toegang via klasse

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Zackat

zackat

23/11/2005 12:12:00
Quote Anchor link
Ben een beetje aan het knutselen met classes. (mijn eerste)
Heb er nu een voor toegang en verbinding met database. Met heel veel commentaar er tussen. (anders snap ik er zelf niks meer van ;-) )

Deze probeer ik te testen door verkeerde $host, $user, $dbnaam etc in te vullen om te kijken of ik een foutmelding krijg of dat de verbinding gelukt is. Wat ik ook invul, ik krijg geen foutmelding.

Iemand die me kan uitleggen wat ik hier fout doe?
thanks

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> New Document </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
dit is begin test toegang<br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
//--D E  K L A S S E  T O E G A N G ---------------------------------------------
class toegang {

//-- De variabelen nodig voor toegang velenen tot MySQL
//-- en die bij de klasse horen

var $user="xxx";            //gebruikersnaam    
var $password="xxx";        //wachtwoord
var $host="localhost";        //naam van computer
var $dbnaam="xxx";            //naam van database

//-- Declaratie overige variabelen

var $db_verbinding=false;    //resultaat van verbinding
var $sql_resultaat=false;    //resultaat opgegeven SQL opdracht



//--V E R B I N D I N G -------------------------------------------------------
    //-- Bij het aanroepen van een klasse
    //-- wordt een functie met hetzelfde naam
    //-- in de klasse direct uitgevoerd (constructor).
    //-- functie toegang wordt dus direkt uitgevoerd
    //-- die de functie verbinden aanroept voor
    //-- het totstand brengen van de verbinding
    //-- met de database.
    
    //--Constructor

    function toegang() {
        //--functie verbinden wordt in het begin uitgevoerd bij
        //--aanroep van deze klasse
        //--daarbij vormt "$this->" een sleutelwoord.
        //--sleutelwoord geeft daarbij toegang tot
        //--alle opgenomen variabelen en functies.

        $this->verbinden();
    }

    
    //--Als er nog geen verbinding is met de database
    //--deze aanmaken en als standaard opnemen.

    function verbinden() {
        if($this->$db_verbinding=false){    //--bij het verbinden moet gekeken worden
                                            //--of er al een verbinding is
                                            //--de eerste keer is dat er nog niet omdat
                                            //--$db_verbinding de waarde false heeft.
                                            //--met @ worden webserver fouten onderdrukt
                                            //--om fouten te zien, maken we een functie foutmelding

            $this->$db_verbinding=@mysql_connect($this->$host, $this->$user, $this->$password);
            
            //--controleer of de verbinding gelukt is
            if(empty($this->$db_verbinding)){
                //--roep foutfunctie op met opgegeven melding
                $this->foutmelding("Er is een fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
            }


            //--als er geen foutmelding is dan
            //--is de verbinding met de database gelukt
            //--of de verbinding met de database is al aanwezig
            //--nu controleren we of het mogelijk is om
            //--de opgegeven database te gaan gebruiken

            $db_selecteren=@mysql_select_db($this->$dbnaam, $this->$db_verbinding);
            
            //--controleer of het selecteren van de database gelukt is
            if(empty($db_selecteren)){
                //--selecteren niet gelukt, geef foutmelding
                $this->foutmelding("Het selecteren van de database is mislukt ");
            }

                //--selecteren is gelukt, kan de functie verbinden verlaten
                return $this->$db_verbinding;
            }

    }


    //--F O U T M E L D I N G -----------------------------------------------------
    //--Als er een fout is opgetreden, geef hiervan een melding
    //--en sluit deze script en html tags af.

    function foutmelding($foutbericht){
        echo $foutbericht. " <br>";
        echo mysql_error()." <br/>";
        echo mysql_errno();
        echo '</body></html>';
        exit;
    }

}

?>
Gewijzigd op 23/11/2005 12:59:00 door Zackat
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 19:37:38
 
Jelmer -

Jelmer -

23/11/2005 12:44:00
Quote Anchor link
if(empty($db_selecteren)){ hier moet je gewoon empty weglaten. $db_selecteren is niet leeg, maar bevat boonlean TRUE of FALSE. Dus gewoon if($db_selecteren){ is beter.

Daarbij, waneer je al geen verbinding hebt kunnen maken met de db, dan moet je niet ook nog eens proberen een database te selecteren.
 
Zackat

zackat

23/11/2005 12:58:00
Quote Anchor link
if empty($db_selecteren) moet ik wel nagaan omdat de verbinding hier:
if(empty($this->$db_verbinding)){

wel of niet gemaakt wordt, als dat niet gemaakt kan worden dan springt het script naar de foutmelding. Omdat daar een exit zit, zal de mogelijkheid tot db_selecteren niet eens worden uitgevoerd.

ik zie ook dat ik exit; in mijn foutafhandeling vergeten ben. wordt nu aangepast in script en ook hier.
Gewijzigd op 23/11/2005 13:02:00 door zackat
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:11:00
Quote Anchor link
ik heb het gevonden, dit is wat het moet zijn:
if($this->db_verbinding==false)
ipv
if($this->$db_verbinding=false)

ok, opgelost, maar wil er ook iets meer van opsteken dus hierbij een andere vraag.

als ik de $ teken bij db_verbinding laat zitten krijg ik deze melding:
Notice: Undefined variable: db_verbinding
Notice: Undefined property
snap ik niet omdat ik het wel declareer met $

als ik mijn declaratie laat staan met $ en in de functie de $ verwijder, dan doet tie h't

kan iemand me vertellen waarom dat zo is?

Thanks
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:24:00
Quote Anchor link
nb:
alle $ moeten uit de functies verwijderd worden voor de variabelen die met var $ gedeclareerd zijn.

ik snap niet waarom, als iemand dat kan uitleggen. Graag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.