tien rijen opvragen en weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

19/02/2009 12:09:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil de 10 nieuwste gegevens opvragen uit mijn database en die vervolgens weergeven in een tabel. Zodat ik niet telkens alles hoef op te vragen wat onnodig is. Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:22:26
 
Gerben G

Gerben G

19/02/2009 12:13:00
Quote Anchor link
in je sql query LIMIT 0,10 gebruiken

Edit
Dus:
SELECT ... FROM tableName ORDER BY .. DESC LIMIT 0,10
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben G
 
Danny

Danny

19/02/2009 12:16:00
Quote Anchor link
(y) bedankt!
 
Frank -

Frank -

19/02/2009 13:27:00
Quote Anchor link
Tip: Gebruik OFFSET wanneer je offset bedoelt:

LIMIT 10
OFFSET 0

Dat is een stuk duidelijker dan een LIMIT waarmee je zowel offset als limit bedoelt maar waarbij de ene keer wel een offset heeft en de andere keer niet en waarbij de ene keer de eerste parameter de offset is maar de andere keer de limit, dan raak je het spoor bijster. MySQL ondersteunt deze syntax al sinds versie 4.1 en die is al antiek.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.