Uitleensysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 09:40:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben net nieuw op dit forum maar heb direct al een vraag :)
Ben momenteel bezig met een opdracht voor school. De opdracht is:
"Maak een uitleen systeem voor medewerkers zodat ze verschillende stukken hardware(denk aan camera's en microfoons) kunnen lenen en reserveren" oftewel er moet een inlog systeem komen. een database met daarin alle hardware en dan een pagina waarop mensen kunnen lenen. het inlog systeem staat er al. ook kan ik weergeven welke hardware er allemaal is. maar aangezien ik een rookie ben op programmeer gebied zit ik nu vast. ik weet niet in welke volgorde ik moet programmeren en wat er handig is om te doen.

Hoop dat jullie me kunnen helpen.

Mvg,

Bennie
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 22:17:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2013 09:45:43
Quote Anchor link
Misschien een goede tip: Schrijf de stappen eens op papier op wat er moet gebeuren als iemand wat uitleent met de nodige scenario's (niet in het systeem, is uitgeleend etc..)

Dan zal het wel wat duidelijker worden. :-)
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 10:06:03
Quote Anchor link
Welkom op het forum!

Misschien is het handig om een een lijst te maken met functies die je programma moet bevatten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    -Gebruiker moet registeren? of mag een administrator alleen accounts toevoegen?
        -Account bestaat uit:
            Inlognaam? of een e-mailadres? of een nummer?
            Wachtwoord
            Overige details die je bij moet houden? Heeft iemand zich misdragen en mag geen dingen meer lenen?
    -Gebruiker moet kunnen inloggen (wat ziet een gebruiker voor zich? wat gebeurt er daarna?)

En natuurlijk zo veel mogelijk categoriseren. Ik raad je aan om zoiets in een excel bestandje te zetten. Wil je dat excel bestandje gebruiken voor een volgende vraag hier, raad ik je aan gebruik te maken van de google drive zodat je makkelijk documenten kunt delen.
 
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 10:48:45
Quote Anchor link
*Gebruikers worden alleen aangemaakt door een admin. (admin inlog met registratie pagina vereist)

*account bestaat uit: “Naam (tevens inlog), Wachtwoord en email”.

*Gebruiker ziet na inloggen een pagina met de hardware.

*Er kan gezocht worden naar hardware. (geen idee hoe dit moet. PHP + SQL querry's)

*Moet een soort van winkelwagentje zijn. Zodat er meerdere producten tegelijk geleend kunnen worden.

*Bij uitgeleende producten een foutmelding geven

*Een uitlening valt over dezelfde uitleen periode
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 10:50:42
Quote Anchor link
Zet dat in een excel bestandje in je google drive. Iets makkelijker en overzichtelijker dan als platte text hier op het forum.
 
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 10:50:46
Quote Anchor link
het gaat nu nog puur om de basis van het systeem want dat moet ineens binnen 3 dagen opgeleverd worden :S. leuk als scholen deadlines voor systemen naar voren schuiven haha
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2013 11:15:56
Quote Anchor link
Het inloggen bedoel je dus?
 
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 11:22:50
Quote Anchor link
nee er moet een gebruiker zijn die kan inloggen, een 2 tal stukken hardware kan kiezen en een start en eind datum van de uitlening kan bepalen en bevestigen.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 12:04:47
Quote Anchor link
Als je binnen 3 dagen moet opleveren en je hebt geen idee hoe je het moet aanpakken denk ik niet dat je de deadline gaat halen. Ben je een scholier van de school of is de school een klant van je? Kun je met PHP overweg? En HTML? En CSS? Weet je hoe je queries moet schrijven in SQL?
 
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 12:22:28
Quote Anchor link
ik weet hoe ik query's moet doen en css wil ook. alleen het php is een beetje een probleem.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2013 12:38:08
Quote Anchor link
Als je concreet even vertelt wat je hebt en waar je nou vastloopt. Dan kunnen we je beter helpen.
Ik raad ook aan om even met je docent te praten..
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 12:40:05
Quote Anchor link
Ja, met deze deadline gaat het je niet lukken. Tenzij je een programmeur inhuurt die het voor je moet maken, maar dan leer je zelf ook niks van zo'n opdracht.
 
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 12:41:21
Quote Anchor link
ik heb nu een pagina waarop je kan inloggen. dat is eigenlijk het enige wat het goed doet.

ik kan ook wel de gegevens uit de database weergeven op de site maar kan er geen selectie uit maken.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 12:49:47
Quote Anchor link
Wanneer heb je deze opdracht gekregen?
Waarom krijg je zo'n opdracht als je niet weet hoe je hem moet aanpakken?
Heb je nooit eerder met zoiets geoefent?
Ben je een scholier van de school waar je het voor moet maken?
Zoja: Wat voor opleiding doe je?
Zonee: Is de school een klant van jouw?
Zoja: Wanneer heb je deze opdracht gekregen

Kun je voordat je weer iets post, eerst antwoord geven op vragen hierboven?
Gewijzigd op 03/12/2013 12:50:17 door Albert de Wit
 
Bennie Meerman

Bennie Meerman

03/12/2013 12:53:38
Quote Anchor link
Wanneer? : 2 week geleden. maar de eisen zijn veranderd. we werken in tweetallen aan opdrachten maar mijn mede groepsgenoot is van de opleiding gegaan. hij had veel ervaring met programmeren en mijn leraar vond dat ik de opdracht zelf ook moet kunnen maken. desnoods met hulp van forums, andere programmeurs zolang ik maar weet wat de code doet, en ik het aan kan passen.

Waarom? : ict beheerder opleiding en dit is een deel van mijn programmeer vak.

ik ben dus gewoon een leerling.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 13:00:37
Quote Anchor link
Ik snap waarom je groepsgenoot van de opleiding is gegaan. Voordat we je hiermee helpen raad ik je aan met je leraar te praten. Dit gaat namelijk niet lukken in 3 dagen. En eisen veranderen halverwege een opdracht? Voordat ik met een opdracht begin staan afspraken duidelijk op papier, zo komen er geen veranderingen op het laatste moment. En ik weet niet in hoeverre je leraar ervaring heeft met programmeren / kan programmeren, maar wat je verteld is niet reeel voor een programmeur.
Source: Ik volg een opleiding die alleen maar met programmeren te maken heeft.

Nu ontopic.
Zet nogmaals, alles eerst op een rijtje. Teken een route uit binnen je applicatie. Maak een functioneel ontwerp. Maak een database ontwerp. Laat echt niks erbuiten. Als je het dan af hebt, kun je eigenlijk beginnen met programmeren aan de hand van een 'handleiding'. Dat werkt veel beter. Zoals ik al eerder aanraadde, zet het in een excel bestand (liefst google drive, dat werkt lekker simpel)
Gewijzigd op 03/12/2013 13:01:09 door Albert de Wit
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

03/12/2013 16:32:56
Quote Anchor link
Je wilt een aparte inlog voor admins? je kan ook bij de tabel "leden" (of zoiets) een rij toevoegen genaamd: rang, en dan rang => 1 = admin rang =>2=normale gebruiker, zo hoef je geen aparte inlog te maken en kan je in het systeem ook verschil maken tussen de rangen.
Een regristratie formulier begint dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$rang
= ophalen uit db.
if($rang == 1)
{

opdracht
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.