twitter app status uitlezen en twitpic omzetten in img tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Skippy Skefnietof

Skippy Skefnietof

05/06/2010 19:47:35
Quote Anchor link
Hey PHP mensen,

Ik heb een klein probleem met mijn twitter app.

ik probeer de status uit te lezen van mijn twitter, dit gaat goed tot ik een twitpic wil omzetten naar een <img> tag zodat het plaatje getoond word ipv een link.

nu gebruik ik het volgende stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?PHP

$text
= $status->text;
         $foo = $text;
        $tmp = strip_tags($text);

        // find a mention of twitpic
            if (preg_match_all('#twitpic.com/([\d\w]+)#', $tmp, $matches, PREG_PATTERN_ORDER) > 0) {
                foreach ($matches[1] as $match) {
                    $images .= "<a href='http://twitpic.com/{$match}'><img src='http://twitpic.com/show/thumb/{$match}' class='aligncenter' /></a>";
                }

                $text = $foo . '<center>' . $images . '</center>';
            }


  return $text;

?>


hier gaat echter iets mis, nu toont die geen enkel bericht meer en ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen.

kan iemand mij uit de brand helpen?

alvast bedankt.



edit: als ik de return verander in echo krijg ik de volgende melding:
Notice: Undefined variable: images in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\twitter_test\twitter_status.php on line 105

line 105 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
 $images
.= "<a href='http://twitpic.com/{$match}'><img src='http://twitpic.com/show/thumb/{$match}' class='aligncenter' /></a>";
?>


ik blijf proberen en hoop op een antwoord :)
Gewijzigd op 05/06/2010 20:04:46 door Skippy Skefnietof
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 21:21:14
 
Max Klaversma

Max Klaversma

07/06/2010 16:51:26
Quote Anchor link
Skippy Skefnietof op 05/06/2010 19:47:35:
edit: als ik de return verander in echo krijg ik de volgende melding:
Notice: Undefined variable: images in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\twitter_test\twitter_status.php on line 105

line 105 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
 $images
.= "<a href='http://twitpic.com/{$match}'><img src='http://twitpic.com/show/thumb/{$match}' class='aligncenter' /></a>";
?>


ik blijf proberen en hoop op een antwoord :)


Bestaat er op dat moment al een $images?
Het geen wat jij daar namelijk doet is dat plaatje met de link in de $images zetten (of te wel: die moet al bestaan).
 
- Jim  -

- Jim -

07/06/2010 16:58:48
Quote Anchor link
Je moet eerst een variabele $images aanmaken voordat je deze kunt aanvullen.
dus boven je foreach-loop
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $images = ""; ?>
zetten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.