Uibreiden if/else loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

13/01/2019 13:16:21
Quote Anchor link
Hallo lezers,

Heb even een klein probleempje met een dartspelletje want moet 324 posities in een 2d assenstelsel
van een cijfermatige waarde voorzien zo dat er een bijbehorende score weggeschreven kan worden.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function telling1() {
if (countx1 == 10 && county1 == 10) { score1 = 50; } else { score1 = 0; } //moet uitgebreidt worden
maxscore = maxscore - score1;
document.getElementById("pg4d1").innerHTML = maxscore;
 }
}


Nu is mijn vraag of deze lus uit te breiden is middels een elseif of is er een betere manier want het
wordt wel een lang verhaal?

B.v.d.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 02:27:15
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2019 13:30:13
Quote Anchor link
Ietsje meer info kan geen kwaad.
Maak eens een kleine uitbreiding zodat we kunnen zien wat de bedoeling is.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

13/01/2019 13:53:25
Quote Anchor link
Zal er straks even een uitbreiding er bij maken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2019 16:44:21
Quote Anchor link
Als ik dingen zie als telling1() (een cijfer in een functienaam, een functie zonder parameters), en countx1, county1 en score1 (wederom cijfers in namen van variabelen, die verder niet meegegeven worden aan de functie, dus dit zijn globale(re) variabelen?) dan stemt mij dat niet erg hoopvol.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

13/01/2019 17:50:19
Quote Anchor link
@Thomas

Ze zijn er wel en een hoop.
Zal hier even een lijst neerzetten' kijk en huiver:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var vis1; var vis2; var dart1; var dart2; var dart3; var dart4; var countx1 = 0; var tx1 = 0; vxs1 = 0; var county1 = 0; var ty1 = 0; var vys1 = 0; var maxscore = <?php echo $spel;?>;
var maxsets = <?php echo $sets;?>; var maxlegs = <?php echo $legs;?>; countx2 = 0; var tx2 = 0; var vxs2 = 0; var county2 = 0; var ty2 = 0; var vys2 = 0 ; var countx3 = 0;
var tx3 = 0; var vxs3 = 0; var county3 = 0; var ty3 = 0; var vys3 = 0; var tel1 = 0; var tel2 = 0; var tel3 = 0; var score1 = 0; var score2 = 0; var score3 = 0; tw = 0;


Heb hen er alleen wegens de leesbaarheid achterwege gelaten, sorry. Maar ik ben van origine cnc-programmeur & een cijfer in een functiebenaming komt in mijn werk dagelijks voor. Maar het zijn superglobals , globals, enz. Er zijn zelfs aangemaakte variabelen binnen een functie aanwezig die in een andere functie overgenomen worden.

Toevoeging op 13/01/2019 18:10:55:

@ -SanThe-

Heb me eerst eens wat in gelezen over deze materie want het verhaal was me iets te onduidelijk.
Onderstaande is net getest en werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
function telling1() {
if (countx1 == 10 && county1 == 10)             //bullseye waarde 50 punten, posities met de klok mee
{
score1 = 50;
}
else if (countx1 == 9 && county1 == 9)          //single bull waarde 25 punten begin
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 10 && county1 == 9)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 11 && county1 == 9)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 11 && county1 == 10)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 11 && county1 == 11)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 10 && county1 == 11)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 9 && county1 == 10)
{
score1 = 25;
}
else if(countx1 == 9 && county1 == 11)          //einde single bull
{
score1 = 25;
}
else {
score1 = 0;
}
maxscore = maxscore - score1;
document.getElementById("pg4d1").innerHTML = maxscore; if(maxscore == 0) { endscore(); } else { oldposv(); show3(); timex2(); }


Heb het idee dat als dit 3x moet wegens 3x een telling het een te lang verhaal wordt. Zit meer aan array of een functie te denken.
Gewijzigd op 13/01/2019 18:04:37 door Yoop Overmaat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2019 22:01:43
Quote Anchor link
Is goniometrie hier niet bij uitstek geschikt voor om te bepalen waar een pijltje in een dartbord is beland?

Met behulp van hoek en straal weet je in welk vakje je zit? Je hoeft "alleen" maar de intervallen te definiëren dan?
Gewijzigd op 13/01/2019 22:02:28 door Thomas van den Heuvel
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

15/01/2019 13:20:21
Quote Anchor link
@Thomas

Het was in eerste instantie ook het idee maar door een hoop bugs in de gebruikte script talen binnen de
configuratie niet te doen wegens de onoplosbare conflicten die er ontstaan plus aanwezige technische
beperkingen, de loop van richtmiddelen middels een javascript animatie op een x & y-as versus de
symmetrie van een dartbord is bijvoorbeeld ook een onmogelijk iets. Dat is de reden van deze opzet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.