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 21:01:14
Quote Anchor link
wat snap je niet?
 
Ray de graaf

ray de graaf

14/04/2013 21:05:51
Quote Anchor link
Php knipper op 14/04/2013 21:01:14:
wat snap je niet?


het kwam gewoon een beetje laat binnen heb me post aangepast!
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 21:08:19
Quote Anchor link
de manier van werken hoe ik het zeg is werken met jquery en "require_once('')" is php

het verwerken en ophalen gebeurt php

het posten en het weergeven gebeurt met jquery
 
Ray de graaf

ray de graaf

14/04/2013 21:11:40
Quote Anchor link
Php knipper op 14/04/2013 21:08:19:
de manier van werken hoe ik het zeg is werken met jquery en "require_once('')" is php

het verwerken en ophalen gebeurt php

het posten en het weergeven gebeurt met jquery


hmm daar heb ik weinig kaas van gegegeten ben nu php aan het leren, ik ga opzoek naar een tut erover!
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 21:14:18
Quote Anchor link
mijn kennis is ook niet veel maar met de juiste functies kom ik er meestal uit.
 
Ray de graaf

ray de graaf

14/04/2013 21:26:54
Quote Anchor link
Php knipper op 14/04/2013 21:14:18:
mijn kennis is ook niet veel maar met de juiste functies kom ik er meestal uit.


Op deze pagina heb ik alles weergegeven:

http://www.dataevents.nl/index3.php (werkt gewoon goed allemaal)

Dan kan het toch nooit zo zijn dat op

http://www.dataevents.nl/profiel.php?id=*

ik hele andere code moet gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.