Uitkomst van een Post in een variable zetten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Graneker

Jan Graneker

29/03/2016 10:08:45
Quote Anchor link
Goedemorgen PHP-ers,

Ik wil graag de uitkomst van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["firstname"]; ?>
opslaan als een variable. Hoe doe ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 23:04:57
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/03/2016 10:12:53
Quote Anchor link
Je kunt gewoon $_POST['firstname'] als variabele gebruiken.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

29/03/2016 10:25:03
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord, maar kan ik het ook opnieuw toewijzen?


Ward van der Put op 29/03/2016 10:12:53:
Je kunt gewoon $_POST['firstname'] als variabele gebruiken.
 
Randy vsf

Randy vsf

29/03/2016 10:27:58
Quote Anchor link
Dat kan heel eenvoudig zelfs.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$firstName = $_POST['firstName']
 
Jan Graneker

Jan Graneker

29/03/2016 10:32:23
Quote Anchor link
Dankjewel Randy, daar was ik naar opzoek. Het is dus gewoon het standaard waarde aan VAR toevoegen verhaal.

In dit geval wil ik graag met IF ELSE spelen en het is helemaal leuk
als ik vanaf een ingevulde waarde dit kan doen. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    
    if ($_POST["age"] > 18) {
    
    echo "Je bent volwassen";
    
    }

    
    else {
        
        echo "Je bent nog niet volwassen";
    }

    
    ?>


Randy vsf op 29/03/2016 10:27:58:
Dat kan heel eenvoudig zelfs.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$firstName = $_POST['firstName']
Gewijzigd op 29/03/2016 10:32:51 door Jan Graneker
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/03/2016 13:11:43
Quote Anchor link
Let er wel op dat alles wat uit een superglobal ($_GET, $_POST, $_COOKIE) komt van het type string is. PHP is "loosely typed", dat wil zeggen, zal normaal niet zo kritisch zijn over de typen van verschillende variabelen en zal ook automatisch vertalingen uitvoeren.

Ook al is de invoer van $_POST['age'] mogelijk numeriek, de waarde van $_POST['age'] is (in dit geval) altijd een string.

Wat je dus in feite vergelijkt is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ('21' > 18) {
    // ...
} else {
    // ...
}
?>

Waarbij '21' door PHP wordt behandeld als getal.

Simpelweg omdat de taal voor het grootste deel ongevoelig (of adaptief) is voor dit soort nuances wil niet zeggen dat je hier zelf niet van op de hoogte hoeft te zijn.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

29/03/2016 13:54:09
Quote Anchor link
Bedankt voor je commentaar Thomas. Heb ik zelf inderdaad nog niet over nagedacht. Weer wat geleerd:D

Verder aan het oefenenen en zit nu dus met het string/integer probleem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
    
    Hoogte:  <?php echo $_POST ["height"]; ?> <br />
    Breedte: <?php echo $_POST ["width"]; ?>
    
    <?php
    
    $hoogte
= $_POST["height"];
    $breedte = $_POST["width"];
    
    $vierkantemeter = $hoogte * $breedte;
    
    $gezin = array("Jaap"=>"12", "Kees"=>"32", "Grietje"=>"14", "hansie"=>"17");

    ?>

    
    <p>De kamer is <?php echo $vierkantemeter ?>  vierkante meter</p>
    <p>We delen de kamer op in 4 stukken. In dit geval is dat <?php echo $vierkantemeter /4; ?></p>
    <p>Het kind welke als eerst geboren is, mag ook al eerste een kamer kiezen. Het gezin bestaat uit:
    <?php sort($gezin,1); ?>
    <?php echo $gezin; ?>

  

Foutmelding: Notice: Array to string conversion in C:\xampp\htdocs\oefening\les1.php on line 20
Array
Gewijzigd op 29/03/2016 14:03:20 door Jan Graneker
 
Randy vsf

Randy vsf

29/03/2016 14:10:42
Quote Anchor link
Een array kan je geen echo bij gebruiken, wel bij elementen van een array.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$a
= array(1,2,3);
echo $a; // Werkt niet
echo $a[0]; // Laat eerste element zien, dus 1
echo $a[1]; // Laat tweede element zien, dus 2

$gezin = array("Jaap"=>"12", "Kees"=>"32", "Grietje"=>"14", "hansie"=>"17");
echo $gezin['Jaap']; // Laat 12 zien
echo $gezin['Kees']; // Laat 32 zien etc..
?>
Gewijzigd op 29/03/2016 14:13:27 door Randy vsf
 
Jan Graneker

Jan Graneker

29/03/2016 14:53:00
Quote Anchor link
@Randy. Ik heb ervoor dus aangegeven om de Array numeriek te sorteren.
In dat geval is dit te Array:

1. Jaap (12)
2. Grietje (14)
3. Hansie (17)
4. Kees (32)

Ik kan inderdaad in formatie uit de array gewoon laten zien als echo $a[0].
Maar ik wil dat hij de gesorteerde array laat zien. Dus alle keys moeten getoond worden.
 
Randy vsf

Randy vsf

29/03/2016 14:56:31
Quote Anchor link
Dan krijg je zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

foreach($gezin as $key => $value) {
  echo $key . '(' . $value . ')<br>';
}

?>


BTW, als je de namen als key wilt behouden zal je een andere functie ipv sort moeten gebruiken.
Gewijzigd op 29/03/2016 15:00:20 door Randy vsf
 
- SanThe -

- SanThe -

29/03/2016 14:57:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($array as $key => $value)
{

    echo $key.' hoort bij '.$value.'<br/>';
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2016 15:13:44
Quote Anchor link
Jan Graneker op 29/03/2016 10:32:23:
In dit geval wil ik graag met IF ELSE spelen en het is helemaal leuk
als ik vanaf een ingevulde waarde dit kan doen.

Hehe ... lol om te zien dat iemand daar al zo blij van kan worden :-)
 
Jan Graneker

Jan Graneker

29/03/2016 15:18:37
Quote Anchor link
asort() wordt het dan toch?

Randy vsf op 29/03/2016 14:56:31:
Dan krijg je zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

foreach($gezin as $key => $value) {
  echo $key . '(' . $value . ')<br>';
}

?>


BTW, als je de namen als key wilt behouden zal je een andere functie ipv sort moeten gebruiken.




Toevoeging op 29/03/2016 15:20:21:

Wat ik nu vooral leuk vind is een inputje maken en met die informatie
wat gaan doen, en verder verwerken. Dit is een stuk leuker dan een vaste variable wat je in alle beginners oefeningen ziet.

Ozzie PHP op 29/03/2016 15:13:44:
Jan Graneker op 29/03/2016 10:32:23:
In dit geval wil ik graag met IF ELSE spelen en het is helemaal leuk
als ik vanaf een ingevulde waarde dit kan doen.

Hehe ... lol om te zien dat iemand daar al zo blij van kan worden :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.