Topics gelezen/ongelezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »
Doney

Doney

04/01/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben voor een nieuwe site van me een forum in elkaar aan het scripten, maar nu weet ik niet hoe ik verder moet met het topics/fora gelezen/ongelezen gedeelte. Ik heb geprobeerd om in het userprofiel een row toe te voegen die "last_visited" heet en elke pagina geupdate wordt, en als deze lager is als het topic dat hij ongelezen is. Helaas werkt dit niet.
Dit was de code die ik heb gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
                                    <?php
                                    $visitquery
= mysql_query("SELECT last_visited FROM users WHERE username = '$_SESSION[username]'");
                                    $visitdata = mysql_fetch_object($visitquery);
                                    
                                    $gelezequery = mysql_query("SELECT * FROM forum_topics WHERE forumid = '$dataa->id' AND datum > '$visitdata->last_visited'");
                                    $gelezedata = mysql_fetch_object($gelezequery);
                                    
                                    
                                    if (mysql_num_rows($gelezequery) > 0) {
                                    echo "<img alt='' src='images/folder_new.png'>";
                                    }
else {
                                        if ($dataa->closed == 1) {
                                        echo "<img alt='' src='images/folder_locked.png'>";
                                        }
else {
                                        echo "<img alt='' src='images/folder.png'>";
                                        }
                                    }

                                    ?>


Weet iemand hoe je dit kan maken?
Thanks ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 00:53:36
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

04/01/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Maak een tabel met id, topicid, userid, datetime. Dat is de eenvoudigste oplossing.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/01/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Maak een extra tabelletje aan:

Views
topic_id | user_id | gelezen_op

En wanneer je heel veel topics en users verwacht:

Om te zorgen dat je straks geen enorme tabel krijgt kun je bijvoorbeeld zeggen dat alle topics die een maand oud zijn automatisch op "gelezen" worden ingesteld, en dan kun je met een cron-job de tabel opschonen. Gewoon de rijen weghalen waarbij "gelezen op" langer geleden is dan een maand.

Edit:

Wat arjan zei dus..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 

04/01/2008 17:08:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 04.01.2008 16:56:
Om te zorgen dat je straks geen enorme tabel krijgt kun je bijvoorbeeld zeggen dat alle topics die een maand oud zijn automatisch op "gelezen" worden ingesteld, en dan kun je met een cron-job de tabel opschonen. Gewoon de rijen weghalen waarbij "gelezen op" langer geleden is dan een maand.

Bij phpbb is het zelf zo dat ie kijkt naar de laatste keer dat je ingelogt bent. Dus als je een hele tijd niet bent ingelogd zijn er een heleboel ongelezen topics, als je dan per ongeluk de browser afsluit, en weer opnieuw opstart, dan zijn alle topics gelezen :-).
 
Doney

Doney

04/01/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Quote:
Om te zorgen dat je straks geen enorme tabel krijgt kun je bijvoorbeeld zeggen dat alle topics die een maand oud zijn automatisch op "gelezen" worden ingesteld


Hoe zou ik dat kunnen doen?
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2008 17:59:00
Quote Anchor link
dat hoeft niet, mysql kan gerust om met tabellen van enkele GB's
 
Frank -

Frank -

04/01/2008 18:03:00
Quote Anchor link
Quote:
Om te zorgen dat je straks geen enorme tabel krijgt
Wat is de definitie van enorm? Met 100 user en per user 100 gelezen topics per dag, krijg je 10.000 topics per dag, 3.650.000 topics per jaar (+ 10.000 voor een schrikkeljaar). Wanneer je alleen het userid, topicid en een datumtijd opslaat, is dat niet echt veel bijzonders, dat kan een beetje database echt wel aan. Mits je goede indexen gebruikt, dat dan wel weer.

Na ruim 1000 jaar kun je in de problemen komen, mocht je de id's als INT hebben opgeslagen, kun je maximaal 4.294.967.295 records opslaan. Een BIGINT brengt overigens uitkomst, dan kun je 18.446.744.073.709.551.615 records opslaan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/01/2008 18:03:00
Quote Anchor link
Simpel gezegd:

Een koppeltabel maken:

id | userid | topicid |readtime

Waarbij het userid het userid van een bezoeker is, het topicid het id van het topic en readtime een datetime stempel van wanneer het topic gelezen is.

Kan je ook controleren of er nieuwe reacties zijn in een topic.
 
Doney

Doney

04/01/2008 19:21:00
Quote Anchor link
@Robert Deiman:
Dat is al 2x gezegd. ;-)
Bedankt allemaal.
 
