UBB insert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »
Mik PHP

Mik PHP

01/10/2012 13:47:23
Quote Anchor link
Goedemiddag allemaal,

Ik durf de vraag eigenlijk bijna niet te stellen.. Maar ik zoek naar een goed werkende UBB inserter. Een die ook om geselecteerde tekst UBB codes plaatst, of op de plek waar de cursor staat. Ook als de cursor niet in de textarea staat moet hij hem aan het eind van alle tekst in de textarea invoegen..

Ik heb er wel 1 gevonden namelijk deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
function UBB(target, sUBB, eUBB){  
    var objTxtArea = target;
    if (!eUBB){
        eUBB = ' '+sUBB+' '; // Smileys..
        sUBB = '';
    }
    if (objTxtArea.selectionStart || objTxtArea.selectionStart == 0){
        var ss = objTxtArea.selectionStart;
        var se = objTxtArea.selectionEnd;
        objTxtArea.value = objTxtArea.value.substring(0, ss) + sUBB + objTxtArea.value.substring(ss, se) + eUBB + objTxtArea.value.substring(se, objTxtArea.value.length);
        if (sUBB.length != 0){
            objTxtArea.selectionStart = ss;
            objTxtArea.selectionEnd = se + sUBB.length + eUBB.length;
        }else{
            objTxtArea.selectionStart = se + sUBB.length + eUBB.length;
            objTxtArea.selectionEnd = objTxtArea.selectionStart;
        }
        objTxtArea.focus();
    }else if (objTxtArea.createTextRange){
        objTxtArea.focus();    //Needs to get focus to prevent other objects to get ubb codes
        document.selection.createRange().text = sUBB + document.selection.createRange().text + eUBB;
    }else{
        objTxtArea.value = objTxtArea.value + sUBB + eUBB;
    }
}


Alleen kan ik geen manier vinden om de waarde "target" doormiddel van jquery mee te sturen..

Wat ik eigenlijk wil is dat dat als je op bijvoorbeel de UBB button "B" klikt dat hij dan de eerste textarea die te vinden is VOOR de geklikte UBB button meestuurt in de waarde "target".. Ik probeerde dit met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$("#ubb_bold").click(function() {
    var target = $(this).prev("textarea");
    UBB(target, "[b]","[/b]");
});


Helaas werkt dit niet.. En ik kan me geen andere manier bedenken hoe ik dit op deze manier mee kan geven.

Google helpt me ook niet echt verder dus dan is mijn laatste keus het hier even vragen. Weet iemand een oplossing? Of kent een goede UBB insert javascriptje? Je zou me heel erg helpen!

Groetjes,

Mik
Gewijzigd op 01/10/2012 13:49:25 door Mik PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 07:06:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

01/10/2012 17:17:45
Quote Anchor link
Misschien is het al opgelost als je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var target = $(this).prev("textarea");
UBB(target[0], "[b]","[/b]");


De jQuery selector* geeft de elementen altijd in een array terug. Zelfs als het via id is.
Als je het element zelf nodig hebt, volstaat het om het nulde item door te geven ...


(* misschien druk ik me een beetje ongelukkig uit; ik hoop dat het duidelijk is)
Gewijzigd op 01/10/2012 17:20:24 door Kris Peeters
 
Mik PHP

Mik PHP

01/10/2012 18:03:50
Quote Anchor link
Ik had dit zelf al geprobeert alleen dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var target = $(this).prev("textarea")[0];
UBB(target, "[b]","[/b]");


Echter werkte dit niet.. Nu ik dit probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var target = $("textarea")[0];
UBB(target, "[b]","[/b]");


werkt het wel.. Ik had de oplossing dus onbewust al gevonden alleen stuit ik op een ander probleem. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij de textarea wel selecteerd door te zoeken naar de eerst vorige? Want als ik nu meerder textarea's op 1 pagina ga krijgen zal hij ze daar ook inserten.

@Kris:
Bedankt voor je oplossing! De uitleg was goed.

Toevoeging op 01/10/2012 18:29:53:

Ik heb het uiteindelijk zo moeten oplossen:

De textarea zit in de parent van de UBB-button dus dan maar 1 stapje omhoog en dan de textarea proberen te vinden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var target = $(this).parents().find("textarea")[0];
UBB(target, "[b]","[/b]");


Toevoeging op 01/10/2012 19:04:24:

Heb weer een soort gelijk probleem. Dit is nu de hele code om het javascript op te roepen als je op de UBB button klikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$(".ubb_btn_wrapper#bold").click(function() {
    var textarea = $(this).parents().find("textarea:first")[0];
    var counter = $(this).next("div.charcounter_wrapper").children("input")[0];
    UBB(textarea, "[b]","[/b]");
    textCounter(textarea,counter,500);
});


Nu wil ik dat hij na de UBB tag in de textarea gezet te hebben, het aantal characters gaat tellen in de textarea en de charcounter update (Dus hoeveel characters er nog over zijn). Alleen deze selecteren lukt al helemaal niet.

De HTML opmaak ziet er ongeveer zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<div class="textarea_wrapper">
    <div class="area">
        <textarea name="new_msg">
    </div>
    <div class="options">
        <div class="ubb_wrapper" id="bold"></div> // <<<< HIER IS DUS DE BUTTON
        <div class="charcounter_wrapper">
                <input type="text" name="charcounter" id="charcounter" value="500" /> // << EN HIER DE CHARCOUNTER
        </div>
    </div>
</div>

En deze codes heb ik allemaal geprobeert om de input (charcounter) te selecteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
var counter = $(this).next("div.charcounter_wrapper").children("input")[0];
var counter = $(this).next("input#charcounter")[0];
var counter = $(this).find("input#charcounter")[0];
var counter = $(this).find("input#charcounter:first")[0];

En dit werkt allemaal niet.. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Toevoeging op 01/10/2012 19:07:26:

OPLOSSING:

En dit werkt nu opeens wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var counter = $(this).parents().find("input#charcounter:first")[0];

Iemand enig idee waarom wel?

Toevoeging op 01/10/2012 19:10:21:

Ow wat ben ik stom.. Ik zie het al.. Ik zit telkens in de button.. En door parents() niet meer.. Haha zo stom! Naja misschien is dit educatief voor andere phphulp bezoekers!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/10/2012 12:11:55
Quote Anchor link
$(this).parents().find("input#charcounter:first")


Zeg, dat is allemaal niet nodig.
Als je een id hebt, gebruik ze dan gewoon.

$('#charcounter')
Gewijzigd op 02/10/2012 12:12:06 door Kris Peeters
 
Mik PHP

Mik PHP

02/10/2012 20:14:24
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.. Alleen ik wil er zeker van zijn dat als er ik ooit meer textareas ga gebruiken dat ik ze dan niet allemaal op de pagina wijzig..

Uiteraard zullen ze dan dus niet allemaal hetzelfde id hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.