Doney

Doney

05/01/2008 19:28:00
Quote Anchor link
(Sorry voor de dubbelpost, maar als ik m'n bericht bewerk wordt dit topic niet naar boven gebracht)

Nu wil ik ook dat de forumimages werken, de topic images heb ik zo gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if ($_SESSION[username]) {                                        
                                    $visitquery = mysql_query("SELECT * FROM forum_read WHERE topicid = '$dataa->topicid' AND username = '$_SESSION[username]'");
                                    $visitdata = mysql_fetch_object($visitquery);
                                    $visit2query = mysql_query("SELECT * FROM forum_topics WHERE topicid = '$dataa->topicid' ORDER BY datum DESC LIMIT 1");
                                    $visit2data = mysql_fetch_object($visit2query);
                                                                                                                                                                                    
                                    if ($visitdata->gelezen_op < $visit2data->datum) {
                                    echo "<img alt='' src='images/topic_new.png'>";
                                    }
else {
                                        if ($dataa->closed == 1) {
                                        echo "<img alt='' src='images/topic_locked.png'>";
                                        }
else {
                                        echo "<img alt='' src='images/topic.png'>";
                                        }
                                    }
                                }
else {
                                echo "<img alt='' src='images/topic.png'>";
                                }
    
?>


Ik heb ook al verschillende dingen geprobeert met de forum images maar het lukt niet :X
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Doney
 
Doney

Doney

05/01/2008 21:10:00
Quote Anchor link
Niemand?
 

05/01/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Niet bumpen:
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.


Je zou kunnen beginnen met de variabelen buiten quotes halen.
 
Doney

Doney

05/01/2008 21:34:00
Quote Anchor link
Wat maakt dat (die quotes) uit? Het werkt toch? En nu heb ik nog geen antwoord op mijn vraag..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Doney
 
Frank -

Frank -

05/01/2008 21:44:00
Quote Anchor link
Doney schreef op 05.01.2008 21:34:
Wat maakt dat (die quotes) uit? Het werkt toch? En nu heb ik nog geen antwoord op mijn vraag..
Het werkt? Wat is dan het probleem? Waarom open je dan een topic of bump je een reeds opgelost topic?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/01/2008 23:10:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 04.01.2008 18:03:
Quote:
Om te zorgen dat je straks geen enorme tabel krijgt
Wat is de definitie van enorm? Met 100 user en per user 100 gelezen topics per dag, krijg je 10.000 topics per dag, 3.650.000 topics per jaar (+ 10.000 voor een schrikkeljaar). Wanneer je alleen het userid, topicid en een datumtijd opslaat, is dat niet echt veel bijzonders, dat kan een beetje database echt wel aan. Mits je goede indexen gebruikt, dat dan wel weer.

Na ruim 1000 jaar kun je in de problemen komen, mocht je de id's als INT hebben opgeslagen, kun je maximaal 4.294.967.295 records opslaan. Een BIGINT brengt overigens uitkomst, dan kun je 18.446.744.073.709.551.615 records opslaan.


Het opslaan is geen probleem, het gaat om het zoeken. Als die 100 users per dag bij ieder bezoek aan een forum pagina de complete tabel van 3.650.000 door moet laten zoeken, gaat dat zeker tenkoste van de peformace.
 
Doney

Doney

06/01/2008 11:33:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 05.01.2008 21:44:
Doney schreef op 05.01.2008 21:34:
Wat maakt dat (die quotes) uit? Het werkt toch? En nu heb ik nog geen antwoord op mijn vraag..
Het werkt? Wat is dan het probleem? Waarom open je dan een topic of bump je een reeds opgelost topic?


Ik bedoel dat een query met quotes net zo goed werkt als zonder ;-)
Weet er nu iemand hoe ik dit forumimage probleem oplos?
 

06/01/2008 11:43:00
Quote Anchor link
Je moet een index ALTIJD tussen quotes hebben staan.
Dus $_SESSION[username] zou alleen kunnen als je hier de constante username gedefinieerd hebt, maar ik ga er niet van uit want dit zou zeer ongebruikelijk zijn.

Dus begin eens met $_SESSION['username'] te gebruiken en zet een error_reporting(E_ALL) bovenaan je script.

EDIT:
Waar is trouwens je mysql foutafhandeling???

Nooit simpelweg zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
   =   mysql_query("........");
?>


Maar altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
   = ".....";
$result   = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Doney

Doney

06/01/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Ik zet er meestal
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
) or die (mysql_error());

achter, alleen als het niet werkt trouwens.
 
Frank -

Frank -

06/01/2008 12:59:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie: Uiteraard gaat dat ten koste van de performance, het is altijd een afweging tussen functionaliteit en snelheid.

Maar, met de juiste indexen kun je de boel flink versnellen! Zet een index op het userid en eventueel een index op de datum, dan zal het zoeken al een stuk beter gaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.